Promocija na Facebooku: Primeri in priložnosti za podjetja

Ena od obetajočih možnosti za razvoj lastnega podjetja je promocija javne spletne strani v družbeni mreži. V naši državi obstaja več priljubljenih tovrstnih virov, vendar je Facebook še posebej zanimiv, saj je to mednarodna mreža, ki omogoča vključevanje zainteresiranih občin iz različnih držav. Res je, da uspeh samo čaka na nekoga, ki lahko pravilno odvije svojo stran. Poglejmo glavne prednosti uporabe socialnih omrežij za podjetja.

Možnosti za vse

Po mnenju mnogih izkušenih tržnikov je promocija na Facebooku ena najbolj obetavnih smernic za občinstvo, ki ga zanimajo storitve nekaterih podjetij. Ta socialna mreža, ki je priljubljena po vsem planetu, pravi mnogi, spreminja načine spodbujanja podjetništva, popravlja način poslovanja in v prihodnosti postane tak vpliv še pomembnejši. "Facebook" ponuja priložnost za interakcijo z uporabniki, ki želijo kupiti blago in storitve, zato lahko podjetnik računa na kakovostne povratne informacije. Prva od teh mrež je bila uporaba zahodnih podjetij za izboljšanje njihovega položaja na trgu, v zadnjem času pa veliko domačih podjetij razmišlja tudi o možnosti, da bi imela korist od sistema.


Čeprav je socialna mreža razmeroma mlada, promocija na Facebooku nikogar ne preseneča: vsem je jasno, da ponuja dobre možnosti. To ni bilo vedno tako. Sprva je bila mreža ustvarjena samo za tiste, kištudij na Harvardu; pilotni zagon je potekal v začetku leta 2004. Sredi letošnjega leta je prvi predlog za odkup razvoja od avtorja - kupci želeli donirati 10 milijonov dolarjev, vendar so prejeli hudo zavrnitev. Dve leti kasneje so novi kupci mesto ocenili v milijardi dolarjev, vendar njihova lastnost ni zanimala lastnika.

Facebook: edinstven projekt

Promocija na Facebooku privablja številne, kar vpliva na proračun podjetja. Deleži socialne mreže niso v prosti prodaji, zato ni mogoče oceniti natančne ravni kapitalizacije, danes pa se giblje okoli 35 milijard in le za oglaševalce sistem prejme več kot milijardo dolarjev na leto. Za socialno mrežo je resnično koristno vsakdo poskuša promovirati svoje strani, tako da je projekt tako zvest podjetju. Vzajemne koristi: Razvijajoče se družbe na ta način privabljajo več strank in izboljšujejo kakovost svojih storitev, zato lahko računajo na več dobička. Kot pri dobro premišljeni kampanji, obe strani ostajata v plusu in želita poskusiti tako povečanje samo še več.


Da bi razumeli možnosti za napredek v "Facebooku", se morate osredotočiti na udeležbo na tem projektu. Obstajajo posebni viri za ocenjevanje števila aktivnih uporabnikov. To so tisti, ki pridejo na svojo stran enkrat na mesec ali pogosteje. Takšni udeleženci v socialni mreži, ki so označili Rusko federacijo kot kraj bivanja, so zdaj približno milijon, ta številka pa je stalnonarašča.

Prednosti in slabosti

Ko načrtujete, da bodo svoje poslovanje uvedli prek socialnih omrežij, morate razumeti, kakšna je razlika med različnimi projekti. V naši državi je najbolj priljubljen vir Vkontakte sistem, vendar ga ni mogoče imenovati absolutno Facebook. V povprečju tujci uporabljajo starejše in uspešnejše ljudi. Večina uporabnikov je oseb, starih od 18 do 44 let. Na podlagi takšnih študij mnogi sklepajo, da je "Facebook" najuspešnejša različica razvoja podjetništva. Ta sistem je primeren za oglaševalce in vključuje številna orodja, ki poenostavljajo delo z oglaševanjem.
Promocija spletne strani s pomočjo "Facebooka" pritegne kakovost občinstva, med katerim lahko svoj izdelek razrahljate. Večinoma socialno mrežo uporabljajo potniki, podjetniki, novinarji, pa tudi ljudje, ki imajo tuje prijatelje in partnerje. V skladu s tem ima vsako podjetje, za katerega se takšna stranka šteje kot cilj, koristi od spodbujanja lastnega majhnega notranjega projekta. Strani, ki jih lahko ustvarite na družabnem omrežju, so zasnovane tako, da delujejo s strankami in partnerji. Podobne so osebnim stranem navadnih uporabnikov. Vsakdo lahko postane oboževalec s klikom na ustrezen gumb, vendar ni potrebno potrditi vnosa. Morda je to edina bistvena razlika od osebnih notranjih strani, kar je pomembno za navadnega uporabnika.

