Modem Yota: konfiguracija in testiranje

V ritmu sodobnega sveta potrebujemo stalen dostop do omrežja in boljše, če je internet hiter in poceni. Pred kakimi 7-10 leti se je vse zdelo fantastično, danes pa je precej realistično. Če želite organizirati priročno, varno in cenovno dostopno omrežje, lahko uporabite storitve Yote.

Pogoji povezave

Pri izbiri Yote na mobilnem internetu je treba določiti tarifo za povezavo. Za Yota SIM kartice obstajajo tri vrste tarif:


 • Za 2 uri in dan. Ta možnost je primerna, če morate za krajši čas nujno vzpostaviti povezavo z internetom. V 2 urah dostopa do omrežja pri najvišji hitrosti morate plačati 50 rubljev. Na dan dostopa (tudi pri maksimalni hitrosti) morate plačati 150 rubljev.
 • Mesečna tarifa je primerna za tiste, ki internet povezujejo doma in imajo raje klasično možnost plačila, kot pri standardni sedem kartici. Stroški se razlikujejo od nič do tisoč rubljev. Če ste kupili samo modem, bo hitrost omejena na 128 kb /s, za 550 rubljev se bo povečala na 1800 kb /s (povprečna različica), za tisoč pa boste dobili največjo hitrost brez omejitev.
 • Letna stopnja je primerna za tiste, ki želijo plačati enkrat in ne več skrbeti za plačilo interneta za vsaj eno leto. Za 5400 rubljev si lahko zagotovite letni dostop do omrežja s hitrostjo do 5 Mb /s. Za 6900 dobite neomejen internetHitrost 10 Mb /s. najdražja tarifa bo stala 9000 rubljev. Tu so enaki pogoji, vendar brez omejitev hitrosti.

  Pregled modema Yota 4G LTE

  Yota 4G LTE - Ta osnovni model je najlažji v seriji. Cena modema je 90 rubljev. Naprava deluje na brezžičnem standardu 80211 n pri 24 GHz. Vmesnik za povezavo - USB 2.0. Mere - 92 x 13 x 35 mm. Teža - 50 gramov. V bistvu je to odlična možnost za tiste, ki nameravajo vzpostaviti povezavo z eno samo napravo.


  Vizualni modem je podoben drugim podobnim napravam, kot je bliskovni pogon s kartico s sedmimi karticami. Izgleda, da je ta stvar zelo elegantna, da jo je mogoče varno nositi v žepu, saj sta velikost in teža nekoliko večji od istega bliskovnega pogona. Vrtljiva vrata USB ne le ščitijo napravo pred prelomom in poškodbami, ampak tudi namestijo modem v priročnem položaju, tako da zavzame manj prostora v vodoravni ravnini.

  Nastavitev modema Yota 4G LTE

  Najpomembnejša prednost modemov Yota je podpora tehnologije Plug & Play. To pomeni, da bo naprava, ko prvič priključite napravo, samodejno prenesla posebnega gonilnika. Ni plošč ali dodatnih nosilcev programske opreme. Takoj po tem, ko ste namestili modem v računalnik, morate odpreti kateri koli spletni brskalnik, da greste na stran z aktiviranjem dostopa do interneta. Vmesnik za aktiviranje vas bo pozval, da vnesete telefonsko številko, ki bo prišla z SMS-om s kodo za preverjanje. Zato je pomembno, da uporabite trenutno telefonsko številko. Ponavadi je to dovolj, da začnemo. Kljub temu stelahko določite obseg naslovov IP, ki ste jih prejeli od strežnika DHCP.

  Pregled modema Yota 4G LTE Wi-Fi

  Yota 4G LTE Wi-Fi - modem druge ravni. Stroški naprave - 2990 rubljev. Modem deluje na komunikacijskem standardu 80211 n pri 24 GHz. Za povezavo uporablja vmesnik USB 2.0. Mere - 92 x 13 x 35 mm. Teža - 50 gramov. Prvi model je po svojih zmožnostih zelo omejen, pri delu pa dostop do interneta ni potreben le iz prenosnega računalnika ali stacionarnega računalnika, ampak tudi iz mobilnega pripomočka (pametnega telefona ali tabličnega računalnika). To zahteva usmerjevalnik, ki bo distribuiral omrežje na vse pripomočke hkrati.
  Vendar pa so Yotaovi inženirji to vprašanje rešili z združevanjem osnovnega modema z najpreprostejšim Wi-Fi usmerjevalnikom. Če to stvar povežete z prenosnim računalnikom, lahko konfigurirate improvizirano brezžično omrežje in distribuirate internet za dodatnih 8 naprav, po začetni nastavitvi pa lahko modemski usmerjevalnik priključite na kateri koli vir napajanja (npr. Vžigalnik za cigarete v avtomobilu) in ga distribuirate sebi ali prijateljem kadarkoli. nekaj prostora.

