Bus PAZ-3237: specifikacije, funkcije in pregledi

Od začetka leta 2000 so se v Rusiji začeli pojavljati prvi nizkopodni avtobusi. Vendar so bili vsi veliki in se uporabljajo samo v metropolitanskih območjih. Obrat Pavlovsky je bil prvi, ki je izdelal serijski model avtobusa majhne zmogljivosti z majhno zmogljivostjo. Ta model se lahko uporablja v majhnih mestih z majhnim potniškim prometom. Torej, spoznajte PAZ-3237. Specifikacije bodo obravnavane v članku.

Oblikovanje

Zunaj se PAZ bistveno razlikuje od protipostavk, zgrajenih na platformi 53. trate. To je popolnoma nov sodoben avtobus z veliko zasteklitvijo in majhnim očistkom. Avto se razlikuje od širokih steklenih vrat. Okna na strani imajo enostavno toniranje. Zasnova avtobusa PAZ-3237 se malo razlikuje od velikih nizkih nadstropij. To ni presenetljivo, saj je platforma poenotena z avtobusom iz "Liaz" (rastlina Likinsky). Tu je enaka oblika karoserije in primitivna oblika žarometov. Mimogrede, na strehi je LED prikazovalnik s številko poti in drugimi potrebnimi podatki.
Tovarna Pavlovsky daje 8-letno garancijo za zaščito pred korozijo telesa. Kovinsko pocinkano in brez mehanskih poškodb se bo uporabljalo zelo dolgo. Mimogrede, telo na nizkem Paddyju 3237-model je ležaj. Ponavadi Pavlovsky avtobusi so bili zgrajeni na okvirju. Njegova odsotnost je omogočila zmanjšanje lokacije tal in povečanje obsega notranjega prostora.

Dimenzije

PAZ ima standard za mestovelikost vodila. Dolžina telesa je 788 m, širina 25 m, višina 282 m. Kolesna medosna razdalja je 365 m. Avto ima majhen polmer zavoja - le 8 in pol metra. Nosilnost avtobusa PAZ-3237 je 4 tone s skupno težo 10 ton, podobne lastnosti pa so bile predhodno proizvedene v PAZ-3205.

Kaj je notri?

Salon je namenjen za 54 potnikov, samo 16 sedežev. Prezračevanje poteka skozi mehansko loputo in stranske odprtine.
Zaradi lahkega toniranja se kabina ne segreva veliko na sončen dan. PAZ-3237 je opremljen s plastičnimi anti-vandalnimi sedeži z dermatitno oblogo. Poleg tega ima hrbet ročaje za stoječe potnike.
Vstop v salon je zelo preprost in priročen. Zdaj vam ni treba vzpenjati se po stopnicah, ki se držijo za ograje. PAZ-3237 ima zelo prostorno notranjost, kar pravijo potniki. Na stranskih stenah je izveden ogrevalni sistem. Topel zrak je sestavljen iz dveh grelcev - rednih in avtonomnih. V notranjosti so vse potrebne tirnice in razsvetljava. Zdaj pa gremo na voznikov sedež. Od notranjosti je ločena s kovinsko pregrado.
Voznikov sedež je na preprost način urejen: volan z dvema žicama, sedež z minimalno stransko podporo in asketska plošča z okroglimi številčnicami. Avto je lahko opremljen s kasetofonom - v ta namen je na plošči prikazan ločen blok. Volanski drog je uglašen naprej in nazaj, kar je zelo priročno, opozarjajo vozniki. Prav tako pravijo dobre ocene. Mrtva območja so zmanjšana. Ogledalazelo velika in informativna.

Tehnične značilnosti

American Cummins je na voljo kot pogonska enota za nizko talno PAH. Ta dizelski 4-valjni motor, opremljen z enostavnim turbopolnilnikom brez hladilnika (hladilniki zraka za hlajenje). Z volumnom 3920 kubičnih centimetrov oddaja moč 150 konjskih moči. Vozniki pravijo, da je ameriški motor zelo tesen. Navor (550 Nm) je v celoti na voljo od pol tisoč vrtljajev. Energetska enota izpolnjuje standarde okoljskih standardov "Euro-2".
Kot prenosnik se lahko uporablja mehanska škatla za pet zobnikov iz podjetja "Prague" ali 5-stopenjskega avtomatskega stroja "Allison". Kaj ima ta avtobus? PAZ-3237 z mehaniki porabi približno 18 litrov goriva na 100 kilometrov. Na stroju se ta številka poveča na 20. Največja hitrost avtobusa - 90 kilometrov na uro.

