Združljiva kartuša: bi morali shraniti?

Potek sodobnega podjetja je lahko več deset tisoč črk na mesec. V zvezi s tem je treba prihraniti potrošni material za tiskalnike. Ta naloga je namenjena reševanju združljive kartuše. Lastniki domačih tiskalnikov se pogosto zatekajo k takšnim trikom. Glavna stvar pri tem je odgovorna izbira materialov.

Vrste kartuš

Na trgu lahko najdete tri vrste kartuš - originalne, združljive in obnovljene. Prva vrsta je najbolj zanesljiva, saj je njena izdaja vključena v proizvajalca pisarniške opreme. Jasno je, da je celotna odgovornost ponujenih materialov na ramenih podjetja. Zato kakovost prvotnih elementov ni primerljiva.
Združljivo kartušo izdeluje tretja organizacija s svojo lastno tehnologijo. Glavna značilnost teh komponent je nizka cena. To je 20-30% nižja od cene originalnih materialov. Veliko paleto izdelkov vam omogoča, da izberete model za vsak model tiskalnika. Vendar je treba paziti - kakovost kartuš je morda prenizka.

Povrnjeni predmeti so tisti, ki so napolnili zalogo tonerja ali črnila. Pogosto takšne storitve zagotavljajo manj znana podjetja, zato je kakovost sestavnih delov še daleč od želenega.

Nevarnost uporabe

Pri uporabi združljive kartuše v tiskalniku tvegate izgubo garancijskega servisa. Zato vsi proizvajalci o tem vnaprej opozarjajocelo enkratna uporaba neoriginalnega potrošnega materiala bo razlog za zavrnitev garancijskega popravila. Med možnimi okvarami je poudariti zamašitev tiskalne glave. Ta težava je značilna samo za brizgalne tiskalnike. Črnilo nizke kakovosti, raztopljeni zračni mehurčki v njihovi vsebini, kot tudi prisotnost tujih nečistoč hitro zamaši zanko cevi, tiskalno glavo ali vodi do zmanjšanja tlaka opreme.
Najbolj pogosta težava, ki jo povzročajo združljive laserske kartuše, je močan padec kakovosti tiskanja. V tem primeru se lahko pojavijo sive črte, lise, pike in druge napake na dokumentu. To je posledica poškodbe sestavnih delov - fotoobčutljivega bobna, rezila, magnetne osi in drugih.

In ali je vredno varčevanja?

Zlomljen tiskalnik, zavrnitev garancijskega servisa, zmanjšana kakovost tiskanja - vse to vzbuja dvom o primernosti nakupa združljive opreme. Konec koncev so stroški popravila opreme lahko precej višji kot nakup originalnih materialov. Ampak to še ni vse.
Ko kupujete združljivo kartušo za tiskalnik, razmislite: ali bodo prihranki resnični? Praviloma je vir kompatibilnih komponent 15-2 krat manjši od izvirnih. Posledica tega je, da ostaja cena na natisnjeni strani enaka. Če upoštevamo, da se hkrati zmanjša kakovost tiskanja, se poveča tveganje okvar, potem uporaba združljivih materialov ni tako dobičkonosna.

Če mu zaupate, potemstrokovnjaki

Obseg neoriginalnih materialov za tiskalnike je ogromen. Vsa podjetja, ki proizvajajo združljive kartuše za HP, Canon, Epson in druge blagovne znamke, lahko razdelimo v štiri kategorije. V prvi razred so vključena podjetja s svojimi proizvodnimi zmogljivostmi za izdelavo sestavnih delov: etuiji, črnilom, tonerji in drugo opremo.
Podjetja prve kategorije vključujejo Wellprint, Inktec, Vision, Jet Tec in Techno. Imajo lastne laboratorije, kakovost njihovih izdelkov pa je praktično slabša od originalnih nadomestnih delov. Če so na voljo, kupite kartuše za ta podjetja. Imenujejo se podjetja drugega razreda, ki imajo lastno proizvodno linijo, vendar kupujejo potrošni material (tonerji, črnilo, korpus) od profesionalnih proizvajalcev. To vključuje podjetje HQ-Jet, ki proizvaja združljive kartuše za brizgalne tiskalnike HP. Ni manj kakovostnih izdelkov, ki jih proizvaja Black Diamond.

Kadar ni drugega izhoda

V tretjo kategorijo spadajo podjetja, ki kupujejo vse potrebne izdelke od uveljavljenih podjetij in se ukvarjajo samo z montažo. Najbolj znana med njimi je blagovna znamka ProfiLine. Proizvaja izdelke povprečne kakovosti, vendar so stroški takšnih izdelkov red velikosti nižji od originalnih materialov. Uporaba teh možnosti je samo za domači tiskalnik. V četrti razred so vključena podjetja, ki se ukvarjajo z obrtjo. Te bi morale vključevati proizvajalce iz Kitajske. Ko kupujete združljive Canon, HP, Epson kartuše četrte kategorije, prihranite le vhkrati znatno poveča tveganje okvare tiskalnika. Nakup takega blaga ni priporočljiv.

Sorodne publikacije