Modri ​​zaslon, napaka 0x00000050 Windows 7: Kaj storiti?

Vsak uporabnik računalnika z operacijskim sistemom Windows sumljivo ocenjuje tako imenovani "modri zaslon smrti", kar kaže na kritično kršitev OS. Ena najpogostejših pojavov je napaka "STOP: 0x00000050". V operacijskem sistemu Windows 7 se domneva, da se pojavlja veliko pogosteje kot v drugih sistemih, vendar druge spremembe niso zavarovane pred takšno napako. Zlasti to velja za različice XP in 8. V operacijskem sistemu Windows 10 se skoraj ne zazna, vendar glede na nedavno okvaro računalnikov po svetu po posodobitvi aprila 2004 (30042018) je pomembno resno razmisliti o obravnavi tega vprašanja. Oglejmo si najpogostejše vzroke za takšno napako in najučinkovitejši način za odpravljanje težav.


Kaj je 0x00000050 napaka v operacijskem sistemu Windows 7 ali drugih sistemih?

Na žalost je najpogostejša pojavitev modrega zaslona preprosto z navedbo zaustavitvene kode brez opisa problema. Če je po kodi označena povezava na določeno datoteko (najpogosteje voznik), je mogoče takoj začeti popravljati situacijo (znan je razlog). Toda ponavadi je razlog za neuspeh to, da sami ugotovite, a to se ne zgodi vedno.
Če pa se ob zagonu operacijskega sistema Windows 7 prikaže napaka 0x00000050, lahko pred zagonom majhnega pripomočka imenujemo BlueScreenView, ki ima povezavo AppCrashView. Po prehodu na to bo objavljen seznam vsega, kar bi lahko povzročilo okvaro. Vendar paMenijo, da se ta napaka v glavnem nanaša ne na strojno opremo, temveč na del programske opreme, vendar pa tudi nameščena "železna" oprema ne more biti diskontirana. Lahko se zgodi, da preprosto ni zasnovan za delo v tem operacijskem sistemu ali ima fizične poškodbe.


Glavni razlogi za pojav modrega zaslona z napako 0x00000050 v operacijskem sistemu Windows 7.

Za glavne razloge, ki bi teoretično lahko povzročili takšno neuspeh, so med drugim naslednji:
 • težave oprema in nameščene, zastarele, manjkajoče ali neupravičene sistemske zahteve voznika;
 • nepravilna namestitev posodobitev;
 • Napake na trdem disku (v sistemski particiji);
 • težave z delovanjem navideznega pomnilnika in komponent, ki so zanj odgovorne;
 • preveč začasnih datotek v uporabniških imenikih;
 • protivirusni programi in požarni zidovi;
 • Kršitve pri delu slotov RAM.
 • Kaj storiti?

  Na podlagi zgoraj navedenih razlogov in bomo preučili pojavljanje kode napake 0x00000050 v sistemu Windows 7. Kako popraviti situacijo z uporabo vseh znanih najlažjih metod za to? Osnovno!
  Ko zaženete računalnik ali prenosni računalnik, morate najprej zagnati začetni meni, ki ga pokličete s pritiskom tipke F8, v kateri izberete prenos zadnje uspešne konfiguracije. V sistemu Windows 10 lahko uporabite ukaz bcdedit /set {current} bootmenupolicy zapuščina v ukazni konzoli, da vrnete uporabo ključa F8. Možno je, da je prišlo do napake 0x00000050 v operacijskem sistemu Windows 7 (x64 ali x86)je posledica kratkotrajnih napak v delovanju samega operacijskega sistema, na primer v primeru poškodbe sistemskega registra, ki je posledica naključnega ali namernega odklopa s strani nekaterih pomembnih sistemskih storitev itd.

  Težave s posodobitvami

  Enako razširjena Pojav lahko imenujemo tudi težave z namestitvijo servisnih paketov. Večina strokovnjakov se strinja, da so številni nadgradni paketi, razviti za sedmo različico operacijskega sistema Windows, nepopolni, kar pomeni, da tudi če je pravilno nameščen, sistem preneha delovati. Rešitev za odpravo napake »STOP: 0x00000050« v sistemu Windows 7 po nadgradnji je odstranitev neuspelih paketov.
  To se opravi v oddelku programov in komponent, kjer se uporablja prehod na seznam najnovejših nameščenih posodobitev. Vsakič, ko znova zaženete računalnik, jih morate izbrisati posamezno. Ko je poškodovan paket najden, mora središče virov določiti ročno iskanje razpoložljivih posodobitev in izključiti s seznama tistega, ki je povzročil, da se prikaže modri zaslon. Opomba: Paket lahko odstranite tudi s posebno programsko opremo, ki včasih izgleda bolje.

  Odpravljanje težav z strojno opremo

  Računalniška strojna oprema ni tako preprosta. Zelo pogosto se pojavi napaka 0x00000050 v operacijskem sistemu Windows 7, povezana z napačno namestitvijo nove strojne opreme na matično ploščo. Za začetek je vredno preveriti vsaj gostoto stikov, prebrati tehnično dokumentacijo in ugotoviti, ali je združljiva s sedmo spremembo sistema Windows.Seveda je to malo verjetno, toda z uporabo naprav manj znanih proizvajalcev brez navedene Microsoftove podpore je vse mogoče.

