Razdelek, zaščiten z GPT: Kaj pomeni je odprt

Z nakupom novega trdega diska ali namestitvijo novega operacijskega sistema lahko uporabnik ugotovi, da mu particija ali celo celotna naprava za shranjevanje ni na voljo. To pomeni, da se preprosto ne more prijaviti v datotečni sistem. Ob istem času, ko poskusite odpreti, bo prišlo do napake z naslednjo vsebino: »Pogon je zaščiten z GPT«. Ta članek bo ločil ravno to situacijo. Kot rezultat branja boste izvedeli, kaj je GPT in kako odpreti zaščiten disk, zato ga preberite do konca, da boste razumeli vse razlik.

Kaj je GPT?

Preden poskušate ugotoviti, kaj storiti z GPT pogonom, morate razumeti, kako je to sploh. GPT je torej standard za particioniranje trdega diska. Ta standard uporablja vmesnik EFI, ki ga je razvil Intel. EFI je nadomestil Bios.


Torej, kot smo ugotovili, sistem ne more delati z GPT. Zakaj je bila sploh drugačna tabela oddelkov - GPT? Pravzaprav je vse preprosto. Dejstvo je, da je GPT bolj tehnološko kot delo. Omogoča ustvarjanje particij, ki lahko dosežejo velikost 94 bajtov, v nasprotju z MBR, ki ima omejitev 22 terabajtov. Vendar pa so glede tega takšne eksplicitne razlike končane. Na podlagi tega še vedno ni jasno, zakaj, ko poskušamo odpreti oddelek, kot smo že ugotovili, GPT, obstaja trajna napaka?

Kaj varuje GPT?

Našli smo veliko novega o particijah na osnovi GPT, vendar je še vedno nejasno.zakaj jih ni mogoče odpreti. Zdaj samo o tem in govori.


Dejstvo je, da je EFI in zato GPT relativno nova tehnologija, zato se z njimi soočajo sodobni operacijski sistemi. Če gremo v podrobnosti, potem moderno pomeni 64-bitne sisteme. To pomeni, da če jih uporabite z njimi, potem napaka "Disk protected GPT" ne more biti narobe z jezikom. Toda težave se začnejo pri 32-bitnem. Mimogrede, zaradi tega uporabniki sistema Windows XP trpijo zaradi te težave, ker je različica tega operacijskega sistema samo 32-bitna.
Kot je preprosto uganiti, če želite odpreti dostop do particij na trdem disku, morate samo oblikovati, podati novo tabelo particije in, natančneje, MBR. Potem bomo v besedilu naredili prav to - formatirali bomo v operacijskem sistemu Windows XP.

Kako odpreti zaščiteno GPT particijo

Razumevanje celotne teorije, lahko začnete neposredno z razlago, kako spremeniti GPT v MBR, tako da vam trdi disk omogoča odpiranje v 32-bitnem sistemu. Če gremo naprej, recimo, da obstajata dva načina. Prva vključuje uporabo ukazne vrstice, zato za večino morda ni všeč, ker je delo v grafičnem vmesniku veliko bolj priročno in jasnejše. Zato je drugi način za take ljudi. To že vključuje uporabo posebnega programa. Ampak vse je v redu.

Metoda 1: Format

Morda je ta način formatiranja diska GPT hitrejši od tistega, ki se bo nadaljeval v besedilu, vendar kot je bilo žepravijo, da ne vključuje uporabe grafičnega vmesnika, kar otežuje delo enostavnega uporabnika.
Ampak pojdimo neposredno na priročnik, čeprav je vredno že prej povedati, da če imate nameščen samo en trdi disk, ne bo deloval iz sistema, vendar logično ne boste mogli namestiti sistema. Zato najprej napišite zagonski pogon USB s katero koli distribucijo Windows in nato zaženite računalnik iz njega. Nato naredite naslednje:
 • Pritisnite SHIFT + F10, da pokličete ukazni poziv.
 • Zaženite pripomoček diskpart, tako da vnesete njegovo ime in pritisnete Enter.
 • Preverite seznam pogonov z izvajanjem ukaza diska s seznamom.
 • Poiščite želeno številko tako, da izberete "select disk".
 • Očistite ga s "čistim". 21]
 • Zdaj morate na njem ustvariti novo particijo z izvajanjem ukaza "create particion primary."
 • Zaprite pomožni program diskpart, tako da vnesete "exit" in pritisnete Enter.
 • Zaprite okno. v ukazno vrstico, tako da vnesete "exit" in pritisnete Enter.
 • Po tem lahko znova zaženete računalnik in namestite nov operacijski sistem, če imate samo en trdi disk.

  Metoda 2: Pretvorba z uporabo čarovnika za particioniranje MiniTool

  Kot smo že omenili, lahko zaščiten GPT disk popravimo tudi s programi, ki imajo grafični vmesnik. Eden od teh programov je MiniTool Partition Wizard, o katerem zdaj govorimo in govorimo. Ta metoda deluje odlično, če imate samo en trdi disk, za katerega ne morete namestiti sistema Windows.zaradi težav z GPT.
 • Prenesite program na drug računalnik in ga zapišite na pomnilniški pogon, s čimer ustvarite zagonski pogon.
 • Zaženite računalnik, bliskovni pogon.
 • Pojavi se vmesnik programa. V njem morate najti in izbrati pogon, ki ga želite pretvoriti v MBR. Vredno je poudariti, da morate izbrati disk, ne njegove particije.
 • Ko končate, kliknite gumb "Pretvori disk diskete GPT na MBR" na levi strani programa.
 • Na vrhu programa, nato kliknite na gumb "Uporabi", da potrdite svoja dejanja.
 • Začel se bo postopek pretvorbe particijskih tabel z GPT v MBR. Po zaključku bo računalnik lahko znova zagnal in namestil nov operacijski sistem.

  Metoda 3: Pretvarjanje z uporabo Paragon Hard Disk Managerja

  Če imate težave z drugim trdim diskom v računalniku, na katerem je nameščen operacijski sistem, potem morda ne boste mogli napisati slike distribucije na bliskovni pogon, ampak izvedite vse neposredno v vašem sistemu. To naredite tako, da prenesete in namestite program, imenovan Paragon Hard Disk Manager. Po tem lahko začnete s pretvorbo trdega diska.
 • Zagon programa.
 • Izberite particijo, ki ima oznako v GPT.
 • Z desno miškino tipko kliknite in v pojavnem meniju izberite "Pretvori iz GPT v MBR".
 • Kliknite gumb za potrditev izbranih dejanj in soglasje k spremembam.
 • Potem se bo začel postopek pretvorbe. V nekaterih primerih lahko zahtevaznova zaženite računalnik. V vsakem primeru bo vaš disk pravilno označen in ga boste lahko preprosto uporabili. Mimogrede, na ta način lahko popravite zunanji trdi disk, ki ga ščiti GPT.

  Zaključek

  Zdaj veste - če je disk zaščiten z GPT, to ne pomeni, da je pokvarjen, nasprotno, da je uporaben, samo ga je treba ponovno konfigurirati. To je mogoče vsaj na dva načina, o katerih smo govorili zgoraj. V prihodnosti boste vedeli, kaj storiti v takšni situaciji.

  Sorodne publikacije