Vevo - kaj je to? Opis storitve

Vevo je ameriška večnacionalna storitev gostovanja video posnetkov. Ustanovljeno je bilo 8. decembra 2009 kot skupno podjetje med tremi velikimi glasbenimi podjetji - Universal Music Group (UMG), Sony Music Entertainment (MSP) in Warner Music Group (WMG). Mnogi uporabniki se sprašujejo, kaj je Vevo in kaj počne podjetje. Viri podjetja Vevo vključujejo glasbene videoposnetke, objavljene v YouTubu in na spletnem mestu Google Advertising.

Zgodovina

Izvirna blagovna znamka Vevo je bila uporabljena od decembra 2009 do marca 2013. Tudi drugi logotip, ki je bil uporabljen od marca 2013 do julija 2016, je bil izdan, kar pomeni, da je Vevo postal bolj priljubljen vir. Koncept podjetja je opisan kot pretočna storitev za glasbene videoposnetke, katere cilj je privabiti bolj vrhunske oglaševalce. Drugi viri prihodkov za spletno stran vključujejo shranjevanje blaga in napotitvene povezave za nakup pesmi na Amazon in iTunes Music. Universal Music Group je kupil domeno vevo.com 20. novembra 2008 in sklenil dogovor, da bo svojo vsebino dodal na spletno mesto junija 2009. Stran je bila predvajana 8. decembra 2009 in v tem mesecu postala najbolj obiskani glasbeni vir v United Amerika, prehiteva glasbo MySpace.


V juniju 2012 je družba Vevo izdala Certified Awards, nagrajene avtorje videoposnetkov, ki so pridobili vsaj 100 milijonov ogledov.

Kaj je TV Vevo?

Podjetje je 15. marca 2013 predstavilo 24-urni TV kanal Vevo TV z bloki glasbenih videov. Kanalje bila na voljo samo gledalcem v Severni Ameriki in Nemčiji, pri čemer je bila omejitev geografskega naslova IP omejena. Načrtovano je bilo, da se vire sprosti v drugih državah. Po posodobitvi spletne strani je bila storitev razdeljena na tri ločene kanale: hitove, tokove (hip-hop in R & B) in nvwill (country music). Prekinitev servisiranja v prvi polovici leta 2016 kot del prenove.
Kaj je Vevo kot TV-vir? Vevo TV je delala na avtomatiziranem urniku, podobno ekskluzivnim videokasetam Viacom Media Networks: glasbeni videi se predvajajo dvakrat na uro. Po preoblikovanju v letu 2016 je prenašanje kanala postopoma prenehalo. Mobilne aplikacije so še naprej upravljale kanal, dokler niso bile ponovno zagnane pozneje v tem letu.

Razpoložljivost za Vevo - kaj je to?

Viri so na voljo v Avstraliji, Braziliji, Kanadi, Franciji, Nemčiji, Irski, Italiji, Mehiki, na Nizozemskem, Novi Zelandiji, Poljski, Španiji, Združenem kraljestvu in Združenih državah. Spletna stran naj bi delovala globalno v letu 2010, vendar od 1. januarja 2017 še ni bila na voljo zunaj teh držav. Uradni blog je imenoval razlog za to zapletenost licenciranja. Večina videoposnetkov v storitvi Vevo v YouTubu si ogledajo uporabniki v drugih državah, medtem ko drugi prejmejo sporočilo »Ta videoposnetek ni na voljo v vaši državi«. Storitev Vevo v Združenem kraljestvu in na Irskem se je začela 26. aprila 2011.

Geografska razširitev

Družba Vevo Company je bila 16. aprila 2012 v Avstraliji in na Novi Zelandiji uvedena s strani družbe MCMZabava 14. avgust 2012 Brazilija je postala prva latinskoameriška država, ki je prejela to storitev. Pričakuje se, da se bo storitev v letu 2012 začela izvajati v šestih drugih državah Evrope in Latinske Amerike. Začela se je v Španiji, Italiji in Franciji 15. novembra 2012, na Nizozemskem - 3. aprila 2013, 17. maja 2013 - na Poljskem, 30. aprila 2014 v Mehiki. 29. septembra 2013 je družba posodobila aplikacijo iOS, ki je zdaj na voljo uporabnikom v Nemčiji.

Pravila za umeščanje vsebin

Veoveove video različice, ki vsebujejo neprimerno besedišče, so cenzurirane kot kršenje uredniških politik. To podjetju omogoča, da postane njegova mreža privlačnejša z vidika oglaševalskih sponzorjev.

Records

Leta 2012 je "Stupid Hoe", Nicky Monade, postal eden prvih Vevovih glasbenih videoposnetkov, ki je bil na dan, ko je izšel, medijska pozornost. Od takrat se proga stalno spremlja. Skupni pogledi video posnetkov se upoštevajo na vseh platformah, vključno z YouTubom, Yahoo! in drugi partnerji za sindiciranje. To pomeni, da je Vevo na Uutubu sinhroniziran z glavnim virom. 14. aprila 2013 je Gentleman Psi neuradno premagal rekord in dosegel 384 milijonov pogledov v prvih 24 urah. Vendar pa je ta vnos preveril Vevo, ker ni bil povezan z virom štiri dni po objavi videoposnetka v YouTubu. Nesporni rekorder je Taylor Swift s "See What You Do" zapisom 28. avgusta 2017, ki je prejel več kot 432 milijonov ogledov v 24 urah.

Sorodne publikacije