Ni bilo mogoče reproducirati preizkusa zvoka Windows 10: možne napake, metode za njihovo odpravo, nasveti programerja

S sporočilom, da Windows 10 ne more reproducirati zvočnega zvoka pri poskusu nastavitve zvoka, se računalniški uporabniki pogosto srečujejo. Ne samo deseta sprememba lahko izda podobna sporočila. Podobne situacije je mogoče opaziti v sedmi različici sistema. Zakaj se to dogaja, kako odpraviti težavo in hkrati popraviti vgrajene napake v predvajalniku, bomo poskušali ugotoviti še naprej. Najprej pa se na kratko pogovorimo o tem, kaj lahko povzroči okvaro zvočnega sistema računalnika.

Zakaj ne morem predvajati zvoka Windows 7 in novejših?

Torej, kaj bi se lahko zgodilo v operacijskem sistemu, da je zvok v enem »popolnem« trenutku manjkal ali ga ni bilo mogoče reproducirati niti pri prvi namestitvi takoj po namestitvi OS na računalnik ali prenosni računalnik? Praviloma so glavni razlogi za neuspešno reproduciranje zvoka pri preizkusu Windows 8 7 ali 10, da večina strokovnjakov imenuje naslednje:


 • Glavna naprava za predvajanje je poškodovana ali nedostopna.
 • Za trenutno uporabljeno opremo, ki ni nameščena, je nameščena nepravilno ali ni posodobljena.
 • Na ravni zvočnih in grafičnih kartic obstajajo spori.
 • Zvok izgine zaradi namestitve nepopolnih posodobitev.
 • Ni potrebnih kodekov in sprejemnikov.
 • Zvočni sistem je blokiran z virusom.
 • Vredno je reči, da je čistatehničnih vprašanj, povezanih z okvaro strojne opreme, nameščene v računalniku, ali vpliva nekaterih vrst virusov ne bomo upoštevali. Bolj se bomo osredotočili na probleme samih operacijskih sistemov in določili najprimernejšo metodo za odpravljanje težav z orodji Windows.


  Omogočanje avdio sistema računalnika: standardna metoda

  Torej, zakaj Windows 10 ni reproduciral testnega zvoka, ko je uporabnik poskušal namestiti najprimernejše možnosti, s poudarkom na lastnih željah? Eden od najpomembnejših razlogov lahko imenujemo samo neaktivno stanje same naprave, ki zagotavlja zvočni izhod za zvočnike - zvočne kartice. V nekaterih primerih se lahko uporabi in poveže z računalnikom ali prenosnimi slušalkami, kar se pogosto kaže z uporabo različnih brezžičnih slušalk, za katere je obvezna uporaba brezžičnih modulov. Toda predpostavite, da so v računalnik priključeni samo zvočniki. Za začetek je potrebno preveriti, ali je glavna naprava za obdelavo in izhod v napravo, ker je mogoče v sistem namestiti nekatere naprave (na primer dodatno opremo s HDMI izhodi, zvočni sistem grafičnih vmesnikov ali TV plošč, itd.). Pojdite na "Nadzorna plošča", pojdite v razdelek zvočne nastavitve in si oglejte, katero vrsto naprave je privzeto uporabljena. Če je potrebno, jo spremenite v zvočno kartico ali zvočnik (večina opreme booznačena kot naprava z visoko ločljivostjo).
  Če na seznamu ni nameščene naprave, vklopite prikaz skritih in onemogočenih naprav prek PCM-ja in nato ustrezno spremenite nastavitev (privzeta avdio naprava je vedno označena z zeleno zastavo).
  Če in ko prejmete sporočilo, da Windows 10 ne more reproducirati zvoka preverjanja, pokličite privzetega upravitelja naprav », odprite seznam tako, da aktivirate skrito ali onemogočeno opremo v meniju in preverite njeno stanje prek PCM. Če je naprava izklopljena, jo vklopite.

