Igra Total War: najboljši del

V industriji iger na srečo obstaja nekaj serij, ki imajo več kot ducat projektov. To zelo otežuje izbiro najbolj prijetno od njih. Enaka situacija je bila tudi z linijo Total War, katere najboljši del je skoraj nemogoče določiti, ne da bi opazovali ogromno količino informacij. Ta članek bo poenostavil nalogo vsem ljubiteljem strategij. Tukaj je ocena predstavljena v isti seriji s kratkim opisom vsake igre.

Združeno kraljestvo

Leta 2018 je določitev, kateri del Total War je najboljši, še bolj zapletena, ker so razvijalci predstavili svojo novo igro javnosti. To je spin off skupne linije, imenovane Total War Saga: Thrones of Britannia. Dogodki so se odvijali leta 878, ki so ga zaznamovali številni konflikti v Združenem kraljestvu. Ozemlje je razdeljeno med vojna plemena, Vikingi s severa poskušajo osvojiti nove dežele. Igralec mora združiti državo pod lastnimi zastavami. Igra je deljena kartica dodeljena najmanjšim podrobnostim, zanimivim frakcijam, od katerih ima vsaka svoje značilnosti, nove enote in povečano vlogo ščitov v bitki. Uvrščena je šesta na lestvici zaradi omejene diplomacije, trgovine in možnosti za zmago samo v vojni.


Velikost rimskega imperija

Mnogi verjamejo, da je Rim: Total War najboljši del serije, vendar je to njihovo subjektivno mnenje. Objektivno je igra vredna petega mesta, vsaj zaradi dejstva, da je stala na začetku razvoja strateške linije in je za leto 2004 dala neverjetne priložnosti. Tu ni zgodbe, igralec je pravkar vodil enegatreh vladajočih hiš v Rimu in poskušal doseči vojaško zmago. Dve drugi frakciji sta bili takoj zavezniški, z njimi je mogoče načrtovati bojne operacije. Taktična raznolikost je bila dovolj v bitkah. Na primer, špartanski hopili so bili neverjetna sila v ozkih prostorih, ena taka ločitev bi lahko vsebovala veliko vojsko in sovražnik bi utrpel velike izgube. Razvijalci so prvič poskušali doseči zgodovinski realizem. Za leto 2004 je bil to velik dosežek ob upoštevanju bitk v realnem času. Lokacija bojišča ustreza območju, kjer je prišlo do bitke na svetovnem zemljevidu. Samo s 5. mesta se igra ne more dvigniti, saj je že moralno zastarela in obstaja več vrednih kandidatov za vodstvo.


Romantika srednjega veka

Med ljubitelji te serije strategij bo veliko število trdilo, da se najboljši del Total War imenuje Medieval II. Ta ideja ima pravico do življenja, saj so razvijalci iz studia Creative Assembly leta 2006 ustvarili resnično kultni projekt v žanru. Igralcu je predstavljen strog svet srednjega veka, kampanja se začne leta 1080. Izbirate lahko med 6 razpoložljivimi deli, druge pa odprete, ko jih uporabnik v celoti predloži med prejšnjo igro. V teku je kampanja 450 potez, ki je enaka številu let. Frakcije se odlikujejo po vojaških značilnostih, najemne enote v vsaki državi so drugačne, z razvojem nekaterih zgradb se izboljšuje njihova kakovost. Ta igra je vključevala najboljše delovanje prejšnjega dela, s številnimi pomembnimiinovacije. To vključuje tudi vero, papež ne dovoljuje dolgotrajne vojne med kmeti. To ogroža ekskomunikacijo in poslabšanje odnosov z vsemi sosedami. V igri se je pojavila inkvizicija, heretiki, križarska vojna, razširjena diplomacija - seznam plusov se lahko nadaljuje. Igra ima svoje zasluženo 4. mesto v oceni.

Dvakrat v eni reki

Rečeno je, da je nemogoče ponoviti njihov uspeh na enem področju, toda britanski razvijalci obrnejo sprostitev Total War: Rome II. Po sprostitvi za ljubitelje antike je bil za vedno opredeljen najboljši del Total War. Koncept igranja ostane nespremenjen in se v seriji nikoli ne spremeni. Uporabniku je dana možnost, da z velikega seznama izbere svojo frakcijo, jo razvije na globalnem zemljevidu in se bojuje v realnem času. Zemljevid se je razširil na vzhod in pokriva velik del Azije. Razdeljen je med številne države, od katerih jih je veliko na začetku mesta. Naselja so združena v pokrajini, v vsaki od njih lahko zgradite le 6 stavb, med katerimi lahko izbirate. Razvoj države je veliko enostavnejši, vendar pomen zgradb ni izginil. Vrste enot ustrezajo frakcijam in časovnemu obdobju. V bitki namesto posameznih borcev so izvajali skupinsko shemo. Povečalo se je število različnih konstruktov, taktičnih ekip. Ogromna vloga je dodeljena najetim agentom, ki lahko s svojim vplivom povzročijo impotentno sovražno vojsko. Častna bronasta nagrada, čeprav bo za navijače ostala najboljši del Total War.

Osvajanje fantazijske nastavitve

Atna drugem mestu sta dva dela s podnaslovom Warhammer. Za mnoge občudovalce je skrb za fantazijo postala presenečenje, vendar je povsem razumljivo. Koncept strategije je odličen za trčenje fiktivnih frakcij. Nastavitev je dovoljena za uresničitev magije, dodajanje nevidnih enot po tipu feniksov, zmajev in poudarjanje generala. Zdaj so ločena bojna enota z nizom lastnih veščin. Ko se na bojišču pred očmi odvija bitka, ki jo je mogoče prebrati le na straneh znanstvenofantastične knjige, ki je najboljši del serije Total War, ni dvoma. Razvijalci so poskušali dodeliti frakcije s posebnimi čipi, ki so se izkazali za resnično edinstvene. Drugi del je opremljen z zanimivo parcelo, kjer je vojna za nekakšen čarobni vrtinec. Igre so zaslužile srebrno oceno, vendar jim politika razdeljevanja dodatkov ne dovoljuje, da bi bile višje.

Vloga pravega samuraja

Najboljši del Total War se imenuje Shogun 2 in lahko zamegli vse materiale, omenjene v igri. V času fevdalne razdrobljenosti so uporabnikom predstavljeni podrobni zemljevidi Japonske. Šogun je izgubil svoj vpliv, vendar še vedno zaseda kapital. Igralec mora voditi frakcijo, osvojiti državo in zrušiti šibkega vladarja. Ta mojstrovina ima neverjetno vzdušje. Naloga, tehnološko drevo, zgradba - vse prinaša občutek vzhodnega šarma. Bitka z grajskim napadom je edinstvena, ker ni obleganega orožja. Velik vpliv imajo tako agenti kot tudi širjenje religije. Igra je prišla tako velikointegralno, da v njem ni pomanjkljivosti. Japonska - država je majhna, vendar je daleč od tega, da bi jo enostavno osvojili.

Sorodne publikacije