Nastavitve zaslona NVIDIA niso na voljo: kako odpraviti težavo?

Včasih, ko poskušate dostopati do nastavitev zaslona na računalnikih z grafičnimi vmesniki NVIDIA, lahko uporabnik dobi sporočilo, da nastavitve za prikaz NVIDIA niso na voljo. Spremenite vsaj nekaj, kar sploh ne deluje. Kaj storiti v takem položaju, preberite v spodnjem gradivu.

Nadzorna plošča NVIDIA: Nastavitve zaslona NVIDIA niso na voljo. Kaj je razlog?

Razlog za to je, da večina strokovnjakov imenuje težave z gonilniki grafičnih kartic. Ni presenetljivo, da je samo nadzorna programska oprema, ki omogoča povezavo med grafičnim vmesnikom z računalniškim monitorjem ali zaslonom prenosnega računalnika.
Toda zakaj nastavitve zaslona NVIDIA niso na voljo v vsakem posameznem primeru, je včasih težko ugotoviti, kljub znanemu vzroku. Vozniki so lahko zastareli, manjkajo ali so celo poškodovani. Glede na to lahko uporabite več učinkovitih rešitev, ki vam bodo pomagale pri reševanju problema. Metode so precej preproste, v nekaterih primerih pa je treba upoštevati posebnosti situacije.


Kaj naj storim, če nastavitve zaslona NVIDIA niso na voljo?

Začnimo z najpreprostejšim. Če se je takšno sporočilo v enem »popolnem« trenutku pojavilo ob zagonu sistema, vendar preden je vse delovalo, je morda to nekako posledica zrušitev samega operacijskega sistema. Nič ni preprostejšega od aktiviranja obnovitve sistema do točke, ko problemov ni bilo. Enako velja za situacijo, ko se prikaže sporočilo, da je nastavitevPrikazovalnik NVIDIA po namestitvi posodobitev ni na voljo v operacijskem sistemu Windows 10 ali kateri koli drugi različici operacijskega sistema. Možno je, da so nekateri od njih nepravilno nameščeni ali sami povzročijo kršitev operacijskega sistema. V tem primeru morate v razdelku programi in komponente odstraniti nedavno nameščene posodobitve tako, da jih razvrstite po datumu namestitve. Toda izbrišite jih enega po enega, ponovno zaženite sistem in poskušate dobiti dostop do nastavitev. Ko najdete napako posodobitve, jo morate ročno poiskati in nato iz seznama izključiti poškodovani paket tako, da ohranite ali shranite številko.

Drug popolnoma banalni razlog je povezan s situacijami, ko sta v računalniku nameščeni dve grafični kartici (diskretni in integrirani). Stanje lahko popravite v upravitelju opravil, ki izklopi vgrajeni vmesnik, če je trenutno v uporabi, ali aktivira kartico NVIDIA. Podobno lahko v primerih, ko nastavitve upravljalnika naprav ne vplivajo na učinek, nastavitve BIOS-a nastavite na seznamu nameščenih grafičnih kartic kot glavni NVIDIA.

Ponovna namestitev in nadgradnja gonilnikov

Toda predpostavimo, da vse zgoraj navedene metode niso delovale in sistem poroča, da nastavitve prikaza NVIDIA niso na voljo. V tem primeru je potrebno ročno posredovanje uporabnika.
Če se želite izogniti predaleč, poskusite posodobiti gonilnike v isti upravljalniku naprav. Če to ne deluje, odstranite gonilnike ali celo grafično kartico. Mogoče zgonilniki za ponovni zagon bodo samodejno nameščeni. V skrajnem primeru lahko namestitveni disk uporabite z gonilnikom adapterja, če je na voljo. Največji problem pa je, da na ta način gonilniki niso vedno izbrisani, in poroča, da nastavitve prikaza NVIDIA niso vedno na voljo.

Odstranjevanje starih gonilnikov

V tem primeru boste morali sami odstraniti vse gonilnike in pripadajočo programsko opremo z uporabo programa in komponente, ki je na nadzorni plošči.
Če želite popolnoma očistiti sistem od nepotrebnih gonilnikov, lahko uporabite pripomoček Display Driver Uninstaller (vendar je namenjen samo gonilnikom in ne odstrani dodatnih aplikacij). Po tem morate znova zagnati sistem in znova namestiti vse komponente. Če želite namestiti gonilnike najnovejših različic, je najbolje uporabiti samodejna orodja, kot je Driver Booster, ki bo posodobila programsko opremo za upravljanje popolnoma za vse naprave, ki so na voljo v računalniku.

Specializirani gonilniki

Druga možnost za odpravo težave, da nastavitve zaslona NVIDIA niso na voljo, se nanaša na nestandardne prenosne računalnike.
Če želite začeti, pojdite v meni Run in vnesite msinfo32, ki mu bo sledilo natančno ime modela prenosnega računalnika. Nato se obrnite na proizvajalčev uradni vir, določite iskanje gonilnika po imenu modela in prenesite ustrezen gonilnik, nato pa ga namestite sami.

Opomba: čeNamestitveni program je predstavljen kot EXE datoteka, uporabite običajen zagon kot skrbnik. Če je to datoteka INF, izberite vrstico "Install" (Namestitev) skozi PCM. Če vam sistem pove, da gonilnika ni mogoče namestiti, pojdite v Upravitelj naprav, izberite posodobitev gonilnika in podajte pot do shranjene datoteke INF. Nekateri proizvajalci za svoje uporabnike ponujajo spletne prenosne računalnike, po katerih bo izdan seznam težav, pa tudi priporočila za njihovo odpravo. Gonilnika grafičnega vmesnika ni mogoče prenesti, ampak namestiti neposredno s strani proizvajalca.

Post mortem

Tukaj je vse, kar lahko rečemo o odpravi zgoraj omenjenega problema. Katero orodje uporabite? Retorično vprašanje. Načeloma lahko takoj namestite program za samodejno nadgradnjo gonilnika. Če težava ni v gonilnikih, ampak v dodatnem PO, se boste morali znebiti tega in ga znova namestiti s prenosom najnovejše različice s spletne strani NVIDIA. Vendar pa lahko tisti, ki so usposobljeni za delo z vozniki, izvajajo vse akcije in v ročnem načinu.

Sorodne publikacije