Acer Aspire ZS600 Monoblock: funkcije in pregledi

Vsi smo navajeni, da imamo osebni računalnik - praviloma okorna škatla z vrsto žic in monitorjem, ki ne šteje vse vrste periferij. Ampak koncept PC je čas za spremembo. Proizvajalci si želijo, da bi bili čim bolj kompaktni, po načelu "Poppy". To pomeni, da ustvarjajo računalnike oblike "monoblock". Koristi takega računalnika so očitne, vendar obstajajo tudi slabosti. Najsvetlejši predstavnik razreda monoblokov je Acer Aspire ZS600. Kaj je ta naprava? Zdaj bomo govorili o tem.

Prednosti in slabosti monoblokov

Tradicionalno je bilo v klasičnem osebnem računalniku veliko prostora. Toda s prihodom monoblokov se je vse spremenilo. Dodatki slednjih se nahajajo tik za zaslonom. Seveda, iz tega modula monitorja opazno ponižno, toda kraj je prazen. Zdaj je le še za povezavo miške in tipkovnice z računalnikom in začetek dela. Ni treba zmešati z žicami. To je nedvomno plus monoblok, vendar obstajajo tudi minusi.


Zaradi zasnove se sestavni deli nahajajo v karoseriji tako, da jih v primeru okvare ni mogoče zamenjati. Lahko pridete samo do plošč RAM-a, vendar ne več. To je prvi minus. Druga je cena naprave. Zaradi lokacije komponent morajo proizvajalci uporabljati izključne komponente z zmanjšano velikostjo. Ampak niso poceni. In to je drugi minus. Zdaj pa si poglejmo podrobneje Acer Aspire ZS600 Monoblock.

Videz in oblikovanje

Izgleda kot Acer Aspire ZS600precej izvirno. Najpomembneje je, da ne izgleda kot drugi monobloki. Za kaj čast in pohvale oblikovalcev podjetja. Podobno je LCD televizorju, na katerega sta priključeni tipkovnica in miška. Krepi podobnost stojala, na katerem je naprava. Računalnik je okrašen s sivo in črno barvo. Tako se bo popolnoma ujemala z vsako notranjostjo. Gumb za vklop je pravilno nameščen pod monitorjem, na stojalu. Na splošno monoblok izgleda kot obiskovalec iz prihodnosti.


Poleg tega je dejstvo, da računalnik ni podoben nobenemu znanemu monobloku. Brezoblični modeli drugih proizvajalcev so že naveličani naročila. Acer Aspire ZS600 je vreden privilegiranega položaja v vrstici monoblokov. Čeprav bomo o tem malo kasneje govorili. Namreč, ko upoštevamo vse parametre tega računalnika.

Procesor in RAM

Obstajajo modeli z različnimi tipi procesorjev. Najcenejše različice so opremljene s procesorjem podjetja "Intel" iz družine Core i3. Čeprav procesor ni vrhunski, vendar je sposoben zagotoviti dobro računalniško moč. Specifikacije Acer Aspire ZS600 obenem ne trpijo sploh. Najdražji modeli so opremljeni s procesorjem "Intel" iste družine Core, vendar s številom sedmih v imenu modela. Ti procesorji se pogosto uporabljajo v zmogljivih igralnih rešitvah. Pogovorite se o značilnostih tega procesorja za dolgo časa, ravno dovolj, da povem, da je sposoben veliko.
Poceni različici monoblokov so opremljeni s pomnilnikom operacijskega sistema 4 GB. Je veliko tega? Recimo, da za tovsakodnevne naloge bodo dovolj za to. Toda za igre na srečo in resne programe za urejanje videa ali 3D-modeliranje ni dovolj. V takšnih primerih je bolje paziti na model z 8 gigabajti energetsko učinkovitega RAM-a. Seveda so dražji, a igra je vredna sveč. In to ne velja samo za Acer Aspire ZS600. Te značilnosti so bistvene pri izbiri katerega koli računalnika.

