Aktiviranje in deaktiviranje zaslonske tipkovnice: Kako odstraniti zaslonsko tipkovnico Windows XP /7/10

Zaslonska tipkovnica je zelo uporabno orodje za Windows. Lahko je uporabna v različnih pogojih. Če se standardna tipkovnica nenadoma pokvari, lahko vklopite zaslon, da boste razumeli, v čem je težava, ali narediti nekaj pomembnega. Zaslonska tipkovnica se vklopi zelo hitro in enostavno. Ampak ne vsakdo razume, kako jo očistiti. To je zelo preprosto.

Aktiviranje zaslonske tipkovnice

Preden lahko ugotovite, kako odstranite zaslonsko tipkovnico, morate vedeti, kako jo aktivirati. To je zelo enostavno. Če ima računalnik geslo, se bo ob vklopu pod vrstico za vnos gesla prikazala majhna ikona tipkovnice. Samo kliknete nanj in tipkovnica na zaslonu se takoj aktivira. Če se geslo ne uporabi, morate:
 • vstopiti na nadzorno ploščo;
 • Naprej na zavihku "Priložnost";
 • odpre novo okno, kjer morate izbrati "Center za posebne potrebe";
 • ponovno odpre novo stran, kjer morate izbrati možnost zaslonske tipkovnice.
 • Po teh preprostih korakih se orodje zažene in ga lahko uporabite za vsak namen z običajno miško. Zdaj je čas, da razumete, kako odstraniti tipkovnico na zaslonu.


  Kako se opravi deaktivacija?

  Če želite začasno onemogočiti zaslonsko tipkovnico, jo preprosto zaprite. Včasih se zgodi, da se zgodi in se pojavi v skritih ikonah, dada ga je treba od tam deaktivirati. Po teh preprostih ukrepih bo izginila. No, kaj počnejo - kako odstraniti zaslonsko tipkovnico? Ampak to ni vedno lahko. Včasih se zgodi, da se po ponovnem zagonu računalnika znova pojavi, kar pomeni, da se ta funkcija ob vsakem zagonu /ponovnem zagonu ponovno vklopi. To storite tako, da uporabnik ne preživi časa, da omogoči funkcijo. Toda iz tega računalnik dobi steljo in več elementov v zagonskem meniju - počasnejši prenos. Rešitev tega problema je lažja kot preprosta. Čimprej odstranite zaslonsko tipkovnico od zagona.


  Zaklepanje tipkovnice:
 • vstopi na nadzorno ploščo;
 • pojdite na razdelek "Posebne priložnosti", od tam pa na zavihek "Center posebnih priložnosti";
 • Glej gumb "Uporabi (ali uporabi) v računalniku brez miške in tipkovnice", klikni nanj;
 • odpre novo stran, na kateri morate samo počistiti polje poleg možnosti »Uporabi zaslonsko tipkovnico«.
 • Po teh korakih se program ne bo zagnal vsakič, ko se Windows zažene. Ta metoda deluje v operacijskih sistemih Windows Vista, XP, 710. Čeprav je zaslonska tipkovnica zelo uporabno orodje, se lahko njen zagon na šibkejših napravah močno upočasni, ko je računalnik v celoti vklopljen. Torej, če program ni uporabljen - je bolje, da ga izklopite.

  Povzetek

  Zdaj je jasno, kako odstraniti tipkovnico na zaslonu ob zagonu. To je zelo enostavno, in v nekaterih primerih je samo potrebno, ker so šibkinaprave delujejo počasneje, kot so delale. Aktiviranje in deaktiviranje traja le nekaj sekund, samo morate vedeti, kako to storite. Aktivirana zaslonska tipkovnica ne uporablja računalniških virov, ki lahko motijo ​​to orodje izključno med zagonom.

  Sorodne publikacije