TV sprejemniki. Smart TV predpona

Digitalna televizija, ki ni bila samo pravica določene skupine ljudi, je zdaj na voljo vsem. Toda s prihodom odprtega dostopa do digitalnih kanalov se je pojavilo veliko vprašanj. Praviloma se vsi nanašajo na problem pravilne izbire digitalne predpone za televizor, njegove povezave in nastavitve.

Ne zamudite, vendar so stroški sprejemnikov še vedno precej visoki in mnogi kupci ne želijo preprosto zapraviti družinskega proračuna. Da bi prvič našli najboljšo možnost, je treba preučiti vse nianse.


Vrste digitalne televizije

Glavna pomanjkljivost analogne televizije je izguba kakovosti signala med oddajanjem. Z digitalnim prenosom so avdio in video informacije šifrirane z binarno kodo, tako da je vsa izguba podatkov zmanjšana na nič. Toda za "zaznavanje" kodiranih signalov mora biti televizor sposoben "dekodirati" jih. Na žalost je ta funkcija vgrajena le v sodobne modele. Zato je potrebno na televizor kupiti digitalno predpono, ki bo opravila funkcijo dekoderja v starem TB. Trenutno je digitalna TV razdeljena na 4 vrste glede na tehnologijo oddajanja:
 • prizemni, DVB-T ali DVB-T2 standard - oddaja po televizijskih oddajah;
 • satelit, format DVB-S - se prenaša s sateliti;
 • kabelska, DVB-C ali DVB-C2 tehnologija - signali se sprejemajo preko linij;
 • Internet TV, IPTV - dostop do kanalov zahteva dostop do globalnega omrežja.
 • Pred nakupom predpone za digitalno televizijo morate najprej natančno preučiti televizor. Nekateri modeli hkrati podpirajo več digitalnih formatov oddajanja.


  Sprejemniki za prizemno televizijo

  Eterska digitalna televizija je najcenejša možnost, saj za gledanje kanalov potrebujete običajno notranjo ali zunanjo anteno in samo predpono. V nekaterih primerih ojačevalnik ne bo odveč, je pa odvisen od oddaljenosti od televizijskega stolpa. Pri nakupu konzol za zemeljsko televizijo je pomembno zagotoviti, da podpira format DVB-T2.
  Kljub temu se lahko izbira take predpone televizorju imenuje odvisnost kakovosti slike od moči signala - več ovir, slabša je "slika". Še ena pomanjkljivost lahko imenujemo relativno majhno število kanalov - le 32. Poleg tega gledanje prenosa v HD kakovosti ne bo uspelo, saj se signal oddaja v običajnem formatu. Glavna prednost predpone za prizemno televizijo je njegova cena. Modeli stanejo 1-2 tisoč rubljev, medtem ko imajo velik nabor vgrajenih funkcij. Tipičen predstavnik je TV-sprejemnik Oriel TV. Naslednja prednost je mobilnost. Na konzolo lahko priključite drug televizor.

  Satelitski sprejemniki

  Za ogled satelitskih televizijskih programov, poleg samega sprejemnika, potrebujete tudi satelitski krožnik in ojačevalnik signala. Priporočljivo je, da se takšen sklop opreme ne zbira samostojno - obstaja velika nevarnost, da sprejemnik ne bo vgradil ojačevalnika.Zato je glavni minus - visoki stroški celotnega sklopa.
  Pri izbiri satelitskega sprejemnika se prepričajte, da podpira format DVB-S. Kot del predpone vašega televizorja boste morda potrebovali tudi režo CI za namestitev kartice s pogojnim dostopom. Z njim, za plačilo, boste lahko videli plačane kanale blokirane.
  Mimogrede, o kanalih. Ali satelitski operater svojim strankam dostavi približno 1000 programov. Ampak za to boste morali prijaviti za naročnino. Brez tega se bo število prestav zmanjšalo na 30-50. Vsekakor pa bodo vsi televizijski kanali predvajani v HD kakovosti.

  Vtičnice za kabelske kanale

  Pri izbiri sprejemnika za kabelsko televizijo ni veliko izbir. Natančneje, ima samo enega - da se obrne na operaterja kabelske televizije. Na žalost so kabelski sprejemniki za sprejem digitalne televizije urejeni tako, da sprejemajo signal samo od enega ponudnika. Pri izbiri drugega podjetja za storitve boste morali ponovno kupiti sprejemnik.
  Prednost take televizije je visoka kakovost slike, ki ni odvisna od lokalnih pogojev. Torej, če se satelitski krožnik lahko izogne ​​močnemu vetru, kot tudi ulični anteni, je skoraj nemogoče ustvariti ovire v kablu. Še ena prednost - plačate samo za tiste kanale, ki jih želite gledati.

  Internet TV

  Za ogled internetnih kanalov potrebujete pametni televizijski sprejemnik, usmerjevalnik in hitri internet. Načelo oddajanja programov je čim bolj preprosto - \ tkupljen pri sprejemniku snemalca, se poveže z vodilnim internetom, gre v omrežje in prikaže kanale, s katerimi ste se prijavili.
  Pravzaprav je to funkcijo mogoče uresničiti na navadnem osebnem računalniku, vendar pa bo kakovost slike, kot tudi število kanalov in številni drugi dejavniki v veliki meri odvisni od lastnika spletnega mesta. IPTV vam omogoča dostop do več kot 100 kanalov, vse v HD kakovosti.
  Poleg gledanja vaših najljubših oddaj vam bo pametni televizijski sprejemnik dal priložnost, da neposredno od televizorja po internetu, kot tudi ogled kanal programa, "previjanje nazaj" čas, da film na čakanje in še veliko več. Bistvena pomanjkljivost takih konzol je njihova cena. V nekaterih primerih lahko doseže 12.000 UAH. Najcenejše variante so na ravni 6-7 tisoč.

  Značilnosti povezave

  Odgovor na vprašanje "kako povezati konzolo s televizorjem" je odvisen od modela izbrane naprave. Če ste kupili sprejemnik za prizemno televizijo, boste za povezavo potrebovali koaksialni kabel antene. Lahko ga kupite ali izdelate sami, privijete na konce f-konektorjev. Obstaja več možnosti za povezavo s satelitskim sprejemnikom. Vse je odvisno od funkcionalnosti naprave. Na zadnji steni je praviloma več konektorjev. To so lahko Scart, RCA reže, koaksialni ali kompozitni izhod in drugi priključki. Najlažji način za povezavo preko "tulipanov".
  Pri povezovanju kabelskega sprejemnika ne bo nobenih težav, kot pri izbiri te možnostivsi boste storili podjetje-ponudnik. Prav tako ne skrbi, kako priključiti predpono na televizor pri izbiri internetne televizije. Problem je najpogosteje rešen s kablom HDMI. Lahko pa uporabite tudi Scart, RCA - vse je odvisno od funkcionalnosti opreme.

  Nastavitev opreme

  Po združitvi set-top boxa in televizorja morate preklopiti v ustrezni način predvajanja. Če ste uporabili koaksialni kabel, potem vam ni treba storiti ničesar. Če uporabite Scart, RCA, potem uporabite daljinski upravljalnik, da televizor nastavite na način AV vhoda. Pri uporabi kabla HDMI morate v meniju izbrati isti element. Nato zaženite iskanje kanalov. Če pri odločanju o tem, kako izbrati predpono za televizor, imate raje IPTV ali kabelsko televizijo, dodatne manipulacije niso potrebne - vse je že konfigurirano za vas. Uživajte v pogledu!

  Sorodne publikacije