Kako priključiti gamepad na "Android". Načini povezovanja

Pametni telefoni Android so večopravilna naprava, ki ima funkcije fotoaparata, predvajalnik predstavnosti in zagon aplikacij. Nekaterih iger ni mogoče predvajati brez dodatne opreme. V tem članku je opisano, kako povežete igralno konzolo z Androidom.

Priloga in igralna konzola

Zdaj lahko razmislite o prvi možnosti, kako povezati igralno konzolo z "Android". Za začetek je vredno kupiti adapter, ki se na eni strani poveže s pametnim telefonom, na drugi strani pa mora biti priključek USB. Nato lahko izberete izbirni gumb. Pravzaprav se lahko za to vrsto povezave pojavi samo igralna konzola za računalnik. Vendar to ni vse, saj brez določenega programa naprava ne prepozna krmilne palice.


Tincore Keymapper je aplikacija, ki vam pomaga razumeti, kako povezati igralno konzolo z Androidom. Ko je nameščen, ga je treba zagnati, da lahko naprava prepozna krmilno palčko. Nato pojdite v nastavitve pametnega telefona in izberite element "Jezik" in "Enter". Tam je prikazan gamepad, toda pred njim je potrebno postaviti kljukico. Zdaj lahko zaženete igro in vklopite aplikacijo krmilne palice v vrstici z obvestili. Po tem se nadzor v igri popolnoma prenese na igralno konzolo.

Analogno z aplikacijo

Tableta je veliko več pametnega telefona, zato v mnogih igrah ne morete uporabljati krmilnika. Aplikacija Tincore Keymapper ima napredne nastavitve, ki vključujejo simulator igralne palice. To je eden odnačinov za povezovanje igralne konzole brez same naprave.


V nastavitvah programa lahko izberete križec in lokacijo gumbov, nato pa jih postavite tam, kjer je primerno za nadzor igre.

Brezžična igralna palica

Ta možnost prikazuje, kako priključite igralno konzolo na telefon Android. Ta metoda odpravlja prisotnost kabla v bližini krmilne palice. To bo zahtevalo zgoraj omenjeni adapter in krmilno palčko s senzorjem. Delovanje tega krmilnika je popolnoma enako kot priključitev brezžične miške. Adapter se priključi na tablični računalnik, adapter pa že povezuje napravo USB. Lučka za povezavo mora svetiti. Po tem se prepričajte, da je kontrolna ročica napolnjena in če deluje na baterije - preverite njihovo razpoložljivost. Ko pritisnete tipke krmilnika, mora svetilna dioda na napravi USB sveti zeleno, modro ali rdeče. S to igralno palico lahko ne samo igrate, temveč tudi upravljate tablični računalnik. Tukaj je, kako povezati gamepad za Android brez žic.

Tehnologija Bluetooth

O tem, kako povezati bluetooth z igralno konzolo za Android, se zdaj razpravlja. Igralne plošče so različnih vrst:
  • Manjši manipulator, ki ne traja dlje kot kazalec.
  • PS ali XBOX krmilno palčko.
  • Vsak od njih zahteva pristop k vprašanju povezave. Začnite z majhno igralno palico. Vključitev igralnega pulta se izvede s pritiskom gumba za premor. Po tem morate vklopiti bluetooth v telefonu in začeti iskanjenaprave. Ko najdete želeno napravo, se lahko povežete z njo. Zdaj lahko nadzorujete telefon s krmilno palčko. To je bil primer, kako povezati igralno konzolo z Androidom.

    XBOX 360

    Veliko uporabnikov zanima, kako povezati XBOX 360 "Android" gamepad. Dejansko ta metoda prihrani veliko denarja, saj za pametni telefon ni treba kupiti novega krmilnika. Proizvajalci krmilnih palic skušajo narediti svoje naprave čim bolj vsestranske. Preden priključite igralno konzolo na "Android", jo morate "preskočiti" prek računalnika. Ali kupite sprejemnik, ki bo pametnemu telefonu zagotovil dodatno programsko opremo. V prvem primeru mora uporabnik namestiti aplikacijo Sixaxis Controller in prenesti drugo aplikacijo - Sixaxis Compatibility Checker. To je potrebno, da preverite, ali so združljive naprave na svojem mestu. Računalnik ima nameščeno napravo SixaxisPairTool, po kateri se igralna konzola poveže z računalnikom in program prikaže naslov. Na pametnem telefonu se zažene aplikacija Sixaxis Controller, ki omogoča dostop do korena. Po tem se prikaže Lokalni naslov Bluetooth, koda, ki jo želite kopirati. Zdaj odprite program v računalniku in poiščite niz, imenovan Spremeni mojster, nato vnesite kodo. Nato morate klikniti na gumb Posodobi, po katerem se krmilnik poveže s pametnim telefonom - in ga lahko uporabite kot igralno konzolo. Drugi način je enostavnejši, vendar bo zahteval prisotnost sprejemnika, ki se poveže s pametnim telefonom. Ta sprejemnik s senzorjem zagotavlja povezavo z igralno palico. Kdaj?Naprava je povezana s pametnim telefonom, lahko vklopite krmilno palčko in poskusite upravljati telefon. V primeru okvare je vredno preveriti oddajnik za servisiranje. Takšni krmilniki se prodajajo v spletnih trgovinah po nizki ceni, v kompletu pa je tudi gonilnik, ki omogoča uporabo igralnega računalnika. Vredno je skrbno izbrati takšen adapter, saj obstaja verjetnost nezdružljivosti modelov.

    Sorodne publikacije