OBS - idealen program za snemanje tokov

Danes je pretakanje zelo priljubljena dejavnost. Veliko ljudi po vsem svetu izvaja svoje internetne kanale, kjer se oddajajo prenosi v živo. Za hitro snemanje se uporabljajo posebni programi.

Kaj je OBS

OBS Studio je eden najboljših predstavnikov hitro rastoče družine aplikacij. Pravzaprav je OBS dešifriran kot odprta programska oprema. In kot je bilo že omenjeno, je njegov namen posneti video tokove. In to lahko naredite prek spletne kamere ali prek računalniškega zaslona (prenosni računalnik ali drug pripomoček). Druga točka je ključna pri izbiri programa za pisanje.
OBS-program ima veliko prednost, obstaja veliko število pomožnih vtičnikov in dodatkov, ki povečujejo njegovo aktivnost in ji dajejo še več priložnosti. No, ne pozabite na brezplačen program.


Namestitev OBS

Kot smo že omenili, je program OBS zaradi svoje priljubljenosti in povpraševanja multiplatform. In njegova namestitev ne zahteva nobenega nadnaravnega delovanja.
Zato je postopek namestitve nekaj korakov:
 • Prenos namestitvenega programa z uradne strani (da, na uradni strani je na voljo v prostem načinu).
 • Preden prenesete datoteko, morate izbrati vaš sistem (Windows, iOS, Linux).
 • Po prenosu datoteke mora sistem nujno zahtevati dovoljenje za spremembe (potrebno je potrditi to dejanje).
 • Po odpiranju začetne straninamestitev je samo kliknite Naprej in program bo nameščen.
 • Po zaključku namestitve je priporočljivo ponovno zagnati napravo.
 • Vse, program je nameščen in lahko začnete prvi zagon in nastavitev.


  Osnovne nastavitve OBS

  Za lahkotno in udobno delo (če obstaja izkušnja pretakanja), kot tudi za poglobljeno poznavanje programske opreme (če sploh ni izkušenj), je priporočljivo, da inicializirate OBS. Program teče zelo hitro in ima kompaktni meni, zato je vstop v razdelek z nastavitvami zelo preprost.
  Ko odprete meni Nastavitve, ima uporabnik velik seznam ukazov in možnosti, ki bodo koristne pri nadaljnjem delu:
 • postavitev oken programa;
 • oblikovanje edinstvenega osebnega profila;
 • privzeta izbira jezika;
 • prisotnost kazalca med delovanjem programa (kazalec se lahko deaktivira).
 • Ko so vse spremembe opravljene, lahko nadaljujete z bolj poglobljenim delom, oziroma z nastavitvami oddaje.

  Nastavitve zvoka

  Drug pomemben korak za celotno delo oddaje je nastavitev avdio podpisov. Resnično, program OBS samodejno prilagodi zvok v optimalni konfiguraciji, tako da ni potrebna posebna intervencija uporabnika. Vedeti morate le, da je izbira bitne hitrosti neposredno odvisna od kakovosti in ločljivosti videa. Če uporabljate 360 ​​p, je priporočljivo izbrati bitno hitrostjo, ki ni višja od 800 Kbit, in če je podprta 1080 p - lahko varno postavite 3500 Kbit. Spetza preureditev trenutne zvočne zmogljivosti je zelo natančna, saj ne vpliva na delo programa, ampak na končno kakovost traku. Torej, če bodoči strežnik res ne razume, kako uporabljati program OBS, je to nastavitev bolje preskočiti.

  Pretakanje v živo

  Zdaj lahko začnete prilagajati svoj tok. V ta namen pojdite v razdelek "Oddajanje" in nastavite način "Live". Pomembna točka je izbira URL-ja FMS strežnika, prek katerega bo izvedena oddaja. Običajno je označeno, da je čim bližje geolokaciji in ima visoko raven signala.
  Poleg tega morate glede na vrsto oddajanja (prek kamere ali računalniškega zaslona) določiti storitev (aplikacijo ali račun na socialnih omrežjih ali kanal na posebnih virih), prek katerega bo deloval program za snemanje OBS. Druge nastavitve so privzeto nastavljene optimalno, odvisno od moči naprave in kakovosti internetne povezave.

  Nastavitev videa in zvoka v OBS

  Zadnja faza vzpostavitve in priprave programa OBS je vzpostavitev optimalne video in avdio zmogljivosti. Videoposnetek je nastavljen v naslednjem vrstnem redu:
 • Video kartica. V spustnem seznamu je prikazana delovna kartica na napravi.
 • Osnovno dovoljenje. Ponavadi se ujema z nastavitvami monitorja.
 • Indikatorji FPS. To je pomemben parameter, ki določa hitrost pridelka (optimalna vrednost je 30 sličic na sekundo, vendar, če vam računalnik omogoča uporabo več - lahko preprostonastavljeno na 50-70 fps).
 • Audianostroy ima tudi več predmetov:
 • Predvajalna naprava. Tega elementa ni mogoče dotakniti, privzeto so vsi predstavljeni optimalno.
 • Mikrofon. Pri zagonu traku je treba izbrati, kateri naj bo uporabljen - vgrajen ali zunanji.
 • Krepitev vlog. To je možnost, ki zvok poveča v eni ali več izbranih aplikacijah.
 • Ojačevanje mikrofona. S tem se spremeni glasnost mikrofona.
 • To je pravzaprav vse! Program je pripravljen za uporabo. Zdaj lahko začnete oddajanje.

  Vodenje toka z OBS

  Torej, morate ustvariti sceno (kliknite na PMC na prostem območju v odprtem polju "Scene"). Nato, ko se izvaja program OBS, morate zagnati želeno aplikacijo (igro), iz katere bo izvedena oddaja. Nato morate izbrati vir oddaje - oddelek "Igra". Običajno se odpre spustni meni, kjer morate izbrati igro, ki se izvaja. Zdaj lahko preverite prvotno kakovost toka, tako da kliknete gumb »Predogled«. Če je vse v redu, se lahko predvaja gumb "Začni oddajanje".

  Sorodne publikacije