Prenosni računalnik Lenovo Y510P: funkcije, pregledi

Lenovo je kitajska družba za potrošniško elektroniko, ki je po vsem svetu znana po svojih nenavadnih poskusnih napravah. Glasno ime, močne promocijske kampanje in poskus uvajanja nečesa novega na računalniški trg so vedno odlikovali korporacijo in jo pritegnili pozornost. Spregovorimo o enem izmed vrhunskih računalnikov v tem pregledu. Lenovo IdeaPad Y510P - zmogljiv računalnik za nadgradnjo.

Tržno pozicioniranje

Lenovo Y510P Notebook je produktivni stroj, namenjen uporabnikom, ki cenijo računalniško moč. Takšni računalniki so odlični za tiste, ki delajo s fotografijo, 3D grafiko ali obdelujejo velike količine videa. Ta prenosnik bo odlična rešitev za igralce, zahvaljujoč visoki zmogljivosti in zmožnosti namestitve kombinirane grafične kartice. Računalnik je opremljen z orodjem za "vročo" (na poti) spremembo, zaradi česar je vsestranski "delovni konj", sposoben opravljati vse naloge.

Lenovo Y510P ni primeren za študente in pisarniške delavce, ki potrebujejo miren in samostojen pisalni stroj, ki ga lahko oblečejo na kolena in ne izgorejo in niso prisiljeni preživeti ves dan v vtičnici. Teža laptop, preveč, ne pomaga: 4 funtov s polnilnik bo želel zapustiti domov hitreje. To je resen problem za Lenovo Y510P, povratne informacije uporabnikov so potrjene. Oglejmo vse značilnosti, prednosti in slabosti izdelka, ki je predmet preiskave.

Pakiranje in pribor

Računalnik je na voljo v klasični kartonski škatli Lenovo s posebnim ročajem za udobno prenašanje naprave. Poleg računalnika v škatli položite:
 • Priročnik za delo z napravo.
 • Garancijska kartica.
 • Akumulatorska baterija.
 • Polnilnik z napajalnikom in adapterjem.
 • Paket je skromen, vendar je vse potrebno, in veliko bolj zmedeno v škatli je neskromna velikost napajalnika (velikost je blizu DVD-ja).

  Oblikovanje primera

  Na prvi pogled je telo računalnika skromno, asketsko in prijetno. Uporaba matirane plastike in aluminija ustvarja občutek visokih stroškov in le črna je občutek za strogost. Izdaja prenosnega računalnika se zoži na sprednji rob telesa, kot tudi masivni, naslikana maska ​​hladilnika. Dopolni sliko zvočnika, izdelane iz rdeče plastike in ima nenavadno obliko, ki je v nasprotju s splošnim stilom računalnika. Rdeči odtenki imajo tudi tipkovnico, njena oblika "ubije" resnost naprave, kar ji daje značaj igre, ne pa profesionalno. Okrog zaslona so nameščeni sijajni vstavki. Lenovo IdeaPad Y510P, tako kot druge naprave serije, ima standardni nabor vrat in brezžičnih vmesnikov. Na desni strani prenosnega računalnika se nahajata: dva avdio vhoda (vhod in izhod), USB-A druga generacija, Lenovo Y510P krona čip - UltraBay (kasneje) in Kensington brez ključa luknjo. Na levi strani, skupaj z rešetko, sta dve USB-A priključki tretjegageneracija, vrata HDMI za priključitev dodatnega zaslona, ​​klasična omrežna vrata, vrata VGA za povezovanje starejših zaslonov, vrata za priključitev polnilnika in gumb za ponastavitev na osnovne nastavitve, ki jih zagotavljajo inženirji Lenovo. Sprednja plošča ima režo za nameščanje pomnilniških kartic SD. Z brezžičnimi vmesniki je vmesnik Wi-Fi Bluetooth 4.0.
  Dve dinamiki z dvoumno zasnovo, kot se je izkazalo, je razvila JBL Studio, kar pomeni, da ne morete skrbeti za kakovost zvoka kot tudi za zvok v slušalkah. Zunanja akustika daje kakovosti nadpovprečno, zagotavlja močno dno in čisto, brez hripanje, pokončno. Zvočni sistem vam omogoča ročno nastavitev zvoka za predvajanje v slušalkah, kar odpira nove možnosti za avdiofile, ki so poškodovani zaradi visoke kakovosti zvoka. Na voljo je podpora za tehnologijo Dolby Home Theater. Fotoaparat je standardna in širokokotna, z ločljivostjo HD (720 slikovnih pik). Skype sogovorniki bodo zadovoljni.

