Kaj je multiplayer in kaj pomeni v igrah?

Sodobni igralni trg postaja vse bolj nasičen z različnimi multiplayer iger. In to ni presenetljivo, saj mnogi igralci raje preživijo čas v virtualnem svetu ne sami, ampak v podjetju z drugimi ljudmi. Torej, kaj je multiplayer? Danes smo se odločili poskusiti odgovoriti na to vprašanje in ugotoviti, kaj predstavljajo igre za več igralcev.

Kaj je multiplayer in zgodba njegovega videza

Ta koncept se nanaša na igre za več igralcev za več ljudi. Običajno se internet uporablja za povezovanje, vendar pogosto pri uporabi lokalnih omrežij in klicnih povezav. Prvi projekt, ki je bil ustvarjen za te namene, je "Tenis za dva", ki je izšel v daljnem letu 1958.
S prihodom konzol, razvijalci še naprej eksperimentirati, dodal sposobnost za igranje v parih za dva gamepad ah. Iz leta v leto so se začeli pojavljati absolutno enkratni projekti, ki so uporabili idejo prehoda za več igralcev in jih uspešno implementirali v resničnost. Med takšnimi igrami je "Sniper" s svojo prvo izvedbo "smrtonosnih tekem", F29 Retaliator z zračnimi boji PvP in F1GP, ki je postal mrežna dirka. Malo kasneje so se pojavile igre serije FPS, ki so postale velik preboj na trgu in postavile temelje za kibernetski promet. Še naprej govorimo o tem, kaj je multiplayer. Skoraj vse projekte tega načina lahko razvrstimo. Več o tem bomo opisali v naslednjem delu članka.

Tehnična izvedba

Igre za več igralcev, za katere je na voljo le en računalnik:
 • simultano zasedanje. Primeri tega multiplayerja so lahko športni simulatorji, v katerih je tak način naraven. Hkratno sejo lahko imenujemo tudi "ločen zaslon" - pogosto ga najdemo v dirkalnih simulatorjih.
 • Enkratna igra. V zgledu vam lahko damo postopne strategije.
 • Predvajanje na enem računalniku, vendar iz več terminalov. Ta način je značilen za igralne avtomate.
 • Multiplayer na omrežju. Vsi priključeni računalniki so povezani z enim računalniškim omrežjem. Možne možnosti:
 • Uporabite zaporedna in vzporedna vrata.
 • Uporaba modema.
 • Aktiviranje omrežja LAN in povezovanje z internetom. Ta način se uporablja v tridimenzionalnih strelcih, strategijah v realnem času in drugih projektih.
 • Spletne igre:


 • Privabljanje lastne stranke.
 • Igranje prek brskalnika.
 • Uporaba elektronske pošte.
 • Pravila

  Eno "življenje". Ta način ne vključuje interakcije med igralci, vsaka ima svojo sejo. Upravljanje se prenaša z ene roke na drugo, to se zgodi po "smrti" trenutnega značaja. Sodelovanje pri prehodu. Vse igralce združuje en skupni cilj - zmaga nad nasprotniki. To je eden od prvih načinov. Osebna konkurenca Igralci sledijo svojim interesom in se včasih soočajo drug z drugim. Cilj je osvojiti vse tekmece. Ekipna tekmovalna tekma. "Free" način. V temigralci z več igralci lahko delujejo po lastni skripti. Način se pogosto uporablja v MMORPG.

  Vrste multiplayerjev na primer tridimenzionalnega strelca

 • Prehod za sodelovanje.
 • Osebno:
 • Zmaga se dodeli igralcu z velikim številom stavkov.
 • LastManStanding. Izgubljeni igralec izgubi eno življenje in zapusti igro.
 • Ujemanje ekipnih smrti:
 • "Dominacija". Ekipe zajamejo kontrolne točke in pridobijo točke. Zmaga se dodeli tistim, ki so uspeli zaslužiti več kot drugi.
 • "Vzemite zastavo". Ekipe igrajo druga proti drugi in lovijo zastave.
 • "Zaščita zajemanja". Način razdeli vse igralce na dve ekipi in jim dodeli radikalno drugačno vlogo. Nekdo igra za napadalce, mora opraviti določeno nalogo, na primer položiti bombo ali obdržati talce. Nasprotna ekipa, ki je prevzela vlogo zagovornikov, bi morala nevtralizirati svoje nasprotnike.
 • Način Escape. Ta multiplayer je podoben "Capture-defense", razen da igralci igrajo druge vloge. Ena ekipa mora pobegniti, druga pa jo poskuša preprečiti.

