Kako prenesti glasbo na Android? Možnosti za reševanje problema

Kako prenesti glasbo na Android? Za nekatere je problem. Morda ste jo naleteli. In to ni presenetljivo, saj vsak dan obstaja veliko glasbe, ki jo želite poslušati, in je ni mogoče prenesti na vaš pametni telefon. Včasih se zgodi, da ste slišali slavno melodijo, ki jo je slišal vaš prijatelj na telefonu, in resnično želite, da jo sami pripnete. Ali pa, nasprotno, imate zanimivo glasbo, ki bi jo radi delili z drugimi. Ampak kako to storiti? V tem članku bomo razpravljali o več dokazanih načinih, s katerimi lahko sami prenesete najljubšo pesem ali jo prenesete v drugo.

Prek kabla USB

Najprej si oglejte, kako lahko prenesete glasbo na Android iz računalnika prek kabla USB. Čeprav je to najhitrejši način. Najbolje je, da pošljete celoten album, ne vsake pesmi. To storite tako, da prenesete vso naloženo vsebino v ločeno mapo, ustvarite novo) in jo prenesete v telefon.


Vse kar morate storiti je, da priključite kabel USB na pametni telefon in računalnik sam. Nekatere naprave potrebujejo dodatno povezavo prek nastavitev pametnega telefona. Če želite to narediti, pojdite na vrstico s sporočili in označite ustrezen zavihek, nato pa se bo v računalniku prikazala ikona za vaš pametni telefon (pomnilnik telefona in SD kartica). Spomnimo se enega zelo pomembnega pravila: ko so datoteke prenesene na telefon, morate pametni telefon izključiti iz računalnika (skozi okno v spodnjem desnem kotu).Šele nato lahko odklopite kabel. Mnogi se temu ne posveča dovolj pozornosti in se nato sprašujejo, zakaj začenjajo upočasniti telefon.

Prek interneta

In kaj, če ima vaša mobilna naprava vmesnik USB ali pa sploh ni kabla? V tem primeru lahko glasbo prenesete v telefon (Android) neposredno iz interneta.


Za te namene obstaja veliko programov, ki niso le zelo enostavni za uporabo, ampak so na voljo tudi za skoraj vse modele pametnih telefonov. Uporabljate lahko tudi mesta za izmenjavo. Obstaja več deset tisoč glasbenih del, ki so kategorizirani in preneseni v dveh klikih. Za uporabo teh strani je zelo priročno, saj so prilagojeni ne samo za računalnik, ampak, kar je najpomembneje, za pametni telefon.

Preko čitalnika kartic

Drug način za prenos glasbe na Android je uporaba čitalnika kartic. Kaj je to? To je posebna naprava, s katero bo vaš osebni računalnik lahko videl pomnilniško kartico (Micro SD). Kaj je treba storiti? Najprej prenesite v računalnik potrebno glasbo, na primer v ločeno mapo, nato pa vstavite bralnik kartic Micro SD in se povežite z računalnikom. Konec koncev bo vaš računalnik videl pomnilniško kartico in lahko predvajate vso svojo najljubšo glasbo.
Kaj je treba tu upoštevati? Eden najpomembnejših in nespremenljivih pravil je najprej odklopiti čitalnik kartic od računalnika in šele nato ga izvleči iz sistemske enote. V nasprotnem primeru je lahko pomnilniška kartica zelo močnapoškodovani ali na splošno postanejo neuporabni.
Prav tako je treba omeniti, da niso vsi računalniki opremljeni s priključkom za bralnik kartic. Prepričajte se, da je v računalniku že vnaprej.

Preko oblaka

je do danes najprimernejše in hkrati varno shranjeno območje shranjevanje v oblaku. Zakaj? Prvič, ne zavzame nobenega mesta v pomnilniku vašega pametnega telefona. Drugič, dostop do oblaka je samo za vas in samo vi veste, kje se nahaja. Poleg tega, če nastavite oblak v pametnem telefonu, ga lahko shranite, če izgubite telefon. Oglejmo si natančneje, kaj je shramba v oblaku, kakšne vrste shranjevanja je in kako prenesti glasbo na Android s samo oblakom.
Shranjevanje v oblaku je navidezni disk z omejenim prostorom, ki se lahko uporablja za shranjevanje katere koli vsebine. Ti vključujejo "Yandex.Disk", "Google Drive", "Mail Disk" in drugi.
Za nalaganje glasbe prek Androida v oblak je potrebno vnaprej registrirati v katerem koli od zgoraj navedenih shramb v oblaku in prenesti glasbo in druge datoteke s pametnim telefonom ali celo računalnikom.

Pomožni programi

Zdaj pa si poglejmo naslednji primer: z avtomobilom greste z enim in nenadoma slišite svojo najljubšo pesem. Toda poje se s telefona. Kaj storiti? Vzemite telefon z vašo najljubšo glasbo ali ga poskusite zvrniti na Android? Če vas vaš prijatelj ne bo užalil, je to verjetnose odločite, da preprosto prenesete glasbo iz ene naprave v drugo. Toda kako prenesti glasbo na "Android" brez uporabe kabla USB ali interneta?
V te namene obstaja Bluetooth. To je standardni program, ki je na voljo na skoraj vsaki elektronski napravi. Z njegovo pomočjo lahko prenesete ne le glasbo, temveč tudi katerokoli drugo datoteko, na primer slike, filme in celo igre. Toda hitrost prenosa je precej nizka, zato mnogi raje uporabljajo pomožne programe.
Eden od teh programov je SHAREit. Omogoča vam, da v nekaj sekundah prepišete datoteko poljubne velikosti. Trenutno je SHAREit eden najhitrejših programov prenosa vsebin. Če iščete način za prenos glasbe na Android, je najboljša možnost, da namestite aplikacijo SHAREit, ki bo odlično orodje za vaš pametni telefon.

Zaključek

Ponovimo, da smo se iz tega članka naučili novega. Na primer, ugotovili smo, kako prenesti glasbo na Android iz interneta. Pri tem bomo pomagali veliko izmenjalnih mest, ki so popolnoma prilagojeni pametnemu telefonu. Poleg tega lahko prenašate datoteke prek kabla USB, bralnika kartic, shranjevanja v oblaku ali pomožnega programa. Zato je v vašem arzenalu zdaj veliko načinov za prenos vsebine iz ene naprave v drugo. Izberite najprimernejši in začnite uporabljati.

Sorodne publikacije