Program za prepoznavanje glasbe: Pregled najboljših storitev

Verjetno je vsakdo seznanjen s situacijo, ko slišite nekje poznano melodijo, vendar se ne morete spomniti, kako se imenuje skladba. Vsi uporabniki se zelo razlikujejo po glasbeni kompoziciji in izvajalcih, vendar pa jim bo v tem primeru pomagala tudi sodobna tehnologija. Na internetu lahko najdete posebne programe za prepoznavanje glasbe, ki bodo pozvali naslov skladbe in njenega avtorja ter druge informacije. Res je, da ni vsaka koristnost takšnega načrta ustrezno obvladovala nalogo. Nekateri programi za prepoznavanje melodije določajo kompozicijo v nekaj sekundah, medtem ko se drugi ne morejo spopasti niti s Kalino-malino, tako da morate pred izbiro takšne programske opreme ustvariti vso skrbnost, sicer se boste morali zanašati le na svoj spomin. Ja


Najboljše storitve za prepoznavanje skladb

Zato vam predstavljamo najboljše programe za prepoznavanje glasbe, ki so priljubljeni in imajo veliko pozitivnih ocen. Razmislite o značilnostih in značilnostih vsake aplikacije.

Shazam

Shazam lahko varno imenujemo najbolj priljubljen program za prepoznavanje glasbe na telefonu in računalniku. Ocene uporabnosti so povsem pozitivne. V vmesniku "Shazam" kompetentno integrirane socialne storitve "Facebook", "Twitter", "Watsap" in druge, kar bistveno olajša izmenjavo glasbenih kompozicij s podobno mislečimi ljudmi.
V programu ni vprašanj za prepoznavanje glasbe.Pripomoček hitro določi ne samo ime skladbe, temveč tudi vse ključne informacije, če sploh, v bazi podatkov storitve: izvajalca, datum skladbe, album, itd. Priljubljeno, potem se lahko poleg osnovnih podatkov na zaslonu prikaže tudi besedilo pesmi, videoposnetka in druge povezane vsebine. Vse to lepo in priročno nahaja na glavnem zaslonu pripomočka.

"Alice"

Voice Assistant "Alice" - zamisel iskalnika "Yandex". Ima veliko zanimivih in odličnih funkcij, vključno z delovanjem kot program za prepoznavanje glasbe na računalniku ali mobilni napravi.
Če želite zagnati funkcijo definicije sledenja, je dovolj, da izgovorite frazo "Alice, kaj je pesem" in nato vključite pesem. Asistent deluje precej pametno in v nekaj sekundah predstavi precej podroben rezultat: ime skladbe, izvajalca, leto izdaje, album in v nekaterih primerih besedila s posnetki. Kot osnova za iskanje "Alice" uporablja storitev "Yandex.Music", tako da se težave z rusko-jezikovnimi kompozicijami ne zgodijo, čeprav slednje niso dobro znane. Hkrati pa se včasih pojavljajo težave z redkimi tujimi skladbami, tako da je bolje, da samo tuji ljubitelji glasbe uporabljajo drug program za prepoznavanje glasbe.

SoundHound

Svetovni pripomoček, ki "diha v hrbet" Shazam ", je zelo priljubljen in zaostaja le za en korak. Nekateri uporabniki prav tako menijo, da je SoundHound najboljši program za prepoznavanje glasbe Android, storitev podjetja Shazam pa je preprosto blagovna znamka.
Ko zaženete pripomoček in aktivirate zapis, dobesedno v nekaj sekundah določi ime skladbe in izvajalca, vendar pod pogojem, da ima datoteka indeks vsaj 320 bitov. Če je v kompoziciji veliko hrupa tretjih oseb, slabe kakovosti ali če sami utišate melodijo, se proces prepoznavanja opazno upočasni. Po identifikaciji skladbe bo program dal povezavo do svojega prenosa v Google Play in prikazal bo vse razpoložljive informacije o skladbi: naslov, izvajalca, leto izdaje, album itd. V aplikaciji je zelo zanimiva funkcija - sledenje besedilom v v realnem času. Programi so na veliko načinov lepi: učinkoviti, priročni, razumljivi in ​​popolnoma brezplačni. Žal pa so oglaševalske pasice tukaj pogoste gostje, tako da jih morajo prenašati ali kupiti plačano naročnino.

BeatFind

To je manj znano, vendar praktično tako učinkovito kot prejšnji pripomočki, program za prepoznavanje tira. Programska oprema ni nakopičena s funkcionalnostjo in ne zahtevnimi sistemskimi viri, zato deluje brez težav tudi na starih mobilnih pripomočkih.
Program se uči pesmi v nekaj sekundah, če mu ponudite visoko kakovostno skladbo. Po identifikaciji pripomočka ponuja povezave do izvirne sestave v priljubljenih storitvah Spotify, Deezer in Utub.
Treba je povedati o popolno uveljavljeni vizualni komponenti programa. Animirani bitovi na glavnem zaslonu so navdušeni nad njihovo lepoto, poleg tega pa ne delujejo samo v ritmu izenačevalnika, temveč delujejo kot strobe zvonček, ki opozarja na dejanje na zaslonu, predenLučka tipkovnice in bliskavica fotoaparata.

MusicID

Še ena manj znana, vendar zanimiva storitev za prepoznavanje glasbe. Utility ni tako dobro seznanjen z rusko-jezikovnimi in indie-skladbami, ima pa tudi prijeten, priročen in intuitiven vmesnik.
Tukaj vam ni treba potepati po vejah menija, samo pritisnite eno tipko in rezultat vas ne bo dolgo čakal. Omeniti je treba pomanjkanje oglasov, ki so kritični za nekatere uporabnike. Po identifikaciji sledi bo program prikazal povezavo do izvirnika "Amazon" in prikazal vse razpoložljive informacije iz kompozicije na glavnem zaslonu: naslov, avtor, leto izdaje, ime albuma itd. Yutub. Ruski jezik žal ni podprt, vendar zaradi preprostosti vmesnika tukaj ni potreben - tudi najbolj neizkušeni uporabniki ga bodo razvrstili.

Sorodne publikacije