Zakaj je potrebna?

Ustvarjanje,promocija strani vam omogoča, da dobite majhen edinstven vir podjetja, zadosten za stik z občinstvom. Tu lahko prikažete vse pomembne informacije o delu podjetja. Kratka sporočila so zapisana v statusu, dolgih zapisih. Če želite, lahko vključite forum. Če imate svojo aplikacijo, jo lahko povežete s svojim profilom. Ko boste postali oboževalci strani podjetja, bo uporabnik videl njegove posodobitve v viru novic. Mnogi ljudje to priložnost izkoristijo za informiranje tistih, ki se zanimajo za prihajajoče dogodke. Vsako novo sporočilo, ki se pojavi v liniji podpisanih oseb, postane del informacijskega toka, v katerem živijo uporabniki socialne mreže, medtem ko ni občutka tujnosti. Ustvarjanje, promocija profila podjetja pomaga preprečevati pošiljanje e-poštnih posodobitev in sms sporočil. V tem primeru je oblika komuniciranja bolj prijetna, stiki postajajo čedalje, obstaja občutek obsedenosti. To je še posebej pomembno za medije: ti viri nenehno objavljajo predogled novih materialov in tako privabljajo promet na njihovo osebno spletno stran. Najboljši rezultati so tista podjetja, katerih lastniki so lahko uvedli zanesljiv in učinkovit program promocije.

Tanka vprašanja

Pri načrtovanju promocije strani v socialnih omrežjih se je treba osredotočiti na glavne algoritme sistema izbire najboljših: če lahko pridemo na seznam dosega, se bo občinstvo znatno povečalo. Prvo pravilo je, da se spomnimo časa nastanka novega delovnega mesta. To je pomembno z vidikapromet za to sporočilo, vendar ne samo: vsak uporabnik ima dva vira, od katerih eden prikazuje nova sporočila, drugi pa je priljubljen. Tudi če je post objavljen precej dolgo nazaj, vendar je dobil podporo občinstva, bo shranjen med priljubljenimi, zato bodo lahko veliko videli. Obstaja kompleksen notranji algoritem za izračun vključitve sporočil v priljubljeno - včasih so tudi tisti, ki nimajo niti komentarjev niti povratnih informacij uporabnikov. Upoštevajte dinamiko strani, obseg interakcij posameznega udeleženca in ga spodbuja profil podjetnika.

Glavna prednost tega pristopa je možnost, da se uporabnikom pokaže ne le priljubljena, temveč tudi potencialno zanimiva za določeno osebo. Če podjetje na svoji strani nenehno piše vsebino, ne pritegne pozornosti uporabnikov, možnosti za pridobivanje v številu priljubljenih št. Praktično jih ni v tistih, ki jim ni uspelo izbrati časa za objavo - na primer pozno ponoči, ko večina udeležencev spi. Do jutra bo to sporočilo že zamenjano z novimi, kar pomeni, da ga udeleženec socialne mreže ne bo videl preprosto. Treba je opozoriti, da privzeto, uporabnik vidi najbolj priljubljenih novic, in za preklop na način najnovejše posodobitve, morate pritisniti posebno tipko.

Predložitev oglaševanja: razčlenjenosti

Pri razvoju projekta za promocijo strani v socialni mreži se je treba spomniti različnih možnosti in orodij, ki jih ponuja izbrani vir. Na primer, ostanejo na "Facebook" uporabnikalahko začne promocijo, ustvarjeno na tej strani projekta. Druga možnost je ustvariti lastno spletno stran, kjer bo promet iz oglasa preusmerjen. Mnogim se zdi bolje, vendar strokovnjaki pravijo, da je prvi način bolj obetaven. Ko uporabnik zapusti spletno mesto, se lahko spomni naslova, nato pa se bo vrnil - vendar se to morda ne bo zgodilo. Verjetno bodo ljudje ponovno vstopili na spletno mesto šele po prikazu novega oglasa, kar pomeni, da bodo plačali za klik. Če pa na notranji strani postavi besedo, lahko poslovnež še naprej neposredno stopi v stik s potencialno stranko, brez dodatnih stroškov. Za promocijo strani v družabnih omrežjih je koristno in upravičeno, morate uporabiti vsa orodja, ki so na voljo tukaj. "Facebook" vam omogoča, da omejite občinstvo, do katerega bo prikazan oglas. Nastavitve lahko prilagodite glede na starostno kategorijo, kraj bivanja ali delo v določenem podjetju.

