Dva načina, kako narediti ikono s sliko

Obstaja veliko razlogov, zakaj morate na sliki narediti ikono. Ena od njih je na primer slika na zavihku spletnega mesta ali čarovniku za namestitev. Danes bomo podrobneje razpravljali o 2 načinih za to in o tem, katere programe je treba uporabiti. Konec koncev, ne morete samo vzeti in dodeliti razširitev sliki, s čimer postane ikona.

Katere programe naj uporabljam?

Za začetek se morate odločiti s tem, kako narediti ikono s slike.
 • Ustvarjanje ikon prek Photoshopa.
 • Ustvarjanje ikon prek spletnega pretvornika.
 • Če je z drugim vse jasno - za to je potreben le brskalnik, kaj storiti s "Photoshopom"? V ta namen potrebujemo seveda program in poseben vtičnik, imenovan ico. Lahko ga prenesete na internet. To je vredno izbrati plug-in za svoj bit sistema, sicer ne bo delovalo. Izberite skrbno preverite datoteke za viruse!


  Prenesite in namestite vtičnik v naslednji imenik: C: Program FilesAdobeAdobe Photoshop CS6RequiredPlug-insFile Formati Naslovi so približno podobni, tako da verjetno ne boste naredili napake, v različici CC pa so na splošno enaki.
  Vendar ne pozabite, da morate vtičnik prenesti samo za svoj sistemski bit. Zdaj, ko shranite datoteko v Photoshopu, lahko vidimo, da je razširitev .ico
  V "Photoshopu" je tudi zelo enostavno narediti okroglo ikono s sliko. Če želite to narediti, preprosto izberite obliko, ki jo potrebujete na vaš najljubši način.Kliknite na Selection, nato izberite "Inversion" in odstranite belo ozadje. Opomba: Ikone so običajno shranjene v podaljšku od 16 x 16 do 256 x 256 slikovnih pik, lahko pa je tudi več, vendar bo preveč tehtalo, potem pa je brez pomena, ker ni verjetno, da bo odprla celoten zaslon.


  Spletna pretvorba

  Druga stvar je spletna pretvorba, zaradi česar smo nekoliko lažji. Kako narediti ikono s sliko? Zelo enostavno! Preprosto imate internet, brskalnik in sliko. Pojdimo na kateri koli prevajalnik in tam prenesemo našo fotografijo. Na primer, uporabili bomo spletno pretvorbo. Izberite razširitev in globino barve.
  Kliknite na priljubljeno tipko "Pretvori"
  Čakam, nato pa prenesemo končno datoteko. Vendar pa na tak način obstaja pomanjkljivost. Ne boste mogli izbrati oblike za vašo ikono, zato morate prenesti »Photoshop«. Prav tako vam ne priporočamo, da to počnete na nepreverjenih mestih, sicer lahko računalnik okužite z virusom.

  Kako nastaviti ikono?

  Seveda obstajajo primeri, ko preprosto dodate ikono ico v programsko mapo in se prikaže, vendar se to zgodi zelo redko, in v bistvu moramo podpisati vse, kar je potrebno v kodi programa ali mesta. Vzemimo na primer spletno mesto. To storite tako, da shranite ikono v formatu 16x16 in jo shranite v želeno mapo. Po tem prilepite naslednjo kodo v glavo programa in zamenjajte nekaj vrednosti.

  Po opravljenem delu je potrebno popolnoma počistiti predpomnilnikbrskalnika in, če ste naredili vse pravilno, se veselite videza ikon.

  Zaključek

  Zdaj veste, kako namestiti vtičnike, izdelati ikone in kako narediti ikono iz slike. To znanje bo koristno, čeprav bodo situacije, v katerih bi se lahko srečale, zelo redke. Zdaj ste stopili na študij informacijske tehnologije in se naučili, da namestite ikono na spletnem mestu.

  Sorodne publikacije