  Vrste multiplayerjev na primeru strategij v realnem času

 • Način sodelovanja, v katerem se igralec bori proti računalniku.
 • Osebno:
 • Način "prost". Igralci lahko postanejo del tajnih sindikatov in ne prejmejo kazni za izdajstvo.
 • Gužva. Igralci ne morejo postati del tajnih sindikatov. Klepet postaja običajen za vsakogar.
 • Ukazni način zaenake pogoje.
 • Igranje ekipnega skripta. Primer: dva igralca lahko uredita obleganje gradu, ki pripada tretjemu igralcu.
 • Način z različnimi načini, ki delujejo samo na en znak, ne na vojsko.
 • Upamo, da bodo zgornje informacije našim bralcem pomagale razumeti vprašanje, kaj je multiplayer v video igrah. V naslednjem delu članka bomo na primeru popularne igre "DTA" preučili več načinov za več igralcev. Omeniti velja, da so nekateri izmed najbolj priljubljenih projektov ustvarili roki nadarjenih navdušencev in ljubiteljev navdušencev. Samo o takih multiplayer načinih in bo razpravljali.

  Multiplayer "GTA: Criminal Russia"

  2004 se je v igralniški industriji spomnila na izid enega najbolj priljubljenih delov serije GTA, imenovanega "San Andreas". Projekt se je hitro zbral okoli velikega občinstva oboževalcev z vsega sveta, od katerih so bili nekateri tako navdihnjeni s kriminalnim ozračjem njihove najljubše igre, da so začeli eksperimentirati z motorjem. Zaradi tega so se na svetu začeli pojavljati številni modi in dodatki, ki temeljijo na svetu San Andreasa. Nekateri so postali tako priljubljeni kot izvirna igra.

  Odločili smo se povedati več o modi "GTA: Kriminalka Rusija" in multiplayerju, ki je postal njen sestavni del. Aplikacija ne samo dodaja veliko novih funkcij, temveč tudi popolnoma spremeni nastavitev. Igralci so v devetdesetih letih preneseni v Rusijo, v času, ko je na ulicah divjala kriminalna dejavnost. Ustvarjalci so poskušali vnesti svoj projekt v kar največji možni meriveč ruske barve, tako da je ta moda tako strastno ljubljena v državah SND. Sam igralni proces multiplayerja se praktično ni razlikoval od načina enojnega igralca. Igralcem so bile podeljene standardne naloge, ki bi jih lahko izvajali v podjetju z drugimi uporabniki.

  Kako začeti igrati

  Strežniki odjemalcev "Criminal Russia" se imenujejo "Multiplayer 037". Če želite začeti igrati na omrežju, je dovolj, da prenesete vse potrebne datoteke s spletnega mesta uradnega distributerja. Tam lahko najdete drugo stranko, ki se imenuje "Multiplayer 0 3", je starejša različica. Razvijalci poskušajo razveseliti svoje občinstvo z nečim novim, zato izdajo posodobljene in izboljšane datoteke. Da bi začeli igrati najnovejšo različico "Kriminalne Rusije", priporočamo, da prenesete multiplayer "GTA 037".

  Projekti tretjih oseb

  Multiplayer "DTA" je zelo pomemben del igre. Zato ni presenetljivo, da vedno več navdušencev svojim modom dodaja priložnost za multiplayer igro.
  Poleg multiplayer "GTA: Rusija" obstaja še nekaj priljubljenih strežnikov. Posebno pozornost si zasluži Samp Rp, ki dodaja še več priložnosti za prehod ekip. Igranje v multiplayer "Rusija" ni zelo drugačna od enega igralca, zato se lahko v vsej svoji edinstveni atmosferi hitro dolgčas. Samp Rp, po drugi strani, pomaga utelešiti vse najbolj smele ideje in sanje. Igralci lahko namenijo svoj čas ne le za zaslužek denarja za eno od želenih del, ampak tudi za odpiranje lastnih klubov, da se pridružijotolpe, prijavite se v vojsko in še veliko več.

  Multiplayer in Fraud

  Ljudje, ki častijo čas v igrah za več igralcev, se pogosto soočajo s tako goljufijo. Kaj to pomeni? Prevare pri video igrah imajo lahko različne manifestacije in en skupen namen - pridobiti prednost pred drugimi igralci.

  Goljufi se pogosto igrajo s "topnikom", ki pomagajo izboljšati hitrost in natančnost katerega koli uporabljenega orožja. Če igralci preprosto spremenijo nadzor v nastavitvah, potem v tem primeru niso goljufivi. Vendar pa lahko dejanja, ki so v vrzeli, zlahka spadajo pod definicijo kemije. Prav tako gre za manipulacijo voznikov, na primer, ugasnitev megle v igri vodi do boljše vidljivosti in posledično v prednost pred tekmeci. Številne lige same vzpostavijo sprejemljive spremembe v igrah, vključno z vsemi drugimi dejanji goljufije. Kaj ni priporočljivo?
 • Uporabite napake, ki jih najdete na strežnikih, da bi dobili osebne ugodnosti igranja. Takšne težave bi morala preprečiti uprava.
 • Kartuša zlorabe, to je ustvarjanje dodatnih računov. To se lahko šteje tudi kot dejanje goljufanja.
 • Uporabite posebne programe, ki vplivajo na lokalni spomin igre.
 • Ko gre za goljufanje, morajo biti igralci zelo previdni. Zakrivanje nekaterih goljufivih programov lahko zavede celo posebnega opazovalca, ki stoji pri monitorju. Na primer "gunner"aktivirate po pritisku obeh tipk hkrati.

  Sorodne publikacije