Kako izbrisati zgodovino v Yandexu na Androidu in katerem koli drugem sistemu?

Spletni brskalnik "Yandex" velja za eno najbolj priljubljenih orodij za brskanje po internetu. Ni presenetljivo, da je njegova mobilna različica v veliko povpraševanje. Vendar pa vsi lastniki mobilnih pripomočkov ne vedo, kako izbrisati zgodovino v storitvi Yandex na napravah Android ali Apple. Izkazalo se je, da je lažje kot preprosto.

Kje je zgodovina brskalnika »Yandex« na »Android«?

Na splošno je zgodovina obiskanih spletnih strani v katerem koli sistemu in za kateri koli brskalnik shranjena v posebni mapi predpomnjenih podatkov v notranjem predpomnilniku ali v imeniku Zgodovina. Značilno je, da se ti imeniki nahajajo v mapi z nameščenim programom, splošni imeniki, ki jih sistem rezervira, in ne v računu.


Toda pri reševanju problema, kako jasno zgodovino v "Yandex", seveda, ni treba kopati v sistemske mape. Rešitev je veliko lažja, ker lahko to storite neposredno v samem brskalniku.

Kako očistiti zgodovino na Yandexu na napravah Android?

Začnimo z najpreprostejšim. Vprašanje, kako odpreti zgodovino v »Yandexu« na »Androidu« v kateri koli mobilni napravi, je rešeno preprosto. Uporabiti morate samo lupino brskalnika, saj ste pred tem zaprli vse aktivne strani v glavnem oknu, na dnu se bo pojavil gumb za zgodovino, s klikom na katerega boste videli seznam obiskanih virov.
Zdaj, dejansko, poglejmo, kako izbrisati zgodboYandex v Androidu. Če želite to narediti, program teče na glavnem panelu gumb s tremi tveganji, po kliku na katerega želite izbrati nastavitveni meni (ikono pina) in se premaknete na linijo za brisanje podatkov. Nato morate potrditi njihovo odstranitev v novem oknu.


iPad in iPhone

Vprašanje, kako izbrisati zgodovino v »Yandexu« na »Androidu«, je že na splošno jasno. Za "jabolčne" naprave je shema čiščenja bistveno drugačna. Samo na iPad-u naj uporabi gumb plus, pojdite v zgodovino in izbrišete eno stran, premaknite želeno vrstico na levo in nato kliknite gumb za brisanje. Če želite počistiti vse poglede, uporabite meni z nastavitvami, ki ga pokličete s klikom na gumb s tremi tveganji, nato pa izberite razdelek o zasebnosti, ki vsebuje črto za kliring. Načeloma lahko celo ustavite ohranjanje zgodovine v istem oddelku.
Podobno kot pri iPhoneu se postopek izvede skoraj na enak način, vendar pa po vnosu ustreznega razdelka s pritiskom na gumb s tremi tveganji potrebujete tapa na ikoni s sliko ure. Samo vse.

Optimizatorji

Da bi rešili vprašanje, kako izbrisati zgodovino v Yandexu na Androidu in v katerem koli drugem mobilnem sistemu, lahko uporabite preprostejšo rešitev, ki je zasnovana za najbolj lene uporabnike. Na primer, kot določeno alternativo lahko predlagate uporabo optimizatorjev programov, ki so v njihoviV arsenali so avtomatizirani izdelki za nego sistema.
Verjetno vam ni treba razlagati, da lahko zmogljive pripomočke, kot sta CCleaner ali Clean Master, dokončajo trenutno neuporabljene storitve ozadja, ampak tudi očistijo predpomnilnik ali zgodovino obiskov absolutno vseh brskalnikov zed, nameščenih v sistemu. Hkrati pa nima niti temeljne vloge, ki jo uporablja OS.

Sklepne ugotovitve in splošna pravila

Kot priporočila je treba še dodati, da težava, kako izbrisati zgodovino v storitvi Yandex v sistemih Android in drugih operacijskih sistemih, ni omejena na čiščenje obiskov. Včasih morate očistiti sam predpomnilnik programa. Na primer, v sistemih Android lahko to storite v meniju z nastavitvami, kjer je izbran del aplikacije. Tam morate najti program, pojdite v njegove nastavitve in tapnite gumb za predpomnilnik. Hkrati je zaželeno uporabiti gumb za brisanje podatkov (tudi ne boli). Toda na splošno, če mu daš, tako rekoč, pravi nasvet, da ne moti tvoje glave, je najbolje, da zaprosiš za pomoč pri strokovnih storitvah, namesto da bi se ukvarjal s temi ročno. Kot razumete, izbrišite datoteke iz map - lekcija je popolnoma nehvaležna, zato je bolje, da proces čiščenja poenostavite vnaprej. Moram reči, da je to bolj donosno in v smislu časa in v smislu varčevanja z energijo. Seveda samo dva od zgoraj opisanih programov nista omejena na dejstvo, da je v isti trgovini Google Play ali AppStore na voljo več deset (če ne stotin) programov. In vsak program na svoj načinedinstven. Obstajajo tudi tisti, ki vam omogočajo, da prihranite življenjsko dobo baterije na nepredstavljivih mejah, da ne omenjamo pospeševanja mobilne naprave s čiščenjem RAM-a ali odstranjevanjem različnih ostankov programske opreme v obliki preostalih datotek ali celo prevelikih neizkoriščenih programov. Ampak na splošno, kot je že jasno, najlažja rešitev je očitna, saj avtomatizacija izgleda veliko lažje kot ročno odstranitev.

Sorodne publikacije