Kako vzpostaviti program za pretakanje OBS? Navodila po korakih, priporočila

Sodobni trg digitalnih storitev, oglaševanja in radiodifuzije se postopoma prenaša v pretočni format. To pomeni, da uporabniki vse bolj začenjajo s snemanjem, igranjem iger, učenjem ali izbiro teme za pogovor, vse to pa se predvaja v živo, poučuje v zapisih itd. Zato je pomembno, da lahko uporabnik razume to vprašanje in ve, kateri program je boljša v tej smeri. Kdo ve, morda se bo eden izmed vas odločil, da bo postal eden od udeležencev v veliki skupnosti blogerjev, ali pa boste morda začeli s snemanjem iger ali pa boste za določeno temo odprli svoj lastni mali izdajatelj. Zato bomo obravnavali naslednja vprašanja: "kaj je program OBS", "kako ga ustanoviti" in "zakaj je sploh potreben". To je treba vedeti, saj je precej obsežno, ima nekaj odtenkov. Najpomembnejše, kar morate vedeti, je, kako prilagoditi kakovost videoposnetka, ob upoštevanju tehničnih značilnosti računalnika ponudnika. Zato ne bomo zapravljali časa in nadaljevali s preučevanjem.

Kaj je ta program?

Toda preden odgovorimo na vprašanje, kaj je program OBS, kako ga nastaviti, itd., Je treba najprej razstaviti programsko opremo. Zato je OBS najboljši razvoj za pretakanje, ki ima maksimalen nabor nastavitev, je sposoben ustvariti različne videoposnetke, urediti, upravljati kakovost in nato naložiti v omrežje. Poleg tega je uporabniku prijazen kontrolni vmesnik, ima močno tehnično podlago invam omogoča, da brez težav dosežete želeni rezultat. Če želite ustvariti hitenje ali posneti videoposnetek, ga lahko varno izberete. Glede na razumevanje zmožnosti programa OBS, kako prilagoditi njegove elemente in drugo, bo kmalu prenehalo biti skrivnost za vas in nekaj nerazumljivo.

Kaj potrebuje?

Kljub velikemu številu različnih programov je včasih treba izbrati tiste, ki vam bodo omogočili, da brez težav dosežete želeni rezultat. Hkrati pa ne smemo pozabiti, da so potrebne preproste nastavitve in stabilna tehnična osnova. OBS je odličen za ta opis. Z lahkoto lahko začnete preučevati nianse in osnovno strukturo programa. Opominjamo vas, da bo program koristen za organiziranje tokov ali za snemanje videoposnetkov različnih formatov. Da, program nima polnopravnega urejevalnika, vendar je zelo sposoben ustvariti želeno video vsebino. Glavna stvar je, da ugotovimo, kako nastaviti OBS za pisanje iger in drugega gradiva.

Ali ga je težko uporabiti?

Treba je omeniti, da ima program povsem prijazen vmesnik, priročne funkcionalne gumbe in druge udeležence. Hkrati pa ima globoke nastavitve, ki jih ni mogoče takoj razumeti. To je malo nered o tem, kako nastaviti OBS za pisanje iger in drugih stvari, ki niso vredne, vsekakor bomo vse razumeli. Medtem pa si zapomnite, da lahko program uporablja vsakdo. Samo malo časa moraš preživeti in se ne bojipreizkusite vse vidike programa. Poleg tega lahko preprosto snemate ne le zaslon, ampak tudi sebe s spletno kamero. Glavna stvar je razumeti, kako vzpostaviti OBS za pretakanje in se osebno pripraviti na tako resno delo.

Koliko stane? Ne bodite presenečeni, da se je veliko uporabnikov začelo zanimati za stroške nekaterih programov, zato je vredno preučiti, koliko stane ta programska oprema. Presenečeni boste, vendar je OBS popolnoma brezplačen vtičnik za vaš računalnik, ki je popolnoma dostopen vsem. Ne iščite trika, saj je program OBS posebej zasnovan tako, da uporabnikom ponuja to priložnost. Vse kar morate storiti je razumeti, kako nastaviti OBS Studio.