  Ponovna namestitev gonilnikov

  Ena od ovir je mogoče poklicati in izdati za opremo, ki se uporablja v gonilnikih računalniške strojne opreme. Najverjetneje lahko povzročijo pojav modrih zaslonov (in ne nujno natančno opisani z napako). Kljub temu je v operacijskem sistemu Windows 7 napaka 0x00000050 na prenosnem računalniku in stacionarni računalniški terminal v večini primerov povezana z njimi. Najlažji način za rešitev tega problema je ponovna namestitev gonilnikov (za gonilnike, ko se prikaže modri zaslon, je ime napake običajno navedeno v opisu napake). Če želite znova namestiti ali posodobiti programsko opremo za upravljanje, uporabite standardni upravitelj naprav », ker sistem še vedno namesti najprimernejši gonilnik, ki morda ne deluje pravilno.
  Najbolje je, da napravo nemudoma odstranite in namestite gonilnik z originalne plošče, ki je priložena nakupu računalniške opreme. Če tak disk ni na voljo, lahko programe uporabljate za samodejno iskanje in namestitev posodobljenih ali manjkajočih gonilnikov. Na primer, Booster Driver je v tem pogledu precej dober, vendar je za njegovo delo potrebno aktivno povezavo z internetom, ker se bo iskanje izvajalo neposredno na spletnih mestih.proizvajalci strojne opreme in razvijalci programske opreme.

  Pri prenosnih računalnikih na desni je še lažje. V tem primeru lahko preprosto obiščete proizvajalčev internetni vir in vzpostavite popolno testiranje sistema, po katerem bodo manjkajoči gonilniki nameščeni samodejno ali pa bodo izdana priporočila za prenos potrebne programske opreme.
  Če nobena od možnosti ni ustrezna, lahko v upravitelju naprav prek lastnosti izbrane naprave greste na zavihek podatkov, izberete ID opreme iz spustnega seznama, kopirate najdaljši niz, ki vsebuje identifikatorje DEV in VEN, in nato nastavite Poiščite gonilnike na internetu, ga prenesite v računalnik in namestite sami. Opomba: Gonilniki za namestitev so običajno na voljo v formatih EXE in INF. Za izvedljivo datoteko se zagon uporablja v imenu skrbnika, za informacije - namestitvena točka iz menija PCM v datoteki. Za datoteke INF ali druge oblike, ki jih ni mogoče izvesti, lahko z upraviteljem naprav uporabite tudi standardno posodobitev gonilnika, vendar z lokacijo datoteke za shranjevanje ali programske opreme v računalniku.

  Težave s trdim diskom

  Pogosto se lahko napaka 0x00000050 v sistemu Windows 7 pojavi tudi zaradi zrušitev, povezanih s trdim diskom. Preverjanje sistemske particije (diska) s standardnim orodjem, imenovanim iz Raziskovalca, ni priporočljivo. V tem primeru je bolje, da ukazno konzolo zaženete v imenu skrbnika in preverite pogonizvrševanje ukaza chkdsck /f /r.

  Dejanja z izmenjalno datoteko

  Povezane komponente, ki so odgovorne za delovanje navideznega pomnilnika, lahko povzročijo tudi opisano napako. To, res, ne velja za sam swap datoteko, ampak za datoteke ntoskrnl.exe, ntfs.sys, hal.dll in win32k.sys.
  V tem primeru lahko poskusite popolnoma deaktivirati uporabo ostranjevalne datoteke. Kljub temu, da razvijalci programa Windows tega ne priporočajo, kot kaže praksa, s tem ni nič narobe (seveda, če računalnik ne uporablja aplikacij, ki zahtevajo veliko sredstev in zahtevajo sistemske vire).

  Odstranitev začasnih datotek

  Drug razlog za napako 0x00000050 v sistemu Windows 7 je preliv začasne mape TEMP, ki se nahaja v uporabniškem imeniku poti UsersUser_NameAppDataLocal. Sem registrirani uporabnik. Imenik AppData je lahko skrit, zato morate najprej v meniju Raziskovalca v meniju Pogled vključiti prikaz skritih objektov. V končnem imeniku morate izbrati vse obstoječe datoteke in jih izbrisati. Če se iz nekaterih razlogov objekti ne izbrišejo, lahko uporabite pripomoček Unlocker.

  Odpravljanje težav z varnostjo.

  Nazadnje, čeprav se sliši čudno, je včasih težava z modrim zaslonom s to napako posledica namestitve protivirusnega programa in požarnih zidov. Še bolj presenetljivo je dejstvo, da je ta napaka pogosto povezana z antivirusnimi izdelki podjetja Kaspersky Lab. Popravek jeza popolno odstranitev protivirusnega sistema s posebno programsko opremo razvijalca protivirusne programske opreme ali za odstranitev z uporabo posebnih programov, kot je iObit Uninstaller, ki lahko samodejno odstrani glavne in preostale komponente aplikacij v obliki datotek, map in particij. registra.

  Odstranjevanje težav s pomnilnikom

  Če nič od zgoraj navedenega ne pomaga, je lahko zelo verjetno, da je težava v okvari slotov RAM.
  Če želite popraviti, lahko uporabite vgrajeno orodje za preverjanje veljavnosti sistema Windows ali uporabite aplikacijo Memtest86 +. Res je, da se ukvarjajo s tem korist za povprečnega uporabnika bo precej problematično. Vendar pa je možno preprosto odstraniti pomnilniške reže iz rež za matično ploščo s trajnim sistemskim ponovnim zagonom in ko je odkrito, da je izklopljen, ga zamenjajte.

  Microsoftova orodja, pripravljena za uporabo

  Dodati je treba, da lahko na uradni strani Microsoftove tehnične podpore najdete pripravljene specializirane pripomočke za odpravo napake. Samo pri prenosu zahtevanega apleta je treba pravilno izbrati različico svojega operacijskega sistema, pri čemer je treba upoštevati njegovo bitno hitrost, pa tudi paziti na to, kakšno vrsto okvare je mogoče popraviti. Opomba: Če katera od opisanih metod ni mogoča zaradi nezmožnosti zagona sistema v običajnem načinu, zaženite Windows v varnem načinu.

  Sorodne publikacije