Sprememba 3237-03

Ta sprememba se razlikuje od glavne druge pogonske enote. V njem je model Cummins 185V. To je 45-litrska dizelska enota z linijskimi valji. Moč tega motorja je 183 konjskih moči.
Navor - 636 Nm. Na voljo je v razponu od 12 do 17 tisoč vrtljajev na minuto. Tako kot prejšnja enota, nima sistemov za nevtralizacijo plinov in je skladna z normami Euro-2. Opremljen z ne-nadomestno škatlo, avtomatski stroj iz "Allison" serije 2100 do 6 stopinj. Poraba goriva je 24 litrov na 100 kilometrov v mestnem ciklu. Največhitrost je omejena z elektroniko in je 90 kilometrov na uro.

3237-05

To spremembo dopolnjujejo "Cummins" serije ISF. Z delovno prostornino 38 litrov doseže 170 konjskih moči. Motor ima dober prosti čas (592 Nm v razponu od 13 do 17.000 vrtljajev) in nizko porabo goriva. Za sto avtomobilov porabi do 20 litrov v parih s šeststopenjskim hidrotransformatorjem "Ellison". Za razliko od vseh prejšnjih, "Cummins" ISF ustreza emisijskim standardom Euro-4.

3237-09

Ta avtobus je opremljen z dizelskim ameriškim turbinskim motorjem ISBe. Z delovno prostornino 446 litrov odda 160 konjskih moči. To je manj kot ISF. Vendar je navor (ki je pomembnejši za takšno vozilo) 600 Nm. Ta enota izpolnjuje standarde Euro-4 in je opremljena z enakim avtomatskim menjalnikom.

Podvozje

Kot nosilni element na plošči se uporablja ohišje vagona. Na njem so pritrjeni motor, škatla, vzmetenje in druge enote. Spredaj se izvaja shema dodatka. PAZ-3237 je opremljen s pnevmatskimi vzmetnimi elementi na prednji osi in s štirimi teleskopskimi amortizerji. Na zahtevo kupca se lahko vzmetenje spremeni v popolnoma neodvisno. Toda to močno vpliva na stroške avtobusa in posledično na pogoje njegovega vračila.
Zadnje vzmetenje se uporablja z mostom "Raba", ki ga ni mogoče razločiti, in pnevmatskimi vzmetmi. Poleg tega se tukaj uporablja stabilizator prečne stabilnosti. Krmiljenje - CSEPEL po tipu"Vijačna matica". PAZ-3237 je opremljen tudi s hidravličnim ojačevalnikom.

Zavorni sistem

Avtobus je popolnoma pnevmatski zavorni sistem. Spredaj in zadaj so diskovni elementi z ABS iz nemškega proizvajalca Knorr-Bremse. Prej so bili na PAZ uporabljeni arhaični bobni, ki so bili uporabljeni celo v sovjetskih Gazanih. Parkirna zavora deluje iz vzmetnih akumulatorjev. Dve kolesi na zadnji osi sta zaklenjeni. Vozniki pravijo, da ima avtobus Pavlovsky zelo učinkovite in občutljive zavore.

Avtobus PAZ-3237: cena, komplet

Strošek novega avtomobila se začne s petimi milijoni rubljev. Nekateri modeli so na voljo tudi na sekundarnem trgu. Triletno nizko nadstropje PAZ-3237 lahko kupite po ceni 25 milijonov evrov. Najdražja so do 3 milijone rubljev. Nakup rezervnih delov za PAZ-3237 ne bo kmalu. Konec koncev, iz tovarne na avtobusu je zajeta garancija za leto in pol ali 100 tisoč kilometrov kilometrov. V tem času trgovec prosto spremeni kateri koli del okvare (seveda, če niso bila kršena pravila delovanja). Proizvajalec dodeli intervencijski interval 15 tisoč kilometrov.
V zvezi z izbiro dodatnih možnosti je mogoče standardno opremo razširiti na zahtevo kupca. Seznam možnosti vključuje:
 • luči za meglo.
 • Video nadzorni sistem, ki združuje dve kameri in snemalnik kanalov.
 • Informator z zvočniki in kazalniki za bočni let.
 • Sistem negotovinskega plačila za štetje potovanj in potnikovv realnem času.
 • Samodejni sistem za gašenje požara.
 • Ventilacijsko-izpušna ventilacija. Združuje štiri reverzibilne ventilatorje. Prisilno prezračevanje je zasnovano tako, da zmanjša količino prahu v notranjosti in prepreči meglenje oken v mokrem vremenu.
 • Zaključek

  Tako smo ugotovili, da je to PAZ-3237. S sproščanjem tega modela je obrat na novi stopnji razvoja. Nazadnje so se v Rusiji pojavili visokokakovostni in sodobni mestni avtobusi.

  Sorodne publikacije