Postopek namestitve

Torej ste verjetno še pripravljeni na učenje OBS, zato je čas, da razstavite vse elemente, povezane s tem vprašanjem. Za določitev nekaterih kazalnikov, preprosto pojdite na postavko programskih nastavitev in upoštevajte naslednje kazalnike:
 • Najprej namestite ruski jezik, da bo vsaka točka bolj razumljiva. Najdi je enostavno, saj je na samem začetku.
 • Nato odkljukajte "CBR padding" in "permanent CBR bitrate".
 • Nato pojdite na točko "Največja bitna hitrost", v katero vnesemo 80% hitrosti vašega interneta. Upoštevajte, da je format snemanja Kbit /s, natančno isto vrednost je podana v postavki "Buffer Size". Če meritev doseže vrednost 3000 ali več, se prepričajte, da bo vaš videoposnetekimajo visoko kakovost.
 • V razdelku "Zvok" morate namestiti kodek ACC 64-128. Kanal je nastavljen na Stereo in format je zaželen za nastavitev 441 kHz.
 • Naslednja točka je "Broadcast", v kateri je treba v podpostavki "Mode" nastaviti predvajanje v živo "Server", da se privzeto pusti, nastavite zakasnitev samodejnega preklapljanja v 10 sekundah. Nastavite lahko druge kazalnike, kot želite.
 • Zadnji odstavek je "Video", v nasprotju s podtočko "Video kartica" pa je treba privzeto zapustiti, v "osnovnem dovoljenju" določiti dovoljenje vašega monitorja in v odstavku "Štetje na sekundo" je zaželeno, da nastavite 30 FPS. Če imate zmogljivo opremo, lahko nastavite oceno do 60 FPS.
 • V bistvu so ti podatki dovolj za razumevanje, kako konfigurirati OBS 016 ali katero koli drugo različico. Previdno sledite našim priporočilom in zagotovo boste uspeli, kar vam bo omogočilo snemanje in prejemanje želene video vsebine.

  Kako držati se hitro?

  V bistvu, nič zapletenega glede tega, če ste nastavili vse zgoraj navedene parametre, boste morali hitro zagnati, določiti mikrofon in spletno kamero. Vendar pa obstaja še ena točka o tem, kako nastaviti OBS za Twitch. Parameter "Twitch" je treba v elementu "Broadcasting" v podpostavki "Broadcasting service" nastaviti. Te nastavitve bodo dovolj za začetek snemanja traku ali preprosto za snemanje videa.

  Komunikacija z drugimi storitvami

  Lahko se pojavijo vprašanja o tem, katere storitve lahko povežejo ta program. Dejansko so zmogljivosti integracije in združevanja navedene vnastavitve sami, preprosto se seznanite z njimi. In o tem, kako ga prilagoditi prek OBS, že poznate vsa potrebna priporočila. Vse kar morate storiti je, da preizkusite svoje nastavitve in jih lahko še naprej uporabljate. Bodite prepričani, da ustvarite profil po meri za uporabo programa, da bodo vaše nastavitve nedotaknjene tudi po ponovni namestitvi.

  Dodatna programska oprema

  Kako nastaviti zapis OBS? To lahko storite s klikom na "Datoteka", kjer so vse funkcije in nastavitve za shranjevanje zapisov. Vendar pa lahko obstajajo vprašanja o uporabi dodatne programske opreme, vse je odvisno od vaše želje in namena. Načeloma ima OBS vse potrebne nastavitve in funkcionalnost, kar vam omogoča dodatno zasnovo in dodajanje dodatnih videov v video. Če pa želite urediti videoposnetek, je dovolj, da uporabite aplikacijo Sony Vegas. Res je, če hitro zaženete in zapolnite zapis takoj na spletnem portalu, ga ne bo mogoče urediti, če ne boste ponovno naložili videa. V drugem primeru vam ne bo treba prilagajati, standardno funkcionalnost bo dovolj.

  Podobne možnosti

  Seveda mnogi pred uporabo OBS razmišljajo o pripravi seznama alternativnih programov. Obstaja jih veliko, vsi pa so pripravljeni dati nekaj svojih, določene funkcije in druge zanimive elemente. Toda ne glede na to, kaj so tretji razvijalci poskušali, tehnično uredili in dosegli enako kakovost kot v OBS, niso uspeli. Poleg tega so enakirazvijalci poskušajo spodbujati razvoj programske opreme za pravi denar, kar je že velika pomanjkljivost za konkurente OBS. Zato ni potrebno dolgo razmišljati o straneh enega ali drugega izdelka, ampak preprosto uporabiti tisto, kar je res vredno vaše pozornosti. Poleg tega imate zdaj vse potrebno znanje in nasvete, ki bodo dosegli ne le dobre kakovosti, ampak tudi stabilno povezavo. Na splošno zagotovo ne boste obžalovali, da ste se odločili za uporabo tega programa. Zdaj veste, kaj je OBS program, kako konfigurirati njegovo funkcionalnost in kaj iskati med funkcionalno manipulacijo. Zdaj lahko preprosto uporabite poseben program, ki vam bo zagotovil vse potrebne funkcije in funkcije. Ne skrbite, vsi boste dobili ven in ne boste čutili težav, ki jih lahko takoj dosežete želeni rezultat. Ampak ne pohiti, ker vse, kar je treba storiti dobro in previdno, vsaka napaka v nastavitvah lahko bistveno zmanjša kakovost ali povzroči težave med streaming. Zato priporočamo, da preizkusite vsako spremembo v nastavitvah. In ko lahko posnamete nekaj poskusnih videoposnetkov in se prepričate, da vse deluje, lahko začnete svojo prvotno kariero. Vsekakor vam bo uspelo, če boste s to ustvarjalnostjo pristopili, trdo delali in samo poskušali biti boljši. Sprejmite, ni vsakdo sposoben ustvariti visokokakovostne video vsebine, vendar se bo sčasoma pojavilo znanje. Glavna stvar, ne pozabite uporabiti naša priporočila in prakso.

  Sorodne publikacije