Biografija Clementa Ivanova, profesionalnega igralca v Doti 2

Računalniške igre že dolgo niso več zgolj zabava za otroke, ki niso resni. Že dolgo časa se kibernetska varnost postaja vse bolj znana, zato se vedno več ljudi posveča temu vprašanju. Z rastjo te vrste tekmovanja se pojavljajo novi junaki mladih in se razvijajo skupaj s svojo disciplino. Trenutno lahko najdete veliko primerov profesionalnih igralcev, ki so začeli svojo kariero v letih 2007-2008, zdaj pa so znani po vsem svetu za sodelovanje na turnirjih z velikimi nagradnimi skladi in nastopi na odru. Eden od teh likov je Clement Ivanov (vzdevek Puppey). Od Dote do Dote 2 je šel vse do konca in še vedno igra na profesionalni sceni. Puppey je zelo všeč CIS, velja za enega najboljših kapitanov po vsem svetu, in stadioni ga pozdravljajo več kot drugi igralci iz skladišča.


Biografija

Malo stran od poklicnih zaslug in se pogovorimo o tem, v kom živi Clement.
Prihodnji prvak se je rodil leta 1990 v Estoniji. Od otroštva je Ivanov skušal postati glasbenik in ustvariti svojo skupino. V tem trenutku igralec še ni uresničil svoje želje, ampak že združuje okoli sebe različne skupine ljudi, čeprav na povsem drugem področju. Morda se bo po zaključku kariere igralca Clement ukvarjal z glasbo. Vendar pa ni samo igra glavna dejavnost fanta. Kot veste, ima Puppey lasten snemalni studio, ki ga lahko presojamo iz različnih intervjujev. Odlično znanje dveh jezikov (ruskega in angleškega) je velikopostal je eden od razlogov, zakaj je igralec postal najboljši kapitan v CIS, nato pa je začel zasedati visoke položaje na turnirjih z angleško govorečimi ekipami (in nenehno spreminjati svoja skladišča).


Toda prav začetek Klementove igralne kariere "Puppey" Ivanov se začne leta 2007.

Dosežki v DotA

V času, ko je bila DotA le sprememba priljubljene strategije Warcraft 3, se kibernetska varnost ni razvila v takšnem obsegu. Že takrat se je Clement preizkusil na profesionalni sceni, kjer je poklical ekipo XsK, videl igralčeve sposobnosti in nadarjenost v pubih (navadne igre, v katere lahko sodeluje vsakdo).
Prvi večji turnir Puppey se je imenoval EuroCup XVI, toda v tej ekipi naš junak ni uspel. In prvi naslov (celo tretje mesto) je prejel v ESL Major Series. V času DotA je Clement Ivanov igral za številne ekipe, v Ks.Intu pa je srečal KuroKyja, ki je kasneje večino svoje kariere preživel v dveh ekipah. Fantje so postali pravi prijatelji in celo v različnih kabinah na odru, ne pozabite se objemati po tekmi, ne glede na izid. Do leta 2011 je Valve napovedal začetek Dota 2 in s tem tudi turnir v vrednosti milijon dolarjev. Strokovne organizacije in igralci tega dejstva niso mogle zaobiti, zato so se po pridobitvi ključev za zaprto različico igre začeli trenirati. V tem času je bil Puppey pod okriljem ukrajinske organizacije Natus Vincere.

Era na'vi

Ta vrzel v biografiji Clementa Ivanova je najdaljša v njegovi celotni karieri.Skupaj z ekipo CIS igralec zaseda prvo mesto na mednarodnem prvenstvu 2011 in osvoji milijon dolarjev. Možno je reči, da je bil razlog surova in nepopolna igra, pa tudi majhen čas za trening iz drugih ekip (na'vi so imeli ključe Dote 2 prej kot drugi igralci). Toda v naslednjih sezonah je ekipa, ki jo je vodil Puppey, dokazala nasprotno. Ko zapustimo ekipo vodje ArtStyle-a, kapitanova igralna površina zavzame Puppey in vse vzame v svoje roke. Pod njegovim vodstvom ima ekipa na desetinah prvih, drugih in tretjih mest na različnih turnirjih, glavni dosežki po zmagi na TI 2011 pa sta še dva zaporedna mesta na TI 2012 in TI 2013.

Team Secret

Po Natus Vincere je začela recesija, se je organizacija odločila, da se poslovita od Clementa. Igralec zapusti trgovino skupaj s prijateljem KuroKyjem in organizira novo ekipo, imenovano Team Secret, v kateri igra do danes. Zanimivo je, da je Puppey nespremenjen vodja te ekipe, medtem ko so se vse ostale pozicije večkrat spremenile.
Med igro je Clement Ivanov dokazal, da bi lahko zmagal kot ugledni igralci (kot dokaz - sestava Arteezy, EnternalEnvy in w33), in zbiral novince (Yapzor, Ace, Nisha itd.). Po uspešnem nastopu na The International 2018 Clement spremeni skladbo, pokliče mladega Nisho in izkušenega zaija. Tudi v ekipi so MidOne in Yapzor. V tej kompoziciji Ivanov namerava zmagati na turnirjih v sezoni 2018-2019, zaradi dolge kariere in dvoumnih odločitev za Puppeya pa je mogoče obravnavati drugače. Toda s svojimi dejanji, izbiro junakov, strategijami in sposobnostjo organiziranja ekipeRaznolike igralce je ta lik pridobil naziv enega najboljših kapitanov v zgodovini računalniške igre Dota 2.

Sorodne publikacije