Kaj je ples v igrah?

Če ne veste, kakšne so dangas, verjetno še nikoli niste naleteli na spletne igre v žanru MMORPG ali na projektu Minecraft, pa tudi klonov. Za mnoge igralce obstaja več pomenov v tej besedi, vendar imajo vsi eno bistvo. Danj je kraj za farm, rudarstvo zlata, predmete, edinstvene stvari za opravljanje nalog in tako naprej. Spodaj je splošen opis takih napadov, ki temeljijo na nadzornih ploščah različnih projektov iger.

Pomen imena

Najprej bomo razumeli v smislu imena lokacije. Dungeon prevedena v rusko kot "ječo". Če na splošno upoštevamo danzh na vseh računalniških igrah, potem je to ločena lokacija ali dolga nejasna raven, polna nagrad in sovražnikov. Običajno mora igralec popolnoma izločiti grožnjo skozi ječo pred odhodom na površje (če je to dang - to je le del igre).


Korenine žanra

Če razmišljate o tem, kaj se dogaja od daleč, potem morate povedati o računalniški igri Dungeon Crawl. Leta 1997 je določila osnovna pravila takih krajev v igranju vlog. Koncept je dokaj preprost - junak se premika po neskončnem podzemnem labirintu, ubija sovražnike, črpa opremo in veščine. Ob smrti se vse začne znova. Igra je bila ena trdna dang. Dungeon Crawl je prav tako začel z najsodobnejšimi grobimi projekti. Dobri primeri takšnih projektov so lahko igre, kot so Enter the Gungeon, Hollow Knight, Rouge Legacy in podobno. Razširjena in namiznapodobne strukture. Nekateri so posnemali ječo le v domišljiji igralcev - po opisih pošasti in lokacijah kart. In pri drugih ustvarjalcih so skušali uresničiti popoln labirint, na katerem so lahko igralci med svojim dejanjem in gibi premikali figurice.


Underground in solitary games

Zdaj pa govorimo o tem, kaj je ples v samotnih igranjih vlog. V bistvu, v sodobnih projektih, ječe opravljajo le funkcijo ene od rutinskih lokacij. Občasno pošljejo junaka, da ubije zapletenega šefa ali izvede iskanje. Takšen sistem najdemo v mnogih igrah, na primer v seriji Dragon Age. Po drugi strani je priljubljena Daggies The Elder Scrolls Daggies ločen svet. Poleg študija lokacije na površini igralca nenehno vstopa v ječo, ki je napolnjena z pošasti in razbojniki visoke ravni. Posebnost vseh nevarnosti v TES je dolžina in kompleksnost. V eni ječi lahko igralec porabi do 2 uri, če se igra igra na visoki stopnji težavnosti. V Skyrimu je bil ta sistem zelo poenostavljen. Prednik serije Arena ali Daggerfall je bil pravi preizkus za nepripravljeno osebo. Ustvarjeni so bili naključno, preden je igralec odšel, zato so bili včasih zelo zapleteni in zmedeni primeri.

Igre za več igralcev

Nekoliko drugače, beseda "danzh" ima MMORPG. Še vedno pomeni ločeno lokacijo, v kateri je glavni namen ubiti vse in doseči konec. Vendar pa bi morale biti na spletu »primeri« (primer tamnice). Ustvarjajo ločeno kopijoječo, v katero se naložijo igralci. Po končanem času, uspešnem prehodu ali smrti vseh igralcev, je ta dang zaprta in vsi znaki sodijo v splošni svet.
Treba je omeniti, da nevarnosti niso lahko le ječo. V MMORPG se ta izraz lahko imenuje vsak trenutek. Skoraj vsi so razdeljeni v kategorije - posamezne, skupinske, po ravneh in dostop do singla /klana. Najtežje ječe zahtevajo temeljito pripravo - izbor pravilne sestave znakov in razredov, obrtne opreme, razvoj taktike. Tudi s takšnim treningom vas lahko premaga brez dostojnega vodje, ki bo vodil delovanje celotne skupine.

Danci pri Minecraftu

V računalniški igri "Maincraft" se podzemlje imenuje posamezne zakladnice. Iskanje te sobe ni tako preprosto, ker je globoko zakopano v zemljo. Za razliko od drugih iger je potrebno samostojno kopati plese in iskati zakladnico brez prepoznavnih znakov. To dodaja element raziskovanja in pustolovščine, ki ga ljubi Meinkraft. Obstaja veliko nevarnosti za to igro na spletu. Dodajajo različne teste in kompleksne lokacije. Ugotovili smo, kakšne so nevarnosti v večini računalniških iger. Ta vrsta lokacije in igranja se je pojavila pred 20 leti, vendar se razvija in pojavlja v sodobnih projektih vse do danes.

Sorodne publikacije