Baterija na vašem telefonu je zmešala - kaj storiti? Razlogi in priporočila

Vsi sodobni ljudje uporabljajo različne pripomočke, med katerimi je glavni mobilni telefon. Najnovejši izdani modeli so pod nadzorom operacijskih sistemov, kot so računalniki. Imajo večjedrne procesorje, velike zaslone. Vse te naprave imajo zelo pomemben del, ki zagotavlja njihovo mobilnost. To je seveda baterija. Baterija pomaga napravi, da deluje brez povezave. Večina pametnih telefonov deluje na litijeve baterije, katerih življenjska doba pri povprečni uporabi je štiri leta. Obstaja pa tudi dejstvo, da baterija pred časom odpove in odpihne. Torej, če je baterija pregorela na telefonu, kaj storiti? Zakaj se to dogaja in ali se lahko baterija vrne v življenje?


Zakaj je baterija telefona pregorela

Napolnjena baterija mobilnega telefona izgubi svojo zmogljivost. Zaradi tega postane neuporabna. To je mogoče razložiti z dejstvom, da zaradi pritiska plinov, ki so znotraj ohišja akumulatorja, obstaja snop plošč. Te plošče morate zapreti, da se baterija vrne v delovno stanje. Zelo pogosto je to mogoče. Če je baterija pregorela po telefonu, lahko za to obstajata dva razloga:
 • je nadzorna plošča baterije, imenovana krmilnik za praznjenje polnjenja, pokvarjena;
 • nepravilna reakcija baterije v delovnem regulatorju.
 • V obeh primerih so kršeni procesi, ki se pojavljajo v bateriji. Zaradi tega začnejo izstopati plini, ki vodijo do plinaBlesk zaradi prevelikega pritiska.

  Drugi razlogi

  Kaj povzroča, da baterija piha vaš pametni telefon?
 • Močan udar ali padec baterije.
 • Padanje v akumulator tekočine.
 • Tovarniška pomanjkljivost, ki je na novih baterijah zelo hitra.
 • Nepravilno polnjenje baterije ali stalno polnjenje.
 • Uporaba polnilca nizke kakovosti.
 • Baterija je pravkar izšla. Običajno se to zgodi z baterijami po 4-5 letih uporabe.
 • Vse to lahko privede do razstavitve baterije v telefonu.


  Kaj je treba storiti, če je baterija pregorela? V primeru, da je čas uporabe ni zelo visoka, vendar je garancija že prenehala obstajati, lahko poskusite odpraviti napihnjenost. Včasih lahko tak postopek vrnete na zmogljivost baterije in omogoči nadaljnje delovanje.

  Kaj naj storim, če baterija mojega telefona piha?

  Ko raznesete baterijo, lahko poskusite sprostiti pline. To ne pomaga vedno. Konec koncev, če je baterija stara, to ni smiselno. Tudi če plini pridejo ven, stara baterija ne bo več delovala, ker je litij med servisom uničen, zmogljivost se izgubi. Če pa baterija ne traja dolgo, jo lahko poskusite obnoviti.

  Okno in plinska krogla za plin

  \ t
  Nekateri akumulatorji, ki imajo aluminijasto ohišje, imajo posebno okno, skozi katerega se izpušča plin. To okno je pod nadzorno ploščo. Ta prostor je lahko osterpredmet je majhna punkcija, skozi katero se bodo zbirali plini. Pogosto so baterije v kovinskih primerih. Če je baterija pregorela na mobilnem telefonu, kaj storiti z modeli, ki imajo kovinsko ohišje? Takšni modeli imajo posebno kroglo za izpust plinov. Treba ga je stisniti, vendar tega ni treba storiti zelo veliko, saj lahko žogica gre globoko in zaklene plošče. V procesu sproščanja plina občutite poseben vonj.

  Vrnitev obrazca

  Ko se baterije sprostijo, se morate znebiti napihnjenosti. Za to je potreben težak predmet, ki ima gladko površino. Lahko napolnijo ohišje akumulatorja in tako naredijo nekaj truda. Lahko vzamete nekaj plošč iz kovine, lesa ali plastike. Nanašajo se na akumulator in ta oblika ni tesno vpeta v gromete. Baterijo je treba pustiti v tem stanju nekaj ur, da se ohišje popolnoma poravna. Po ravnanju ohišja potrebuje tesnjenje. Luknja, ki so jo naredili za izpust plinov, je napolnjena z lepilom ali tesnilnim sredstvom, po katerem je nameščen krmilnik. Zdaj morate baterijo polniti bodisi v telefonu ali polnilniku. Vredno je reči, da bo del zmogljivosti baterije izgubljen, vendar se bo zmogljivost vrnila. No, če je po dolgih letih delovanja baterija raznesla na mobilnem, kaj storiti? Odvrzite in zamenjajte novega.

  Punjenje baterije

  Druga točka. Zgodi se, da baterija nima niti okna niti krogle. V tem primeru lahko poskusite primeš z ostrim predmetom. Punkcijamora biti pod kotom. Če to naredite navpično, potem obstaja velika možnost, da zaklenete krožnike. In če boste po tem morali izvleči baterijo, je še vedno v redu, saj lahko celo utripa. Torej, če je baterija pregorela na telefonu, kaj storiti? Zdaj je jasno, da ga morate preboditi tako, da spustite pline in nato obrnete obliko nazaj. Na ta način lahko napolnite baterijo in ne porabite nove.

  Izbira nove baterije

  Ali je na vašem telefonu zabrisana baterija? Kaj naj storim, če je baterija popolnoma prazna in je ni mogoče obnoviti? Morate kupiti novo. Toda kako ga izbrati? Konec koncev, obseg baterij v trgovinah je ogromen. Očitno je, da najprej ustreza napravi. Ni potrebno verjeti prodajalcem, ki trdijo, da imajo poceni baterije veliko zmogljivost. Ponavadi je cena skladna s kakovostjo.
  Če upoštevate tip, bi morali imeti prednost litij-ionski ali litij-polimer. Temeljijo na sodobni tehnologiji in omogočajo polnjenje kadarkoli. Drugi pomemben parameter je zmogljivost baterije. Seveda je najbolje, da je super. Konec koncev, potem bo telefon lahko delal veliko dlje. Podjetje proizvajalec nima zadnje vrednosti. Trgovine ponujajo širok izbor izdelkov iz različnih podjetij. To otežuje nakup. Toda analiza trga kaže, da lahko le majhen delež proizvajalcev ponudi visoko kakovostne baterije. Ena izmed najboljših je TF1. Za izdelke velja garancija do dveh let, parametri na škatli pa so resnični. TudiVisokokakovostne baterije se razlikujejo od znanih Nokia, Samsung, Fonmedia. Tukaj je nekaj korakov, ki jih je treba izvesti, ko je baterija pregorela na vašem telefonu. Kaj storiti bo razumel vsakogar, ki bo prebral ta članek.

  Sorodne publikacije