Računalnik se znova zažene ob zagonu iger: kaj storiti?

Mnogi trdi igralci pogosto naletijo na težave z dejstvom, da pri igranju iger (ne vsi, seveda) včasih pride do neprostovoljnega konstantnega ponovnega zagona računalnika. Običajno večina uporabnikov začne kriviti nameščeni operacijski sistem in grafično kartico. Da, res, včasih lahko razlog leži v njih, vendar ne vedno. Oglejmo si tipične situacije in poskusimo najti pot iz vsakega izmed njih, z uporabo najenostavnejših sredstev in metod za to.

Zakaj se računalnik znova zažene, ko zaženete igre?

Na splošno, preden se odločimo, da popravimo takšne napake in napake, ki včasih povzročijo celo pojav modrih zaslonov smrti, je treba najprej ugotoviti razlog tega pojava. Med situacijami, ki jih opisujejo uporabniki, se najpogosteje pojavljajo:


 • težave z napajanjem;
 • pregrevanje centralnih in grafičnih procesorjev;
 • kršitve pri delu RAM-a in trdega diska;
 • gonilniki za zastarele ali neaktivne grafične kartice;
 • staranje firmwarea BIOS-a, ki povzroča težave s podporo novega nameščenega "železa";
 • nelicencirane kopije operacijskih sistemov in iger;
 • vpliv virusov;
 • okvara opreme.
 • Težave z napajanjem

  Tako bo prvi primer temeljil na upoštevanju fizikalnih problemov, saj so najpogostejši. Kot je že jasnoče se računalnik spontano in neprekinjeno ponovno zažene na začetku igre, najprej preverite značilnosti napajalnika. Možno je, da preprosto ne zagotavlja zadostne moči in moči (ta situacija se najpogosteje kaže pri ročnem zbiranju računalniške konfiguracije). Kot dodatno orodje je priporočljivo vgraditi prekinjevalnik ali vsaj en preprost stabilizator, da preprečite negativni vpliv na računalnik napetostnih sunkov v električnem omrežju.


  Opomba: Včasih je igranje olajšano z aktiviranjem posebnega igralnega načina (Win + G), ki pa ga lahko uporabite izključno v sistemu Windows 10, ki vam omogoča, da onemogočite nepotrebne sistemske storitve, ki vplivajo na sistemske vire in namestijo napajalno shemo z največjo zmogljivostjo.

  Preverjanje temperature procesorja in grafične kartice, ki odpravlja ugotovljene težave

  Še ena manj pogosta težava se lahko imenuje pregrevanje nekaterih pomembnih komponent računalnika. To velja zlasti za procesor in grafično kartico. Takih metrik ni mogoče preveriti z lastnimi sredstvi sistemov Windows, saj njihova uporaba preprosto ni zagotovljena (razen v BIOS-u). Za določanje trenutnih temperatur "železnih" komponent je najbolje uporabiti programe, kot so CPU-Z /GPU-Z, AIDA64 itd.
  Z odkrivanjem kritičnih temperatur najlažji način za njihovo odpravo ni niti zamenjava ali nadgradnja hladilnega sistema (čeprav lahko strokovnjaki to storijo brez težav) in namestitev dodatnihprogramska oprema, kot je majhen pripomoček SpeedFan, ki lahko s programsko opremo nadzoruje hitrosti ventilatorjev z uporabo avtomatiziranih ali prilagojenih nastavitev.

  Testiranje problemov RAM-a in trdega diska

  Zdaj obstajajo še dva pogosta vzroka za napake operacijskega sistema in trdi disk, Računalnik se ob zagonu igre znova zažene. Kaj storiti v takšni situaciji? Odgovor je očiten: potrebno je preveriti delovanje teh komponent. Najenostavnejši način je uporaba standardnih Windows orodij. Disk lahko preverite v razdelku lastnosti v Raziskovalcu ali v ukazni vrstici (kar je veliko bolj zaželeno).
  Za testiranje pomnilnika se uporablja orodje mdsched (ukaz se vnese v meniju Run z istim imenom). Vendar so aplikacije tretjih oseb, kot sta Victoria HDD in Memtest86 /86 +, učinkovitejše.

  Posodobitev gonilnikov za grafično kartico in firmware BIOS

  Včasih se računalnik znova zažene, ko se igre zaženejo, tudi ker je gonilnik grafične kartice zastarel ali samo ne deluje. Bolj pogosto kot ne, je podobno kot modri zasloni, v katerih je prikazana povezava do neuspele datoteke gonilnika skupaj s stop-kodo v opisu napake. Mnogi poskušajo popraviti ustreznega upravitelja prek upravitelja naprav, v tem primeru pa obnovitev pospeševalnika za vse sto ni zagotovljena.
  Najboljšeposodobite gonilnike z uporabo avtomatiziranih programov, kot je Driver Booster, ali uporabite ozko pasovne programe neposredno od proizvajalcev grafičnih čipov. Posodobitev BIOS-a lahko izvedete tudi sami, vendar je treba upoštevati, da mora biti nameščena programska oprema v celoti skladna z obstoječim primarnim sistemom, saj lahko nepravilna zamenjava negativno vpliva na celoten sistem. V primeru posodobitve UEFI je vse veliko lažje, ker je namestitveno datoteko mogoče zagnati v imenu skrbnika neposredno v okolju Windows, posodobitev strojno-programske opreme pa se izvede, ko ponovno zaženete računalnik ali prenosni računalnik. Prenos zahtevane programske opreme za takšno programsko opremo pa je možen le iz uradnih internetnih virov proizvajalcev matičnih plošč ali razvijalcev primarnega sistema.

  Manjka tipka Windows in namestitev piratskih prenosov iger

  . Če se računalnik znova zažene, ko zaženete igre po izvedbi vseh zgornjih korakov, bodite pozorni na lastno kopijo operacijskega sistema. Takšne nesreče lahko povzročijo nelicencirane ali neaktivirane različice.
  Če nimate aktivacijskega ključa, uporabite aktivatorje, kot je KMSAuto Net, in se v enem koraku strinjate, da ustvarite nalogo s trajno ponovno aktivacijo (običajno vsakih deset dni) v razporejevalniku opravil. " Pravzaprav lahko piratske kopije iger, ki bodo delovale v uradnih različicah operacijskega sistema Windows, povzročijo podobne pojave. V tem primeru izklopite vse varnostne funkcije sistema (kar je lahko dovoljTo je problematično) ali prenesite in namestite uradno izdajo igre. Opomba: Če uporabljate vse zgoraj opisane metode programske opreme, ne pozabite najprej preveriti, ali so v računalniku virusi, saj lahko nekatere njihove sorte povzročijo tudi napake in napake, ne pa tudi okvare strojne opreme, ki jih je treba upoštevati.

  Sorodne publikacije