Primeri

Ne tako dolgo nazaj je bilo v prostorih svetovnega spleta mogoče videti zgodbo enega izkušenega novinarja, ki je govoril o tem, kako uporabiti zmožnosti socialnega mreženja za izboljšanje kakovosti svojega življenja. Glavna tema sporočila je bilo iskanje zaposlitve. Strokovnjak sam je preveril: če se premikate po socialnih omrežjih, lahko z minimalnimi finančnimi naložbami dobite odlično plačilno delo. Načrt je zelo preprost:
 • Ustvarite svojo stran.
 • Navedite primere del.
 • Navedite povezavo do življenjepisa.
 • Začetekoglaševalsko kampanjo zase.
 • Glavni dejavnik uspeha je slednji. Morate pravilno identificirati ciljno občinstvo. Oglasi naj bodo vidni samo ljudem, ki so zaposleni v publikaciji, v kateri želi delati.

  Udobje in obeti

  Pri načrtovanju promocije trgovin v socialnih omrežjih si morate zapomniti dva pomembna vidika: občinstvo in zmožnosti oglaševalca. Značilnost sistema je nenehna širitev možnosti postavitve oglaševalskih akcij. Postopki za oddajo oglasov so precej preprosti, vmesnik pa pogosto dopolnjujejo nove funkcije. Obstaja notranji sistem, ki spremlja delovanje oglaševalcev. Redno se izboljšuje, tako da se vse neetične in nepravilne metode napredovanja hitro identificirajo in razbijejo. Ne morete se bati "umazanih iger". Ne bi bilo zaželeno, da bi se v praksi uporabljala enotna, univerzalna, zajamčena uspešna strategija promocije v družbeni mreži, ki preprosto ne obstaja. "Facebook" ponuja številne priložnosti, in tiste, ki jih lahko izbirate, da se odločijo samo o določenem uporabniku, glede na njihove cilje in koristi. Ne smemo pozabiti, da so bralci tukaj veliko bolj zahtevni glede kakovosti vsebine kot v mnogih domačih družbenih omrežjih. Menijo, da takšno občinstvo ceni svoj čas, zato posveča pozornost le jedrnatim, zanimivim opombam, ki so uporabne v praksi. Da bi opozorili na takšne informacije, jih je treba ponazoriti z ustrezno temo slik in videov.

  Ključ do uspeha

  Ustvarjanje in promocija strani v "Facebooku" je prineslakorist, morate predhodno analizirati, kaj je ciljno občinstvo. Število naročnikov strani za poslovanje ni omejeno, vendar preprost zasuk uporabnikov ne bo dal želenega rezultata. Treba je razumeti, kako bo jedro stranke - na račun teh ljudi, organizirano komuniciranje. Priporočena je aktivna promocija. Najprej lahko pošiljate povezave posamezno uporabnikom in skupinam in povabite ljudi, ki se želijo pridružiti novi strani. Toda nakup udeležencev ali goljufanje ponaredkov bo dosegel oceno. Prihodnost projekta je v mnogih pogledih odvisna predvsem od tistih uporabnikov, ki so prišli prvi. Če lahko oblikujete zainteresirano skupino ljudi, bo povpraševanje po vsebini veliko, zato bo sistem takoj zajel povratek in povečal promet z objavo novih zapisov med priljubljenimi, tudi če ne bodo postali takšni. Če ni povratnega vračanja, bo vključen notranji filter, vsebina nove strani bo samodejno ocenjena kot neuporabna, nihče ga preprosto ne bo videl. Zagon podjetnika mora določiti cilj za tisoč rednih stikov - ko doseže to vrstico, se položaj strani bistveno okrepi. Kot se lahko naučite iz študijskih programov, se promocija na socialnih omrežjih v mnogih pogledih začne na račun prijateljev ustvarjalca novega podjetja. Potrebno je uporabiti že razvito bazo oboževalcev, naročnikov osebne strani. Ni odveč uporabljati plačanih oglasov, kot tudi, da se pridruži programu izmenjave povezav z drugimi skupinami, ki so odgovorne za temo, vendar nekonkurenco s tem napredovanjem podjetnika. Drugi viri so lahko objavljeni povezave, oglaševalske pasice, ki vodijo do novega projekta. Vsa sporočila morajo biti virusna.