  Kontrole

  Lenovo Y510P ima svetlo in nenavadno tipkovnico. Vsak ključ ima zavoj v spodnjem delu in veliko luknjo v delovnem območju. Tipka za tipkovnico je ostra, udobna, vendar je pritisk na tipko nenavaden, ker se včasih zdi, da se dvigajo. Na tipkovnici je skupno 103 tipk, razdalja med njima je 4 milimetre, kar pozitivno vpliva na natančnost tiska. Obstaja LED osvetlitev, ki pomaga pri krmarjenju v temni sobi in se izogiba napakam pri uporabi funkcijskih tipk. Mimogrede, obstaja kar precej funkcijskih tipk. Nekateri so aktivniuporabljena za navigacijske tipke, kar je povsem logično in priročno.


  Sledilna ploščica se nahaja tik pod tipkovnico in ima plastično površino. Poleg dejstva, da sledilna ploščica zavzema območje pod vrzeli, in to je malo levo od središča prenosnega računalnika, je tudi zelo netočno. Sledilna ploščica reagira počasi, pogosto zamenjuje dotik, ko se premika, se zbledi in zmede. Pri delu lahko pride do živčnega teka. Pri nakupu tega računalnika je vredno pogledati dobro prenosno miško ali sledilno ploščico.

  Predal UltraBay

  Lenovo pogosto navdušuje svoje oboževalce z izvirnimi rešitvami. Naš računalnik ni bil izjema. Na desnem robu beležnice namesto pogona DVD je na voljo posebno območje, v katerem lahko prenesete katero koli ustrezno opremo. Če želite gledati film z diska, lahko namestite pogon in če nameravate preživeti nekaj časa v zapleteni 3D igri, lahko namestite drugo grafično kartico z lastnim hlajenjem. Z UltraBayom lahko razširite pomnilnik in podaljšate življenjsko dobo baterije, tako da vstavite SSD ali drugo baterijo.

  Specifikacije

  Dimenzije: 387 x 25639 milimetrov. Teža: 27 kilogramov. Zaslon: 156 palcev, mat, 1920 x 1080 slikovnih pik. Procesor: Intel Core i7 4 jedra, največji pospešek do 3.400 megahertzov. RAM: 16 gigabajtov. Trdi disk: 1024 GB + 24 gigabajtov predpomnilnika SSD. Video kartica: GeForce GT755 (1 GB pomnilnika). Baterija: 62 vatov * (5800 miliamperij * h).

  Zaslon

  Zaslon ima diagonalo 156 palcev, ločljivost 1920 x 1080 slikovnih pik inrazmerje med 16 in 9. Zelo dober kazalnik za prenosni računalnik v tej cenovni kategoriji. Zaradi visoke ločljivosti je besedilo na zaslonu jasno, ne zbledi, delovni prostor pa se poveča, kar omogoča delo z več programi hkrati. Usmerjenost igre, omenjena že na začetku pregleda, se kaže tudi v prikazu, ki ima v nasprotju z večino kolegov mat premaz, namesto sijajni. Zaradi tega zaslon postane zamegljen (barve so prikrajšane za globino) in malo nenaravno prenaša barve, vendar popolnoma odvzema bleščanje in prenaša nasičene, globoko črne barve. Kljub uporabi matrike Twisted Nematic so koti gledanja v Lenovo Y510P skoraj povišani. Kot rezultat testa je postalo znano, da maksimalna svetlost zaslona doseže 403 cd /m 2 (povprečno 390 cd /m 2), porazdelitev svetlosti na zaslonu je 83%, raven črne barve je 065 cd /m 2, kontrast pa je 608: 1 .

