IPhone 5 se: pregledi in specifikacije

Razvijalci Apple niso prišli do nove zasnove za iPhone 5 SE. Namesto tega so ponovno uporabili videz petega modela in ga opremili z novimi notranjimi elementi. To je čuden korak, ki ga lahko prvič opazite.

Eden od načinov za razlago tega je domneva, da Apple išče enostaven način in preprosto obnovi obstoječi dizajn, da bi proizvedel poceni pametni telefon. Druga možna razlaga je, da oživijo kultno zasnovo iPhone 5 /5s in poskušajo zadovoljiti skupino uporabnikov, ki želijo ne le kupiti proračunski telefon, temveč tudi raje manjši oblikovni faktor. Na koncu tretjina uporabnikov Apple še vedno uporablja starejše 4-palčne pametne telefone.

Kaj je takoj opozorjeno?

Po mnenju iPhone 5 SE je najpomembnejša značilnost naprave ponovna opredelitev specifikacij. IPhone SE je opremljen s 4-palčnim zaslonom Retina, ki je predstavljen na iPhone 5s, s senzorjem dotika prve generacije. Naprava je enaka ohišju, v notranjosti pa je opremljen z novim Apple A9 čipom z 2 GB RAM-a, glavno kamero z ločljivostjo 12 milijonov slikovnih pik in nekoliko večjo baterijo.


Omejitev funkcionalnosti naprav Apple se ni spremenila več let, zato nikogar ne smejo presenetiti - ne morete imeti razširljivega pomnilnika, hitrega ali brezžičnega polnjenja, FM radia, izmenljivih baterij in še več. Nova 3D Touch tehnologija prav tako manjka iz očitnih razlogov, čeprav še vedno lahko to storiteuporabite fotografije v živo. Ocene o iphone 5 SE običajno ne vključujejo zgoraj navedenih za invalidnost naprave.

Apple iPhone SE Review

Kot je bilo pričakovano, iPhone 5 SE prihaja v dokaj kompaktni škatli, napolnjeni s kablom Lightning, priključkom A /C 1A in dobro napolnjenim parom za slušalke. Dimenzije naprave so 1238 x 586 x 76 mm, kar je ravno velikost iPhone 5s. Gadget tehta 113 gramov. Primerjajte ga z novim 47-palčnim iPhone 6, model SE pa je 15 cm krajši in dolg 1 cm. . Poleg tega je problem z okviri zaslona, ​​zaradi katerih je telefon glede na današnje standarde videti zastarel. To je večkrat omenjeno s pregledi lastnikov iPhone 5 SE.

Omeniti je treba še en dejavnik: iPhone 6 se sprosti z zaščito pred vodo, kar mu omogoča, da se izogne ​​poškodbam vode v obdobju do 40 minut. Za razliko od tega, iPhone SE takoj "umre" v tej situaciji, kar potrjujejo številni spletni videi.
Sprednja plošča iPhone 5 SE je prekrita z ionskim steklom (to je navadna različica zaščite Gorilla Glass), dopolnjena z oleofobnimi premazi za branje prstnih odtisov. Okvir je kovinski, tako kot večina hrbtne strani. Sprednjo stran SE večinoma zaseda Retina 4-palčni zaslon. Na vrhu najdete režo za slušalke, FaceTime kamero in par senzorjev. Spodaj je gumb Home /Touch ID z jeklenim obročem. Drsnik nano-SIM se nahaja na desni strani. Atna levi strani so tipke za glasnost. Vrh iPhone 5 SE je ključ /ključ za zaklepanje, prav tako iz kovine. Na dnu sta avdio vtičnica, maska ​​zvočnika, glavni mikrofon (tudi za palicami) in vrata za polnilnik.
Zadnja stran SE je znana vsem oboževalcem te znamke pametnih telefonov. Kot pri prejšnjih modelih je kamera z 12 milijoni slikovnih pik, dvojna LED bliskavica z drugim mikrofonom in seveda logotip Apple. Funkcionalnost fotoaparata je enaka kot pri iPhone 6 z možnostjo snemanja 4K videa. Z veseljem opažam številne kritike uporabnikov iPhone 5 SE.

