Programi za iskanje in odstranjevanje podvojenih datotek

Prostor na trdem disku računalnika ima možnost, da se konča v najbolj neprimernem času. In ni razlike, dva terabajta istega pogona, štiri ali šest. Vse se konča. In seveda, veliko hitreje kot je načrtoval uporabnik. Kako očistiti disk in dodeliti prostor za nove datoteke? Standardno čiščenje particije s posebnimi programi ne pomaga veliko. Vendar pa je izhod. Iskanje in brisanje podvojenih datotek vam lahko pomaga sprostiti veliko prostora na trdem disku. Kako to storiti? O tem bomo govorili nekoliko nižje. Najprej pa malo splošnih informacij. Tako rekoč, malo "klinch".

Kaj je dvojnik?

V računalniškem okolju je "dvojnik" datoteka z istim imenom, imenom, velikostjo in vsebino, ki je že prisotna v spominu računalnika. Mnogi uporabniki pomotoma menijo, da na HDD-ju nimajo nobenih dvojnikov. Zelo se motijo, ker včasih "Windows" sam ustvarja dvojnike. Za kakšen namen - ni znano. Vendar je tako. Če dvojnik meri nekaj megabajtov - potem Buddha z njim. Nesmiselno se ga je dotikati. Vendar pa obstajajo velikani od 200 do 2000 megabajtov. In nekaj takih datotek lahko resno jedo pomanjkanje prostora na trdem disku. Ročno iskanje in brisanje podvojenih datotek je pakleno delo. Morate upoštevati veliko število parametrov. Ni enostavno. Lahko se izgubite in odstranite vse, kar je potrebno. Zato so razvijalci pripravili posebne programe, ki vam lahko pomagajouporabnikom te težke dejavnosti. Zdaj bomo pogledali najbolj priljubljene pripomočke in razumeli, katera je vredna naziva najboljših.


Priljubljen upravitelj datotek za TZ

Zelo čudno, vendar dvokanalni upravitelj datotek, imenovan Total Commander, odpre seznam. V bistvu ni koristno za iskanje dvojnikov. Toda zaradi podpore velikega števila vtičnikov in nekaterih vgrajenih funkcij, je lahko primerna za to nalogo. Različica z "Total Commander" je dobra, da ni potrebe po namestitvi dodatne programske opreme. Toda to samo, če prenesete in namestite različico TP PowerPack. To je v tej različici obstaja ogromno količino programske opreme, ki jih je namestil uredništvo Portable. Če želite najti podvojene datoteke v upravitelju datotek, obstaja poseben pripomoček, imenovan Duplicate Buster. Deluje dovolj hitro in ne naloži računalnika. Pokličete ga lahko s posebno ploščo na vrhu okna Total Commander.


Dupkiller

Majhen in preprost program za odstranjevanje podvojenih datotek. Ima preprost in intuitiven vmesnik, ki ga je enostavno konfigurirati in ima zmogljiv algoritem za kopiranje. Pripomoček se lahko zlahka spopade s svojimi odgovornostmi in lahko zapre pas na hitrosti bolj znanih izdelkov. In to kljub dejstvu, da namestitvena datoteka "tehta" le tri megabajte. To je neresna aplikacija s takšnim funkcionalnim. Dupkiller lahko najde vse podvojene datoteke in jih trajno izbriše. In algoritem za odstranitev je takšen, da "Windows" ne bo mogel niti obnoviti, čebo želela, da bi bila "dokončna". Datoteke se takoj in trajno izbrišejo. In to je glavna prednost komunalnih storitev v primerjavi z drugimi izdelki. Isti "Total Commander" tega ne more storiti. Zato veliko ljudi izbere to aplikacijo.

Hitri iskalnik datotek

Ta pripomoček je zasnovan tako, da hitro išče dvojnike in jih popolnoma izbriše. Duplicate File Finder lahko išče kopije tudi med sistemskimi datotekami. Res je, da potrebuje skrbniške pravice. Trenutno je to najbolj razširjen program takšnega načrta. To je popolnoma brezplačno, zaradi česar je najbolj primerna za domačo uporabo. Pripomoček ima močan mehanizem za iskanje kopij datotek. Temelji na umetni inteligenci in nedvoumno opredeljuje dvojnike. Izbris se izvede v skladu z običajno shemo. Tukaj ni elementov. Zato se lahko ponovitve ponovijo. Zato morate redno preverjati sistem za kopije datotek. In tako se pripomoček popolnoma spopade z nalogo. Ne potrebujete več tega.

NoClone 2007

Zelo star program, vendar še vedno pomemben. Vsaj za tiste, ki še vedno uporabljajo "sedem" od Microsofta (in tako večino). Iskanje in brisanje podvojenih datotek poteka v najpreprostejšem scenariju: najdeno, zahtevano, izbrisano. Brez dodatnih možnosti NoClone ne sije. Tukaj tudi ni naprednega algoritma iskanja. Torej lahko korist nekaj zamudi. Pogosto je potrebno svoje roke popraviti. Vendar pa je z večino dvojnikovspopasti Torej je smiselno, da ga uporabimo. Toda lastniki "desetine" to absolutno ne ustreza, saj ne bo mogel skenirati sistemske datoteke za dvojnike. Bolje je, da pobereš nekaj svežega. Na primer, najnovejša različica NoClone. Obstaja v naravi. Samo zakaj ni nikogar prej videla.

CloneSpy

Še ena koristnost takšnega načrta. Z občutki - natančna kopija NoClone. Tudi po funkcionalnosti. Brisanje podvojenih datotek v storitvi ClonSpay poteka v popolnoma enakem scenariju. Ni možnosti za "pravilen" izbris. Uporabite ta program samo v tandemu z lastnimi rokami, saj pogosto zamuja dvojnike. Toda z večino kopij. Uporabnost je bila dobra na začetku dveh tisoč, ko ni bilo ustreznih alternativ. Toda zdaj je ta izdelek obsojen na izumrtje. Samo ne vzdrži konkurence s hladnejšimi izdelki. Tudi zloglasni Total Commander je bolje obvladovati dvojnike. Toda nekateri še vedno uporabljajo ta pripomoček "v starem spominu." Mimogrede, če imate ducat, potem ta program ne bo delal za vas.

Zaključek

Torej smo preučili nekaj najbolj priljubljenih programskih izdelkov za iskanje in odstranitev podvojenih datotek. Vsi se ne morejo pohvaliti s funkcionalnostjo in natančnostjo dela. Toda med njimi so popolnoma delujoči primerki, ki jih je mogoče uporabiti v sodobni realnosti. Tisti, ki ne želijo nereda svojega računalnika z različnimi nejasnimi programi, lahko uporabijo "Total Commander". Ta upravitelj datotek se spopada s samodejnim goljufanjemišče podvojene datoteke in jih brez težav odstrani. Plača samo ta upravitelj. In licenca stane precej drago. Toda točno vemo, kaj moramo storiti. Je tako?

Sorodne publikacije