Plastična nit za 3D tiskalnik. Oprema za proizvodnjo. Ustvarite niti za 3D tiskalnike z lastnimi rokami

Tiskanje na sodobnem 3-D tiskalniku poteka s plastično nitko, pridobljeno iz različnih materialov. Kakovostna nit za 3D tiskalnik je sestavljena iz takih potrošnih materialov, ABS, PLA, HIPS. Uporaba visokokakovostnih surovin omogoča proizvajalcem, da ustvarijo edinstvene operativne in tehnične lastnosti materialov, na podlagi katerih lahko izdelate različne stvari.

Osnovni materiali

Proizvodnja preje za 3D tiskalnik najpogosteje temelji na dveh materialih - ABS in PLA (polylactide). Oba materiala izpolnjujeta zahteve biorazgradljivosti, biokompatibilnosti, termoplastičnosti in temeljijo na obnovljivih virih, in sicer koruzni in sladkorni trs. Surovina je idealna za izdelavo široke palete izdelkov v medicini, hrani in neživilski industriji.


Nit za tiskanje na 3D tiskalnik mora biti visoke kakovosti, tako da je končni izdelek prijeten za operativne lastnosti. Plastični navoj za 3D tiskalnik je bolj primeren material za to vrsto surovine kot granulat, saj ga je enostavno zamenjati, lahko natisnete več barv hkrati, poleg tega je pretok materiala bistveno nižji.

Proizvodne značilnosti

3D tiskanje je zelo drago, kar je posledica visokih stroškov samega potrošnega materiala. Da bi zmanjšali stroške tiskanja, obrtniki izdelajo prenosne naprave za domačo uporabo.
Tako lahko ustvarite nit za 3d tiskalnik z vašimi rokami veliko cenejši. Tehnološko, ta proces ni preveč zapleten, glavna stvar - ohraniti temperaturni režim in določena razmerja mešanice. V standardni izvedbi se izdelava niti izvede v več fazah:


 • Sprva se pripravi izhodna zmes. Da bi dobili snov s pravimi parametri, je pomembno, da zmešate glavne sestavine v pravi količini. Nekaj ​​odtenkov niti je posledica dodajanja kemičnih barvil pigmentov. Točnost razmerij je zagotovilo, da bo barva niti in sam polimer stabilen.
 • Nalaganje v bunker. Po kuhanju mešanica vstopi v drenažni rezervoar in se nato vnese v ekstruder.
 • Pripravlja se homogena masa. Vse sestavine, ki so vstavljene v ekstruder, so pomešane, da se ustvari plastična masa.
 • Plastična nit je narejena za 3D tiskalnik. Homogena masa se skozi vijak stisne skozi posebno šobo. Ima določen premer, ki je enak debelini bodoče nitke.
 • Navoj se ohladi in izprazni. Viskozna plastika že v obliki niti pade v kopel z vodo, kjer se ohladi. Prav tako pridobijo fleksibilnost. Iz hladilnika se končni nit napaja s posebnimi valji v sušilniku, kjer se pod vplivom vročega zraka posuši.
 • Tudi po sušenju se nit za 3D tiskalnik navije na tuljavo. Zaradi svoje fleksibilnosti, trajnosti in plastičnosti je idealna za uporabo na vseh vrstah tiskalnikov. PremerNiti različne - 175 mm ali 3 mm, ki se razlikuje glede na opremo, ki se uporablja na šobah. Uporaba različnih pigmentov omogoča doseganje različnih barvnih rešitev plastičnih niti.

  Filabot Original

  Za 3D tiskalnik lahko izdelate plastične navoje, vendar morate ustvariti lasten ekstruder. Povedali vam bomo, kako to narediti malo kasneje. Poleg tega je najlažji način za nakup gotovih prenosnih in mobilnih naprav, kot je Philabot Original. Ta oprema za proizvodnjo nit za 3D tiskalnik vam omogoča, da niti iz plastike, katerih premer je 175 ali 3 mm. Oprema deluje z različnimi vrstami plastike - ABS, PLA in HIPS.
  Naprava deluje s plastičnimi zrnci, tako da je temperatura pod nadzorom. Ima filter za preprečevanje kontaminacije. Univerzalna moč je dovolj za uporabo naprave doma. Da bi dobili barve različnih barv uporabljena barvila. V korist izbire te opreme pravi, da je njena visoka zmogljivost: dobiti en kilogram niti traja približno 5 ur.

