Kako znova zagnati računalnik s tipkovnico: bližnjico na tipkovnici

Sistemi Windows se pogosto obnašajo neustrezno, obešeni v najbolj neprimernem času, potem pa morate ponovno zagnati računalniško napravo. Toda glavni problem vseh uporabnikov je, da se miš preneha odzivati, in o tem, kako ponovno zagnati računalnik za tipkovnico s tipkovnico, ne vedo vsi. Zato je za obravnavo predlaganih več osnovnih metod, ki bodo zapolnile vrzeli v znanju. Takoj želim razbiti vse uporabnike operacijskega sistema Windows 10. Dejstvo je, da ta različica lahko visi toliko, da se tipkovnica odzove. Tukaj boste morali uporabiti prisilno izjemo z uporabo dolgega pritiska na gumb za vklop (brez druge rešitve).

Kako ponovno zagnati računalnik z operacijskim sistemom Windows s tipkovnico: skupna metodologija (klasična metoda)

Večina tistih, ki so že nekaj časa delali s sistemi Windows, ve o univerzalnem načinu, kako priti do občutka računalniškega sistema, ko ga zamrzne katero koli aplikacijo.


Seveda govorimo o tako imenovani kombinaciji treh prstov (Ctrl + Alt + Del). Primerna je za vse sisteme brez izjeme. Po uporabi želene kombinacije so na zaslonu prikazani samo različni meniji. V vsakem primeru, da bi rešili vprašanje, kako ponovno zagnati računalnik s tipkovnico, za vse sisteme, ta možnost deluje. Samo iz predstavljenih elementov je treba izbrati zelo ponovni zagon, ne izjema.Windows 10 bo moral uporabiti gumb za vklop, ki se nahaja v spodnjem desnem kotu. Vendar pa iz menija desete različice sistema lahko izberete zagon upravitelja opravil ", iz katerega lahko ponovno zaženete, vendar kasneje.

Kako znova zaženite računalnik s tipkovnico: uporabite meni Start

Ne manj enostaven način klicanja na standardni meni Start. Vendar pa je v tem primeru vprašanje, kako ponovno zagnati računalnik s tipkovnico, rešeno na nekoliko nestandarden način.
Recimo, ko se sistem zamrzne, se izkaže, da miš ne more delovati. Kako naj naredim Na sodobnih tipkovnicah, za razliko od zastarelih modelov, obstaja poseben ključ, ki je označen z ikono Windows (torej njegova okrajšava - Win). Ona zamenja virtualni gumb "Start" in pokliče glavni meni.

Mimogrede, če celo tak ključ, lahko uporabite manj učinkovit način, ki vključuje uporabo kombinacije Ctrl + Esc, ki je lahko enakovredna zamenjavi.
Po pritisku na tipko, če manipulator ne deluje, uporabite puščične gumbe, pojdite v odsek za zaustavitev in izberite ponovni zagon ali zaustavitev.

Rebooting Windows 8

Zdaj nekaj besed o tem, kako ponovno zagnati računalnik s tipkovnico v operacijskem sistemu Windows 8, saj je ta operacijski sistem zelo specifičen, vsaj zaradi pomanjkanja istega gumba Start in njenega menija.
Zahteva uporabo kombinacije Win + C, ki ji sledi desnavideli boste stransko vrstico, v kateri bi morali iti do možnosti in pritisniti gumb Enter, da razporedite meni z možnostmi za dejanje. Potem puščice izberejo želeno možnost in ponovno pritisnete tipko enter.

Univerzalna metoda za vse sisteme

Računalnik lahko z enim samim univerzalnim načinom uporabe kombinacije Alt + F4 ponovno vklopite s tipkovnico, ne glede na to, katera sprememba ali gradnja sistema je nameščena.
Nekateri lahko ugovarjajo, da se taka kombinacija uporablja za dokončanje (zapiranje) trenutno aktivnih programov. To ni ravno tako. Če se ponavljanje ponovi, bodo aktivne aplikacije dosledno zaprte. Ko pa ne ostanejo, bo ukaz uporabljen za celoten sistem. Mimogrede, enako velja za primere, ko so programi v opravilni vrstici strnjeni.

Aplikacijska konzola

Končno, problem, kako ponovno zagnati računalnik s tipkovnico, je mogoče rešiti z drugo metodo, ki je iz nekaterih razlogov ne mara veliko uporabnikov. V tem primeru je mišljena uporaba menija "Run". Klicanje konzole s tipkovnice je lahko dokaj preprosto, z uporabo kombinacije Win + R, ki se začne z (prikaže se meni Run). Nato morate podati ukaz shutdown /r (ali -t 0 -r -f za pred-končanje vseh programov) in pritisnite tipko enter. Mimogrede, podobno dejanje se lahko izvede v "Task Manager", z uporabo prvegaAlt + Enter tipke za aktiviranje in klicanje menija datoteke, nato izberite ustvarjanje nove naloge s puščico, se bo pojavil isti izvršilni meni), vnesite ukaz za ponovni zagon in pritisnite "Enter".

Z enakim uspehom lahko pokličete ukazno vrstico (cmd) in v njej predpišete podoben ukaz, ali uporabite glavni ukaz z drugimi atributi ali pa zaženete možnost izbranega ukaza v času izvajanja.

Kaj lahko še uporabljam?

Glede na dodatne vire za rešitev problema, kako ponovno zagnati računalnik s tipkovnico, je treba posebej omeniti, da imajo nekateri modeli prenosnih računalnikov posebne gumbe za tipkovnico, hrbtno stran ali stranske plošče (na primer Znova zaženite) Občasno so na voljo posebni gumbi za klicanje dodatnih menijev, kot je ASSIGN na prenosnih računalnikih serije Sony VAIO. Na voljo je tudi veliko programov za upravljanje porabe energije, ki vključujejo orodja za zaustavitev ali ponovno zaganjanje računalniških sistemov s tipkovnico.

Nekaj ​​besed na koncu

Kot lahko vidite, obstaja veliko načinov za ponovno zagon sistema. O vsem, kar ponujamo, je težko govoriti, ker vsak uporabnik izbere najbolj primerno možnost za sebe. Ampak, zdi se, za Windows 8 opisane metode je najbolj primerna. V drugih primerih - po volji. Kot že omenjeno, če tipkovnica noče delati, bo moralauporabiti prisilno zaustavitev, ampak se ukvarjati s takimi stvarmi le v skrajnih primerih, ko druge metode ne zagotavljajo želenega učinka (zlasti je to velik problem desete spremembe sistema, ki je razvijalci kljub stalno izdajanim paketom posodobitev niso mogli popraviti).

Sorodne publikacije