Kako preveriti Power Bank pred nakupom

Proizvajalci pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, predvajalnikov in drugih mobilnih naprav, ki nenehno motivirajo povpraševanje, nenehno ponujajo nove modele, poročajo o izboljšani zmogljivosti in daljšem trajanju baterije svojih izdelkov. Vzporedno s tem specializirani internetni viri na svojih straneh vsebujejo veliko priporočil za optimizacijo porabe energije pripomočkov. Poleg tega se je vsak lastnik prenosne naprave skoraj zagotovo soočal s situacijo, v kateri je moral sedeti poleg vtičnice in hraniti svojega e-prijatelja in pomočnika. Z drugimi besedami, obstaja problem s hitrim odvajanjem in ga je treba rešiti.


Prenosna baterija

Če doma lahko še vedno postavite pripomoček na napajanje iz električnega omrežja, je to lahko problematično na delovnem mestu. In na potovanju je popolnoma nemogoče. Rešitev je bila najdena - bila je baterija Power Bank.
Ta naprava je v bistvu baterija v svojem ohišju z USB in mini-USB priključki, čeprav je pred kratkim obstajala možnost z izbirno režo za format C-C. Prvi izhod se uporablja za povezavo žice za polnjenje pripomočka, druga pa za povrnitev porabljene zmogljivosti. Nedvomna prednost - majhne dimenzije. Na primer, Power Bank za IPhone je lahko tako kompakten, da ga je enostavno namestiti tudi v žep za oblačila.

Igra rulete

Kaj bi lahko bilo lažje kot nakup pripomočka za pripomočke? Zdaj dovolj, da samo dve ali tri klike z miško in Power Bank bo poslalletalo neposredno iz oddaljene Kitajske.
In če menite, da so prodajalci v opisu izdelka praviloma navedli takšne čudovite lastnosti, potem ni nobenega dvoma o uspešnem nakupu. Na primer, z zmogljivostjo 1020 in fantastično 50, in nihče ne bo presenetil nikogar - to je, tako rekoč, norma. Čeprav je dejstvo, da so zahtevani in dejanski parametri dve veliki razliki. Seveda, ne vedno, ampak zelo pogosto. Zato v tem članku bomo pogledali, kako preveriti Power Bank. Predlagana sta dva načina, od katerih naj bi se eden uporabil pred nakupom, drugi pa po.


Napajanje

Kot je bilo že omenjeno, se ena ali več akumulatorskih baterij nahaja v ohišju prenosnega polnilnika. Pogosto so to viri standardne velikosti 18650. Za tiste, ki jim ime ne pove ničesar, je priporočljivo, da si predstavljate povečano baterijo prstov. Je valj z dimenzijami 66x18 mm. Proizvajajo jih velika podjetja (Samsung, LG, Panasonic, Sanyo) in so zelo malo znana.
Običajno obstaja razmerje med popularnostjo in kakovostjo. Najpomembnejša značilnost baterije je njena električna zmogljivost, to je količina shranjene električne energije. Višja kot je, večja je baterija zaradi povečane gostote kemičnih elementov v notranjosti. Da, običajno masa 45-50 g ustreza zmogljivosti 3-35 A.

Pomembno premoženje

V bistvu opis 18.650 vam omogoča, da odgovorite na vprašanje, kako preveriti Power Bank. Ker so dimenzije celotnega ohišja in vir energije enote znane, je enostavno določiti, koliko baterij se bo prilegalo v notranjost. InČe poznamo maso vsakega od njih, dobimo končno težo in jo primerjamo z deklarirano. Na trgu je na primer veliko prenosnih napajalnikov z nizkimi stroški, deklarirana zmogljivost 50.000 mA, dimenzije 170x80x25 mm in masa 300 gramov, kar pomeni, da je v najboljšem primeru šest baterij (glede na težo). Skupna zmogljivost je 6 * 3500 mA = 21000 mA. Tudi tak indikativni izračun kaže, da 50 A ne deluje. Odštevanje telesne teže in pomožnih elementov samo poveča sliko. In popolnoma je nepristojno, ali bo to Power Bank za iPhone ali naprave, ki uporabljajo Android. Poleg tega v takšni Power Bank ni nujno, da so nameščene kakovostne baterije. Poceni sorte imajo manjšo zmogljivost, ki na koncu zlahka pripelje do "poštenega" 8000-10000 mA.
Za absolutno nesramne izračune lahko uporabimo formulo, po kateri vsak 5 A ustreza 100 g teže.

USB Tester

Na žalost zgornja metoda kljub svoji očitnosti daje vsaki generaciji prenosnih polnilcev manj natančne rezultate. Razlog za to je, da so nekateri proizvajalci začeli namerno tehtati proizvod, s čimer je njegova teža dosegla zahtevane vrednosti.
Kako preveriti Power Bank v tem primeru? Precej preprosto, vendar je njena značilnost, da naj bi bila naprava sama "na rokah", in drugič, potrebovala bo poseben USB-tester. Z drugimi besedami, metoda je primerna za preverjanje že kupljenega vira. Zdaj lahko enostavno kupite poceni napravo za take meritveje bliskovni pogon velikosti škatle opremljen z USB vhodi ("oče" in "mama"), kot tudi majhen zaslon, ki prikazuje količino napetosti, porabljene med polnilnim tokom, kapacitivnostjo in nekaterimi drugimi značilnostmi.
Običajno ni težav, kako preveriti Power Bank s testerjem USB: merilnik je priključen na priključek vodila na prenosnem ohišju polnilnika in žico že zapušča napravi za polnjenje. Za izdelke Apple s priključkom Lightning za druge, micro-USB ali Type-C. Ostaja le opazovanje indikacij na zaslonu. Tukaj je primer: Power Bank je bil sposoben zaračunati pametni telefon 2-krat, po katerem se je izklopil. Prikazovalnik je prikazal 6000 mA. Posledično je skupna zmogljivost baterij nekoliko višja od dobljene vrednosti. Očitno je naslednji korak pojasniti, kako napolniti Power Bank. Pravzaprav ni nič zapletenega: napajalni kabel za polnjenje pripomočka (pametni telefon, tablični računalnik, e-knjiga) je povezan z napravo. Notranji krmilnik bo samodejno ustavil postopek, ko bo dosegel "zgornjo mejo". Upoštevajte, da obstaja alternativni način merjenja kapacitivnosti. Sestavljen je iz dejstva, da se tester poveže z USB priključkom računalnika ali polnilnika z ustreznim priključkom, in iz njega se priključi žica na Power Bank. V tem primeru bo prikazano, da ni izdana, ampak porabljena.

Novo na trgu

Nedavno so nekateri proizvajalci prvega reda začeli prodajati Power Bank, ki je namesto 18.650 namestil polimerne ali ionske baterije. Običajno so stroški takšnih rešitev relativno visoki. Predvidena preveritev zmogljivostizaradi teže in dimenzij se ne uporablja.

Sorodne publikacije