Zaslon

Uporabniki so izrazili veliko misli o starem 4-palčnem zaslonu Retine. Skeptiki bodo dosledno opozarjali na zelo majhen zaslon, velike okvirje, nizko ločljivost, medtem ko nasprotni tabor tolažnikov hvali veliko barv in jasnosti slike na sončni svetlobi, kot tudi visoko svetlost. Tako se odzivi kupcev glede iPhone 5 SE glede na zaslon zelo razlikujejo.
Zaslon naprave uporablja 4 palčni IPS panel z 640 x 1136 pikami, ki ponuja gostoto 326ppi - to je klasična lastnost Retine. Nastali kontrast 1: 804 ni tako opazen, predvsem zaradi nizke ravni črne barve. Za primerjavo, zaslon 47 "v iPhone 6s ima enak 326ppi, vendar manj svetel zaslon z višjim kontrastom.

Kar zadeva barvno upodabljanje, je iPhone 5 SE zelo cenjen s povprečnim DeltaE 2.3, kar pomeni skoraj popolnoma umerjen zaslon. Največje odstopanje- 52 - je v belih tonih, ki izgledajo nekoliko modrikasto, vendar brez zunanje kontrolne točke.

Življenjska doba baterije

Baterija v napravi iPhone 5 SE je nekoliko večja od prejšnjih modelov - 1624 MAG. Platforma Apple iOS 9 je uvedla način nizke porabe energije, ki ga boste morali vklopiti, ko bo cena padla pod 20%. Po podatkih iPhone 5 SE je baterija pokazala zelo dober rezultat v vseh testih: lahko vzdrži približno 12 ur 3G klicev, 13 ur brskanja po spletu ali 14 ur predvajanja videa na polnjenje.

Komunikacije

iPhone 5 SE ima številne brezžične funkcije. Pametni telefon podpira hitro LTE (do 150 Mbps) širokopasovno pokritost. Redne 2G in 3G povezave so tudi varno podprte z množico podprtih omrežnih območij. Iphone 5 SE podpira tudi Voice over LTE (VoLTE), HD Voice in Wi-Fi glasovne in VoIP protokole, toda to so zunanje funkcije, zato jih ne bo uporabil vsak potrošnik.
Daweiss podpira vse obstoječe standarde Wi-Fi a /b /g /n /ac. AirPlay je edini način, da natančno prikažete vsebino zaslona na HDTV, vendar morate za to imeti predpono Apple TV. Nekateri programi omogočajo prikaz vsebine zaslona prek Chromecasta ali Smart HDTV, vendar se lahko združljivost razlikuje. Izbirna lokalna povezava vključuje Bluetooth 4.2 LE. Obstaja tudi podpora NFC, vendar je njena funkcionalnost omejena samo na Apple Pay. IPhone 5 SE uporablja priključek za strele, ki omogoča vrhunski prenos podatkov in polnjenje. VNaprave nimajo podpore USB On-the-go ali gostitelja USB, vendar pa lahko tipkovnico Bluetooth priključite na telefon, če jo potrebujete. Če želite prenesti skoraj vsako vsebino, boste odvisni od sinhronizacije pametnega telefona s programsko opremo Apple iTunes v računalniku. Mnenja o iphone 5 SE 32 v tem delu se razlikujejo. Dobra lastnost je, da se naprava lahko brezžično poveže prek povezave Wi-Fi. Pomanjkljivost je, da je paradigma sinhronizacije vsebin med telefonom in računalnikom precej stara - enaka kot pri prvem iPodu. Zahteva, da najprej dodate svojo vsebino v knjižnico iTunes.

Apple iOS 9.3

iPhone 5 SE, katerega odzivi so tako dvoumni, deluje na vnaprej nameščenem iOS 9.3, čeprav je nadgradnja strojne programske opreme na 931 že na voljo. Hkrati pa ta funkcionalnost ni nič drugega kot oglaševalski trik, ki nima prave vrednosti za uporabnika. Mnenja o značilnostih telefona iphone 5 SE tega ne kažejo kot pomanjkljivost.
Apple iOS 9.3 uvaja nov način nočnega pogleda in razširjeno aplikacijo za opombe, medtem ko je iOS 9 uvedel le novo aplikacijo za novice in podporo za načrtovanje javnega prevoza na zemljevidih. E-pošta in sporočila so prejela posodobitve in pojavila se je nova sistemska pisava. Siri Assistant je postal bolj razširljiv in Spotlight Search je razširil svojo ponudbo.