  Filabot Wee

  Sodobno linijo za proizvodnjo niti za 3d tiskalnike predstavlja blagovna znamka Filabot. Oprema z lesenim ohišjem je veliko cenejša in kupite jo lahko tako v končnem kot v kompletu za samostojno montažo. Tako kot zgoraj opisana naprava deluje na osnovi priljubljenih vrst plastike. Široko paleto barv dosežemo z uporabo granuliranih barvil. Dodate lahko tudi zrnato zmesogljikovih vlaken, ki bodo povečali trdnost končnega palice. Model je opremljen z dvema variabilnima šobama, tako da lahko naredite nit za 3D tiskalnik s premerom 1075 ali 3 mm.

  Filastruder

  V 3D industriji je Filastruderjev ekstruder znan po svoji vsestranski montaži, ki omogoča, da vsakdo prilagodi proizvodnjo plastične niti doma. Zaradi svoje premišljene zasnove in enostavne uporabe je model idealen za iztiskanje.
  S takšno napravo doma lahko prilagodite ustvarjanje niti za 3D tiskalnike z lastnimi rokami. Edina odtenka je, da pravilno izberemo deleže uporabljenih sestavin, barvil. Skupaj za 12 ur dela lahko oprema proizvede 1 kg niti, končna zmogljivost pa je odvisna od parametrov, kot so premer šobe, temperatura ekstrudiranja, uporabljeni materiali.

  Ekstruder Lyman

  Ta naprava je edinstvena, saj je bila ena izmed prvih, ki je bila uporabljena za izdelavo plastične palice. Omeniti je treba, da je zasnova opreme osvojila glavno nagrado na natečaju za tovarne Desktop, ki je potekal leta 2013. Zaradi omejevanja enostavnosti konstrukcije je bila oprema v primerjavi z drugimi analogi najcenejša. Še eno zanimivo dejstvo je, da so vsa navodila odprte kode. Lahko prenesete risbo in ustvarite iztiskalnik, da naredite nit za 3D tiskalnik doma.

  O ustvarjanju naprav za domačo izdelavo

  Zelo pogosto ljudje, ki želijo delati s 3D tiskalniki, začenjajo ustvarjati naprave za zmanjševanje plastičnih nitivaše stroške Dejansko taki pripomočki niso tako dobri po svoji ceni in uporabnosti:
 • navoj lahko pride iz slabe kakovosti, neustrezne ali nepravilne debeline, kar bo vplivalo na deformacijo končnega izdelka ali nezmožnost njegovega tesnila;
 • Pri segrevanju lahko plastika sprošča škodljive snovi, ki bodo morale dihati med tiskanjem in med predelavo surovin;
 • Prebarvane plastike ne bo mogoče ponovno barvati, saj ne veste o sestavi plastike in barve.
 • Pri ekstruderjih, ustvarjenih z lastnimi rokami, je težko ustvariti zelo kakovostno plastiko. Zato je bolje kupiti prenosno opremo dokazano blagovnih znamk.

  O načinih, kako dobiti poceni nit

  Če želite izdelati nit za 3D tiskalnik, morate uporabiti zrnca iz ABS plastike. Ampak to je predrago in drago, tako da doma, lahko ustvarite material, ki temelji na običajni plastenki. Bistvo dogodka je preprosto:
 • PET plastenka je zdrobljena v kosmičih;
 • nastala masa se segreva, dokler ne doseže tališča;
 • skozi odprtino mehanizma za iztiskanje poteka iztiskanje navoja želenega premera (za to ustreza konica);
 • Nastala plastična nit se ohladi pod zračnim tokom in nato navije na boben.
 • Na splošno ni tako težko narediti proizvodnje, kot se zdi. Težje je zbrati kakovostne materiale, da bi bila nit močna, zanesljiva, varna in primerna za uporabo na področju 3D tiskanja.
  Mimogrede, o recikliranjuplastika V nekaterih državah obstajajo družbeno usmerjene kampanje za recikliranje plastičnih prevlek. Španski znanstveniki ponujajo izdelavo niti za tiskanje iz njih, saj dna steklenic temeljijo na termoplastičnem polietilenu visoke gostote. Tiskanje na osnovi PET je priljubljen pojav, ki vam omogoča, da ustvarite alternativo PLA ali ABS plastiki po zelo nizki ceni. Težava je v tem, da bo ta proces, s svojim gospodarstvom predolg, in ustvariti nit v ustreznem znesku, moral delati.

  Sorodne publikacije