  Ključna pravila

  Za promocijo storitev na socialnih omrežjih je treba pisati sporočila pravilno. Pomembni vidiki:
 • Privlačen naslov.
 • Pravilnost publikacij.
 • Razlika od konkurenčnih prijav.
 • Lacosity.
 • Razpoložljivost ilustracij, informacijskih grafov.
 • Nekateri raje uporabljajo hashtagove, vendar to ne zagotavlja očitne prednosti. Nekatere študije so celo dokazale, da so takšna sporočila manj učinkovita od pisanja brez hashtagov. Da bi bile publikacije redne, morate pripraviti načrt in urnik. Sposobnost tekmovanja z drugimi stranmi temelji na predhodnem raziskovalnem delu. Da bi izboljšali uspešnost oglaševalske akcije, jo lahko dodate v tematsko skupino. Vsi člani skupnosti lahko pišejo posamezna sporočila, kar je ena od ključnih prednosti strategije. Po drugi strani pa skupina nima lastne strani, lastniku ne bo dala finančnega uspeha, saj je uporabniki, ki niso registrirani v omrežju, preprosto ne bodo mogli videti, večina udeležencev "Facebooka", ki niso v skupini, pa se tudi ne bodo mogli seznaniti z vsebine.

  Srečanje na oblačilih

  Da bi uspeli pospeševati poslovanje na socialnih omrežjih, je treba takoj uvesti osnovno pravilo: oblikovanje virtualnega delovnega prostora je izredno pomembno za pritegnitev pozornostipotencialne stranke. Kot pravijo strokovnjaki, oblikovanje delovne strani - prvi korak promocije, v veliki meri določa uspeh začetka programa. Oblikovanje ima več ciljev naenkrat. Zahvaljujoč njemu lahko znamka postane prepoznavna. Če avatar profila podjetja, oblikovanje strani so začinjene v barvah podjetja, ki se uporabljajo značilne logotipe, projekt takoj izgleda trdna, zvok, z blagovno znamko. Takšna predstavitev daje edinstvenost. Nič manj pomembna je zasnova v smislu predstavitve koristnih informacij. Če se sproži novo spletno mesto, podjetje spremeni naslov, vsi ti podatki so napisani na naslovnici, tako da lahko uporabniki takoj vidijo uporabne podatke. Vendar pa pravilna zasnova pomaga povečati pretvorbo. Na naslovnici lahko objavite fotografije novih izdelkov, v opisu pa povežete novosti iz ponudbe. Razumeti morate: uporabniki bodo cenili le, če bodo uporabljene kakovostne slike. Pixel in zamegljen bralnik bosta izključila bralnik. Obstajajo posebne storitve, ki poenostavljajo prilagajanje slike na dane parametre.

  Kje je ta ulica, kjer je ta hiša

  Če ima oseba ali podjetje pomemben naslov za registracijo in registracijo, potem za virtualno predstavitev postane velik, kratek, zapomnjen ime, ki se pojavi v naslovni vrstici, ključni vidik. V načrtu napredovanja v družbeni mreži je potrebno vključiti korak izbire uspešnega naslova. Glavni odstotek naročnikov gre na stran bodisi prek oglasa, bodisi prek spletne strani, vendar je izbira lakoničnega inspominjanje naslovov je pomembno. Če pomislim na kombinacijo znakov, ki jih uporablja nekdo drug, lahko poberete drugega. Glavna stvar - prisotnost očitno logično povezavo z imenom podjetja in področja dela.