  Učinkovitost, spomin in avtonomija Lenovo Y510P

  Specifikacije prenosnega računalnika navdihujejo zaupanje in njegovi sintetični testi so to upravičili. Srce naprave je bil najboljši čip, ki so ga razvili Intelovi inženirji - Intel Core i7. Procesor je izdelan v skladu z 22 nanometrsko procesno tehnologijo, kar je omogočilo zmanjšanje stopnje ogrevanja in porabe energije. Vsako jedro ima 6-MB predpomnilnika tretje stopnje in največji pospešek 3400 megahertzov. Za razliko od konkurenčnih rešitev, Lenovo Y510P ne podpira samodejnega preklapljanja frekvenc, zato bo treba procesor ročno pospešiti. Pri testiranju Cinebench R11 je prenosni računalnik pokazal naslednjeRezultati:
 • Eno jedro - 15 točk.
 • Štiri jedra - 53 žogic.
 • Pri testiranju Cinebecnh R10 je prenosni računalnik pokazal naslednje rezultate:
 • Eno jedro - 6628 točk.
 • Štiri jedra - 19383 točk.
 • Grafična kartica Lenovo Y510P je morda hibridna, kar otežuje testiranje. Za bolj objektivno oceno v testu je sodelovala le diskretna grafika v primeru prenosnega računalnika brez uporabe UltraBay-a. V sintetičnem besedilu grafike 3DMark je sistem pridobil 4634 točk, medtem ko je v preskusu frekvence okvirja motorja pokazal 567 slik na sekundo. Število sličic na sekundo v igrah se zelo razlikuje glede na igro in integriteto proizvajalca, ki jo je optimiziral:
 • Na Bioshock Infinite, ki je izšel leta 2013, je prenosnik pokazal 38 slik na sekundo pri največjih nastavitvah grafike.
 • V Battlefield 4 istega leta je prenosnik pokazal 33 slik na sekundo pri največjih nastavitvah grafike.
 • V priljubljeni igri League of Legends je prenosni računalnik prikazal do 118 slik na sekundo.
 • V trenutni strategiji podjetja Heroes 2 je prenosni računalnik sam "stisnil" 27 sličic na sekundo z minimalnimi nastavitvami grafike.
 • Vgrajeni trdi disk ima zmogljivost 1 terabajt, kar bo dovolj za shranjevanje velike knjižnice filmov ali fotogalerije. Za zmogljivost sistema je nameščen izbirni disk z bliskovnim pomnilnikom, ki deluje z datotekami predpomnilnika. V sintetičnem testu je sistem CrystalDiskMark 3 pokazal največjo hitrost diska 147 megabajtov na sekundo. V zvezi z avtonomijo vse to dobro, potem je vse, kar se pričakuje slabo, in močna baterija s porabnikom energije procesor ni shranilrazmere.
 • Najdaljši čas brez računalnika je bil 2 uri in 50 minut.
 • Delovni čas računalnika pri uporabi Wi-Fi je bil enak 2 uri.
 • ​​
 • Pri največji obremenitvi je računalnik živel 1 uro in 20 minut.
 • Hrup in toplota

  Ni presenetljivo, da tako močan računalnik porabi veliko energije, medtem ko še vedno hiti in se ogreva. Preskus je določil raven hrupa ob natovarjanju in brez njega. Najprej je treba opozoriti, da je sprejemljiva, komaj opazna raven hrupa manjša od 30 decibelov, vendar resno ozadje ustvarja hrup z vrednostjo več kot 50 decibelov. Lenovo Y510P je tiho v tihih pogojih, le okoli 30 decibelov in pod obremenitvijo ne več kot 40, tako da je hrup sprejemljiv v prostoru, kjer obstajajo drugi viri zvoka, toda v tišini lahko pride do težav. Temperatura ohišja in tipkovnice je enakomerno porazdeljena po celotnem telesu (na območju tipk ESC se rahlo poveča). Brez obremenitve se prenosnik ogreje do 35 stopinj in ni zelo moteč, vendar je vredno obrniti Turbo Boost ali rahlo naložiti stroj, saj se ta vrednost podvoji.

  Prenosni računalnik Lenovo IdeaPad Y510P: pregledi

  Pozitivne povratne informacije o eksperimentalnem računalniku Lenovo ni pustil le strokovnih kritikov v računalniškem okolju, ampak tudi navadne uporabnike. Prenosni računalnik se ponaša z močnim "polnjenjem" in zmožnostjo zagona zapletenih aplikacij brez težav, brez žrtvovanja prenosljivosti. Pohvala za mat zaslon, ki je v proizvodnji vse manj in manj pogosto.Pohvalite zvočni sistem, ki je nenavaden za prenosnike Windows. Mnogi so uživali v oddelku UltraBay, prikrajšali so veliko glavobolov, povezanih z nadgradnjo prenosnega računalnika. Res je, da so mnogi osramotili njegovo odvisnost od voznikov in specializirane programske opreme.
  Nezadovoljivi odzivi so tudi ogromni in večinoma so povezani s tipičnimi vprašanji, ki temeljijo na Windowsu. Računalnik občasno preneha spati, tudi če zaprete pokrov. Sledilna ploščica se ne odziva pravilno na gesto, nenehno premika kazalec. Lenovo ni obotavljal, da je prenosni računalnik napolnil z lastno programsko opremo. Poseben razlog za jezo je bilo telo računalnika, ne samo, da je mat plastika neproblematična blagovna znamka, zato tudi teža prenosnega računalnika, skupaj s polnilnikom, odraža vsako željo, da ga nosite s seboj.

  Namesto zaključka

  Prednosti prenosnega računalnika:
 • Močna "nadev".
 • Osvetljena tipkovnica.
 • Mat zaslon.
 • Reža za dodatke UltraBay.
 • Negativen prenosnik:
 • Netočna sledilna ploščica.
 • Windows 8 z veliko neuporabno programsko opremo.
 • Ogromna baterija.
 • Imamo torej produktivni prenosni računalnik, opremljen z edinstveno režo za dodatke - UltraBay. To je nepraktično, masivno in zahteva vezanosti. Kot je pogosto pri družbi Lenovo, je rešitev dvoumna, vendar privlačna. Vprašanja v ceni, ali ste pripravljeni plačati 1.300 $ za zmožnost hitre zamenjave pogona z zmogljivo grafično kartico? Če je tako, potem ni drugih možnosti.

  Sorodne publikacije