Video kartica

Ne glede na modelno ceno je monoblok opremljen z mobilno grafično kartico NVIDIA. O mobilnih video adapterjih se domneva, da so šibkejši od svojih kolegov. In to je res. Toda veliko šibkejši. Moč bo dovolj za vse, vključno z igrami. Poceni modeli so opremljeni z video adapterjem iz serije 600. To je običajno 605620630. Ti modeli video čipov so sposobni veliko, ko so pravilno uglašeni. Toda overclocking, na žalost, niso predmet tega.
Najmočnejše različice monobloka Acer Aspire ZS600 so opremljene z video adapterji z enakimi številkami, vendar imajo v njihovem imenu predpono GT, kar kaže na povečano moč komponente. S takimi grafičnimi karticami lahko igrate. Res je, da sodobne igre ne bodo šle na maksimalne nastavitve, vendar ne bo nobenih zmernih težav.

Trdi diski

To je bistvena sestavina katerega koli računalnika. Tip in zmogljivost pogona sta odvisna od celotne hitrosti celotnega sistema in količine prostega prostora na računalniku. Najenostavnejši modeli so opremljeni z eno HDD pomnilniško zmogljivostjo do 1 TB. Od takega pogona ni potrebno pričakovati posebne zmogljivosti. Čeprav se proizvajalci odločajovisoke hitrosti trdi diski, njihova hitrost ne gre v nobenem primeru v primerjavi s hitrostjo SSD. Acer Aspire ZS600 različice, ki so dražje, se lahko pohvali s tandemom s SSD in HDD pogoni. Za sistem in programe se uporablja hitri pogon SSD. In shranjevanje datotek uporablja počasnejši trdi disk. Ta zasnova je trenutno najboljša, ker zagotavlja visoko hitrost sistema in dober prostor na disku.

Monitor

Monoblok tega proizvajalca uporablja zaslon, ki temelji na matriksu TN s 23 palcev. Ločljivost je 1920 x 1080 slikovnih pik. Kljub relativno poceni matrici sta prenos barv in kontrast na precej visoki ravni. Odličen je za gledanje filmov, iger in manipulacije slik. Široki koti gledanja omogočajo uporabo monitorja kot televizorja. Visok kontrast zagotavlja ustrezen odsev globokih črnih barv.
Zahvaljujoč matriki TN, je odzivni čas zaslona zelo majhen, kar pozitivno vpliva na prikaz slike v igrah. Dinamični prizori izgledajo zelo dostojno. Na splošno so Acer monitorji v naši državi znani kot eden najbolj zanesljivih in kakovostnih. Zaslon v tem monobloku ni izjema. Čeprav v njem ni naprednih možnosti, slika na njem izgleda zelo dostojno.

Druge značilnosti

Govorimo o drugih značilnostih monobloka. Med njimi sta vgrajeni vmesnik Bluetooth in Wi-Fi. Poleg tega se slednje nanašajo na razrešnicovisoka hitrost Na voljo so tudi priključki za priključitev pogonov, akustičnih sistemov in omrežnega kabla. Prav tako je treba opozoriti, da je vgrajena spletna kamera in mikrofon.

Mnenja o monobloku

Nekateri so že uspeli kupiti Acer Aspire ZS600. Pregledi izdelkov so najpomembnejši parameter za razumevanje kakovosti naprave. Lastniki tega monoblok piše pohvale glasno o podjetjih "Aser". Večina je pozitivnih glede kakovostne montaže in svetlega zaslona. Drugim je všeč zmogljivost naprave. Toda taki pregledi bi bili nepopolni brez žlice katrana. Zakaj ne bi dobili modela Acer Aspire ZS600? Negativne povratne informacije so tresenje šibke grafične kartice in počasnega trdega diska. Nekateri ljudje ne marajo slabe spletne kamere. Toda to je vse nesmiselno v primerjavi s kompaktnostjo in zmogljivostjo tega monobloka.

Zaključek

Torej, kaj lahko rečemo o novem monobloku iz Acerja? Naprava je dostojna. Kljub kompaktni velikosti se ponaša z dobro zmogljivostjo in odlično kakovostjo izdelave. Monoblok je odličen za tiste, ki imajo malo prostega prostora ali ki se ne želijo zmešati z žicami. V vsakem primeru lahko ta izdelek zadovolji potrebe skoraj vseh, razen igralcev in profesionalnih animatorjev, ki delajo s 3D grafiko. Toda takšne enote. Za množične uporabnike je novi Acer monoblok odlična rešitev.

Sorodne publikacije