Napovedni niz - kaj je to?

Skoraj vse mobilne naprave imajo danes inteligentno tipkovnico, ki ponuja besede za izjemno hitro tipkanje. Kljub temu pa je popoln in včasih lahko ustvari najboljšo kombinacijo črk. Kako deluje?

Ta tehnologija se imenuje napovedni niz. Kaj je to? Za uporabnike Androida so te pametne tipkovnice (po T9) v uporabi že več let. Toda še preden je uradna aplikacija Google dodala napovedno nastavitev, sta Swype in SwiftKey ustvarila tipkovnico, ki uporablja najpogosteje uporabljene besede.

Čistost uporabe

Poglejmo nekaj odtenkov, da je to napovedni niz. iPhone in iPad, na primer, s prihodom iOS 8 prav tako predstavil to funkcijo. Toda za razliko od Androida, Appleovo napovedno izbiranje ni tako popolno. Najprej je lahko samodejna zamenjava besed zelo neuspešna, za "učenje" pa je potreben čas. Poleg tega morate razviti dobro izkušnjo tipkanja, tako da inteligentne tipkovnice dobro delujejo. Če vnesete besede z napakami ali napakami, jih sistem lahko nepravilno prepozna.

Kako deluje prediktivno izbiranje?

Kaj je to v praksi? V glavnem obrazcu tipkovnica s predvidevanjem redno uporablja besedilo, ki ga vnesete. Vse besede, ki ste jih vnesli, si sistem zapomni, da ustvarijo lokalni slovar po meri in besed, ki jih pogosto ponavljate. Nato vam naprava ponuja te besede z verjetnostjo, da jih boste uporabilispet jih potrebujete.
Na primer, če vnesete besedo in tipkovnica še ni bila videna, vas bo prosila, da jo popravite na nekaj drugega, kar je po njegovem mnenju bolj verjetno. Imate tri možnosti:
 • lahko sprejmete enega od predlaganih popravkov;
 • ne upošteva predlogov in pusti vse, kar je;
 • dodajte v svoj osebni slovar, da vas sistem ne bo motil, ko ga boste ponovno vnesli.
 • Kako je izpolnjen uporabniški slovar?

  Če uporabljate hitri popravek in izberete eno od predlaganih možnosti, je očitno, da bo tipkovnica še naprej obravnavala besedo kot neprimerno in predlagala, da jo v prihodnje zamenjate. Če jo dodate v slovar, ga tipkovnica takoj prepozna in jo pozove, ko naslednjič vtipkate takšno kombinacijo črk ali uporabite podobne besede pred in za besedo, vendar jo preskočite. Poleg tega tipkovnica še vedno vključuje to funkcijo, če zanemarite niz napovedovanja. Kaj to pomeni? Če prvič ali drugič zgrešite obliž ali shranite besedo, se domneva, da to ni pravopisna napaka, ne pa beseda, ki jo pogosto uporabljate dovolj pogosto, da bi jo lahko predstavili v podobnih vzorcih uporabe. Če ga prezrete tretji ali četrti čas (odvisno od posamezne tipkovnice), ga bo sistem označil kot bodočo verjetno možnost in jo bo še vedno ponujal pri vnašanju podobnih besed ali stavkov.

  Torej vam ni treba skrbetiza vključitev niza za predvidevanje - večina sodobnih pripomočkov jo privzeto vsebuje

  Kako se inteligentne tipkovnice razlikujejo?

  Skoraj vsaka moderna tipkovnica uporablja zgoraj omenjeno tehnologijo. Vendar pa obstajajo jasne razlike med namigi, ki jih vaš privzeti sistem naredi iz vaših virtualnih tipkovnic SwiftKey, Fleksy ali Swype. Kaj delajo drugače? Edina stvar, ki združuje te izdelke, je, da skušajo črkovati besede. Ta primerjava se konča. Nasveti so lahko preprosti - na primer kot v starih tipkovnicah T9 Nuance. Nanašajo se na vrednosti na osnovi ključev, ki so bili prej uporabljeni. Take naprave običajno uporabljajo sezname besed ali slovarje.