  Aktiviranje zvočnega sistema BIOS /UEFI

  Vendar zgornji način aktiviranja avdio sistema ne deluje vedno, kar lahko nakazuje napako neposredno v upravitelju naprav, za katero je v opisu navedeno, da je naprava še vedno v stanju izklopa. Očitno je to posledica le dejstva, da je bila njegova deaktivacija po pomoti ali namerno izvedena v primarnem vhodno /izhodnem sistemu (BIOS ali UEFI). Nekatere vrste integrirane zvočne kartice so včasih vključene v parametre primarnih sistemov.
  Znova zaženite računalnik ali prenosni računalnik, pojdite v nastavitve BIOS-a, poiščite vašo zvočno napravo v Onboard Devices ali vgrajeni konfiguraciji in jo omogočite tako, da jo nastavite kot parameter Enabled, nato shranite nameščene možnosti v sistem (F10) + Y). Po tem se bo izvedel samodejni ponovni zagon, v sistemu pa bo mogoče preveriti,ali je naprava vključena.

  Odpravljanje glavne dejavnike

  Čeprav je naprava vključuje predvajanje, lahko uporabnik vedno znova sporočilo, da je Windows 10 ne more igrati avdio preverjanje. Zakaj se to dogaja? Najverjetneje je nekaj narobe z gonilniki za zvočno kartico. V istem "Device Manager" ne vidijo označeno ali avdio napravo z uporabo rumen trikotnik s klicajem. Kot je bilo že omenjeno, lahko na primer devaysov bilo malo, in če je vsaj eden od njih marker za začetek voznika najmanj nadgradnjo pomeni okno, pri čemer navede vodjo iskanje na lokalnem računalniku ali z iskanjem posodobitve gonilnika v "Center posodobiti. " Tudi to, še posebej ne šteje, ker Windows lahko z lahkoto povem, da je nameščen najprimernejši gonilnik.
  V tem primeru obstaja samo dve možnosti: ali obiskati opremo stran razvijalec spletu in prenesete voznikov tam, ali pa na podlagi podatkov za določitev identifikatorjev avdio DEV naprave in VEN, in potem tako dolgo, kot je informacijski vrstici vprašati za spletno iskanje natanko ustrezen gonilnik oprema . Namestite ga, kot v primeru uradnih izdelkov prenos virov imajo ročno. voznikom

  Odprava konfliktni voznikov

  Konflikti sistema ne sme afishuvatysya, vendar zvok hkrati tudi ne sme biti. V "Device Manager", če obstaja, razenGonilniki z visoko ločljivostjo imajo tudi komponente, ki so povezane z grafičnimi karticami (na primer zvočni gonilniki NVIDIA), jih poskusite nadgraditi na trenutno stanje ali pa jih sploh odstranite iz sistema, nato pa preverite, ali je zvok. Napravo lahko tudi onemogočite, da odstranite gonilnike.

  Ne morem predvajati zvoka Windows 10: Kako avdio sistem vpliva na posodobitev?

  V deseti in sedmi spremembi sistemskih težav se lahko pojavijo zaradi namestitve "okvarjenih" posodobitev, za katere je Microsoft večkrat kriv.
  Tukaj je izpis preprost: pojdite na program in komponento, pojdite na seznam nameščenih posodobitev in odstranite vse najnovejše pakete. Opomba: Najbolje je, da uporabite prilagojene programe za odstranjevanje, da jih čim bolj odstranite.

  Težave s predvajanjem v izvornem predvajalniku

  Če zvoka ni mogoče predvajati v predvajalniku Windows Media Player, je morda treba sam predvajalnik nadgraditi. Windows 10 lahko v veliki meri preizkusi predvajanje prek programa Groove Music.
  Če predvajalnik izda napako, da Windows Media Player ne more reproducirati datoteke določene vrste, bi bila najboljša rešitev, da bi namestili dodaten nabor kodekov in dekoderjev (na primer eno od sprememb K-Lite kompleta). Vgrajenega predvajalnika ne morete uporabiti in namesto tega namestite, recimo, predvajalnik VLC, v katerem so vsi zahtevani kodeki pripravljeni.

  Dodatna metoda za odpravo stanja

  Če nobena od predlaganih rešitev ni potrebnane podajte rezultata, pokličite orodje za odpravljanje težav v "Nadzorni plošči", sledite nekaj preprostim korakom, sledite navodilom "Mojstra", potem pa se bodo morda težave ugotovile in težave se bodo popravile samodejno.

  Sorodne publikacije