  Nič ne skriva

  Pri načrtovanju promocije blaga v socialnih omrežjih je treba pripraviti predstavitev vseh položajev, ki so na voljo stranki. Kot pravijo strokovnjaki, slikovni opisi niso edina stvar, ki potegne potencialnega kupca. Pomembno je, da imajo ljudje dostop do popolnih informacij, ki dajejo podrobno predstavo o podjetju in izdelku, ki ga ponuja. Domneva se, da v prisotnosti popolnega opisa in podrobnih informacij, stran prejme več občinstva kot tisti, ki teh vrstic ne zapolnijo. Priporočljivo je govoriti o vsem, kar je koristno in zanimivo. Informacije, ki so tako ali drugače objavljene, so zanimive za potencialnega kupca, vendar pisanje besedil za lepoto, zlasti z netočnimi podatki, samo poškoduje podobo. Tržniki svetujejo v opisu, da pokažejo, kako dolgo podjetje obstaja, kako se obrniti na njegove predstavnike, katera področja so zajeta. Eden od pomembnih vidikov promocije strani je ustvarjanje in objavljanje visokokakovostnih vsebin. Takšne informacije so glavni način promocije projekta. Če je podjetje blog, lahko uporabite njegove materiale. Potrebno je nadzorovati, kaj se dogaja na izbranem področju, in deliti naročnike novic. Študije primerov in podcasti, zanimive note in pogovori z uglednimi ljudmi - vse to pritegne pozornost občinstva. Poleg besedila, ki ga morate redno izvajatiobjavljati slike, video datoteke.

  Stabilnost in matematika

  Za promocijo strani je bilo učinkovito, zato jo morate sistematično izvajati. Najbolje je, da se urnik, medtem ko ne preobremenite vir, tako da se ne spremeni v novinarski transporter. Po statističnih študijah je največja udeležba zabeležena, če oznaka objavi eno ali dve delovni mesti na dan, če pa so trije ali več vnosov na dan, se stopnja znižuje. Za nadzor napredka morate uporabiti orodja za vizualizacijo statistike. Znotraj socialne mreže obstaja kar nekaj mehanizmov za zbiranje koristnih informacij, ki so prikazane v specializiranih enotah. Te možnosti omogočajo optimizacijo delovnega toka. Na podlagi rezultatov lahko ugotovite, katera vrsta vsebine najbolj privlači uporabnika. Skrbnik vidi, kateri zapis povzroči največji odziv. Če obstaja velika razlika v privlačnosti, lahko ugotovimo, kaj ga je povzročilo. Pri pripravi načrta za promocijo osebne strani ali podjetja je treba analizirati sklop statističnih podatkov o časovnih omejitvah. Če vemo, na katere trenutke je na voljo največ ciljne skupine, lahko izberete časovni razpored za objavo gradiva. Na podlagi analize statistike lahko ugotovite, katero ciljno občinstvo podjetja. Pogosto je izvirna predstavitev netočna, analiza podatkov pomaga izolirati druge segmente, ki so bili prej skriti s stališča analitikov. Iz statističnih grafov bo jasno, kateri spol in starostparametre najbolj aktivnih uporabnikov - v prihodnosti bo to potrebno za razvoj primera.
  ​​

  Nianse predložitve

  Za spodbujanje osebne strani je bilo učinkovito, je treba vsebino obravnavati odgovorno. Statistična opazovanja kažejo: najboljše povratne informacije dobijo zapisi, ponazorjeni z originalnimi fotografijami. Psihologi ugotavljajo: približno 70% celotnega prebivalstva našega planeta - vizualnega. Torej barvita zasnova vsake nove novice vam omogoča, da pritegnete pozornost občinstva. Pomembno je, da vse slike označite z lastnimi edinstvenimi znaki. Seveda vam ni treba dati imena na celotno sliko, samo majhen logotip. To bo sliko podjetja, da bo nemogoče ukrasti, da se oblikujejo asociativne serije med bralci. Prav tako je pomembno oblikovati oglaševalsko akcijo, ki bo blagovni znamki omogočila predstavitev v najboljši luči. Poleg notranjih zmožnosti socialne mreže morate uporabiti dodatne komunikacijske kanale. Priporočljivo je, da vključite svoje prijatelje in znance, nepoznane pa so lahko zanimive, če se obrnete nanje osebno. Preglejte nastavitve e-pošte, poiščite stolpec na podpisu in dodajte povezavo do profila na Facebooku na klasičnih vljudnih stavkih. Če za promocijo spletnega mesta poslovnež uporablja pošiljanje, je priporočljivo, da v vsako e-pošto vključite povezavo na stran v družabni mreži. Ni treba imeti gradnika na spletni strani podjetja.

  Sorodne publikacije