  Sodobne tehnologije

  In kakšen je napovedni niz za iPhone in Android? Današnje naprednejše inteligentne tipkovnice uporabljajo drugačen pristop k pozivom. Temelji na obdelavi naravnega jezika in strojnega učenja. Jezikovna simulacija je natanko to, kar ta funkcija daje, to pomeni, da vam omogoča, da se "naučite" določene besede. Praviloma se združijo v skupni jezik. Točnost takih tipkovnic je praviloma precej višja kot pri starih gumbih. Kako vklopiti prediktivni nabor na iPhoneu? Praviloma je privzeto vklopljen, če pa ta možnost ni aktivna, pojdite v nastavitve tipkovnice in izberite ustrezno točko menija. Podobno lahko onemogočite to možnost, vendar to ni priporočljivo.

  Strokovnjaki pojasnjujejo, da moderne, inteligentnejše tipkovnice uporabljajo storitve v oblaku in povratno obdelavo, da izboljšajo svoje namige, sinhronizirajo uporabniške slovarje na različnih napravah in jim dodajo nove besede, ne da bi uporabnike prisilile, da prenesejo ogromne posodobitve ali ponovno usposobijo svoje naprave. .
  Ponujajo tudi storitve v oblaku, ki lahko opravljajo številne funkcije. Nekateri najpogostejši so:
 • vnašanje imena stika s spletnimi storitvami v pozivu;
 • analiza vašega zapisa v različnih spletnih storitvah za posodabljanje in s tem personalizacijo besednega repozitorija;
 • ohranjanje in sinhronizacija jezikovnega modela.
 • To omogoča uporabo funkcij na več napravah in ne izgubi, če je poškodovan ali ukraden. Danes je na voljo in dinamična nadgradnja vašega jezikovnega modela, ki temelji na drugih informacijah iz spletnih mest v realnem času, kot je Twitter. Da, funkcija Swype Live Language omogoča, da se vaš slovar posodobi s priljubljenimi trendi na internetu in družabnih omrežjih. SwiftKey ponuja SwiftKey Cloud, dodatno storitev, ki se lahko poveže z vašim računom Twitter, Google ali Facebook, da bi ugotovila, kaj ste rekli v teh omrežjih ali v vašem pismu.
  Tipkovnica Google Prognostic je podobna, le da uporablja shranjeno napravo Android, pa tudi vse, kar vnesete v Google Račune, Spletno zgodovino, Google+ itd. V vseh primerih te funkcije so neobveznetreba izbrati in jih je mogoče zlahka izključiti.

  Kako izboljšati rezultate?

  Zdaj, ko razumemo, kako deluje napovedna nastavitev (kaj je in kako jo uporabljati), lahko naredite nekaj preprostih korakov za izboljšanje tipkovnice. Pomembno je vedeti, da dobri namigi zahtevajo čas in usposabljanje, tako da ne boste mogli preklopiti z običajnih napak na visoko natančnost v eni noči, vendar vas bo vsak korak vedno bolj približal udobju.

  Kaj lahko storite?

  Dodajte besede v slovar. Mnogi uporabniki se ne zanašajo in ne zanašajo na tipkovnico, da bi preprosto pobrali besede, ki so že v slovarju. Sistem se lahko uči samostojno, vendar ta proces zahteva veliko več časa, in odvisno od tega, kako pogosto uporabljate določene fraze, jih je mogoče uvrstiti pod vaše pozive s tipkovnico. Če uporabite določeno besedo, ki jo tipkovnica poskuša popraviti več kot dvakrat, jo dodajte. Naučite se urejati slovar. Tako kot redno dodajanje besed, morate iz njega odstraniti tiste, ki jih ponuja in ki jih ne potrebujete. Če vaša tipkovnica vztraja, da namesto običajne besede vnesete ime ali ime mesta, je najbolje, da ga v celoti izbrišete iz svojega slovarja in ga morate ročno vnesti ročno. Omogočite funkcije v oblaku in se prepričajte, da so vse vaše besede na vseh vaših napravah in vam ni treba ponoviti »učenja«. Priključitev tipkovnice na druge aplikacije ali izbiroeden od njih, ki uporablja sistemski slovar, in ne slovarji za aplikacije, olajša vnos. Vendar se lahko v tem primeru soočite s problemom čiščenja niza predvidevanja, če ste pomotoma shranili veliko napačno črkovanih besed. Nazadnje, uporaba ključev, ki vedno uporabljajo revolving oblak slovarje (na primer Swype's Live Language) pomeni, da bo vaša tipkovnica vedno imela in razumela nove besede, če jih boste uporabili. Če na primer uporabljate Googlovo privzeto tipkovnico za Android, vklopite »posebne ponudbe«.

  Sorodne publikacije