Zaslonski vmesnik

Praviloma so vsi programi na namizju, vilahko jih razvrstite v mape. Obstaja že znana priključna postaja, ki lahko sprejme do štiri bližnjice. Sistemske ikone, barvna shema in preglednost - vse izgleda enako kot iOS 8. iPhone 5 SE, pregledi, ki so obravnavani v tem članku, vam omogočajo, da se prepričate o zgoraj navedenem. Blokiran zaslon se tudi ni spremenil - ima bližnjico kamere in prikazuje vsa sporočila. Nadzorni center, ki je odstranjen z dna zaslona, ​​ohrani enako postavitev stikal, bližnjic in večpredstavnostnih kontrol. Center za sporočila teče od vrha in ima iste zavihke kot »Danes« in »Sporočila«. V tej različici ni novih pripomočkov ali možnosti sporočil.

New Task Manager

Spotlight Search je bil izboljšan na iOS 9. Lahko ga pokličete tako, da se pomaknete navzdol od kjerkoli na namizju ali se pomaknete na skrajno levo okno. Glede na iPhone 5 SE 32 GB pregledi, ta storitev je še bolj posodobljen in lahko zdaj opravljajo preproste izračune in pretvorbe. Podpira tudi iskanje športnih rezultatov in vremenskih informacij. In končno, dobite bližnjice za klicanje ali pošiljanje sporočil vsakemu rezultatu stika v iskalniku Spotlight.

Voice Assistant

"Siri" je prav tako izboljšan. Poleg vseh zanimivih gradiv, ki bi jih lahko naredil inteligentni pomočnik, lahko zdaj gleda vaše fotografije in videoposnetke glede na datume, naslove in imena albumov. Podpira opomnike po meri za poizvedbe, ki ste jih naredili v brskalniku Safari, Mail, Notes in Messages, inPrav tako je prejel podporo za plovbo v javnem prometu. IOS 9 ponuja novo aktivno pomoč, ki je na voljo v celotnem sistemu, ki je bolj ali manj odvisna od Applea v storitvi Google Now. Način DND je že dolgo na voljo na iOS-u, zdaj pa je na voljo nova funkcija, ki je na voljo za iOS 9.3, imenovana Night Shift. Spreminja temperaturo zaslona ponoči, da zmanjša obremenjenost oči. Ocene o iphone 5 SE to označujejo kot pozitivno značilnost naprave.

Strojna moč

IPhone SE ima zastareli videz, vendar je njegova strojna oprema posodobljena. Opremljen je z najnovejšim Apple A9 čipom, ki je opremljen z dual-core Twister 184 GHz, šest-jedro PowerVR GT7600 grafiko in 2 GB RAM-a. Glede na uporabniške ocene, A9, skupaj z nižjo od iPhone 6 resolucijo, naredi napravo zelo močna. Treba je posebej opozoriti na uspešnost grafike. SE uporablja šest-jedrni grafični procesor PowerVR GT7600, ki omogoča zagon celo kapacitivnih iger na zaslonu.

Telefonija in sporočanje

Aplikacija Telefon se skoraj ni spremenila - ne podpira pametnega izbiranja, ampak ponuja integracijo s socialnimi omrežji. Črna lista je na voljo tudi tistim, ki potrebujejo to funkcijo. FaceTime je seveda na voljo vsem združljivim napravam iOS, kar uporabniku omogoča brezplačne glasovne in video klice na katero koli drugo napravo, ki podpira to storitev. V tej napravi Apple ponuja tudi Wi-Fi klice. Če oba naročnika podpirata to storitev in je omogočena, se klic ne bo izvedel prek mobilnega omrežja inpovezava bo vzpostavljena prek interneta. Izboljšuje kakovost zvoka in omogoča tudi varčevanje z denarjem. Enako velja za iMessage - ko je omogočen, lahko uporabnik pošlje brezplačno besedilno in večpredstavnostno vsebino, vključno z glasovnimi sporočili, vsem drugim Apple pripomočkom.

Sorodne publikacije