  Nastavitev naprave

  Kako je konfiguriran modem Yota 4G LTE Wi-Fi? Načelo začetne povezave se ne razlikuje od tistega v drugih modemih Yote. Samo povežite ga z računalnikom, gonilnik se bo samodejno prenesel. Nato morate odpreti spletni brskalnik in opraviti postopek aktivacije tako, da vnesete telefonsko številko, ki bo dobila SMS s kodo za preverjanje. Od zdaj naprej bo prenosni računalnik povezan z internetom. Če želite začeti distribucijo omrežja na druge naprave, jo morate odpretistran status.yota.ru ali pojdite na nastavitve v istem spletnem vmesniku.
  S konfiguriranjem Wi-Fi lahko:
 • omogočite in onemogočite omrežje;
 • prisiliti modem, da samodejno preneha distribuirati internet po prekinitvi povezave z vsemi napravami, razen glavno;
 • določite ime omrežja;
 • določa vrsto zaščite, ki jo je treba uporabiti pri povezovanju (podpira WEP in WPA2);
 • Določite geslo za zaščito vašega omrežja (standardna osemmestna številka).
 • Dostop do nastavitev modema Yota in nastavitev omrežja Wi-Fi lahko uporabljate z izvirnim odjemalcem namizja za Windows in Mac. Imenuje se Yota Access, ki ga lahko prenesete iz spletnega vmesnika.

  Mobilni usmerjevalnik Yota

  To je najbolj zanimiv pripomoček v vrstici, ki združuje modem in usmerjevalnik. Pomembna značilnost naprave je vgrajena baterija, zaradi katere deluje brez priključitve na zunanje napajanje. Yota zagotavlja, da je tak modemski usmerjevalnik sposoben delovanja z enim polnjenjem do 4 ure. Nastavitev naprave je skoraj enaka tisti v prejšnjem pripomočku.
  Ena stvar: ob prvem vklopu bo modem samodejno ustvaril odprto omrežje Wi-Fi, s katerim se želite povezati, da bi začeli takoj ali spremeniti nastavitve. Takoj po aktiviranju in potrditvi bo uporabnik imel dostop do imena, gesla, šifriranja in drugih nastavitev. Podobno je modem Yota nastavljen na usmerjevalniku drugih proizvajalcev in pripomočkov, kot je Yota Ready.

  Testiranje

  med samostojnim testiranjemNa MacBooku s standardnimi omrežnimi nastavitvami se je izkazalo, da je hitrost modemov Yote nekoliko nižja od hitrosti konkurentov, vendar zadostuje za udobno delo, v kombinaciji s cenami pa je precej drugačna. V stanovanjskem prostoru v pritličju je modem Yota pri zagonu lahko pospešil do 55 Mbps, pri razkladanju pa do 032 Mbps. Vrednost pinga se je ustavila pri 51 milisekundah. Na ulici je modem Yota lahko pospešil do 810 Mbps med zagonom in do 034 Mbps - ko je bil raztovorjen. Vrednost pinga se je ustavila pri 47 milisekundah.

  Možne težave

  Tudi tako preprosta naprava, kot je YOTA 4G LTE modem, včasih ne deluje, kot ste pričakovali. To se zgodi, da modem povežete z računalnikom, vendar se nič ne zgodi. To se zgodi v primeru, da vrata USB delujejo nepravilno ali je preprosto onemogočena v BIOS-u. Če je tako, v krmilniku ne bo zaznana nobena USB naprava. Prav tako se pojavijo težave pri povezovanju modema z računalniki, ki se izvajajo v starejših različicah operacijskih sistemov. Na primer, Windows XP ne prepozna modema vedno ali ga ne podpira. Če želite odpraviti težavo, morate nadgraditi ali namestiti svež paket gonilnikov.
  Težave s slabo povezavo je mogoče rešiti z izboljšanjem signala. To storite tako, da kupite poseben USB kabel in modem premaknete na točko v prostoru, kjer je moč signala najbolj stabilna. Nastavitve modema Yota, kot so nastavitve Wi-Fi, lahko ponastavite na stanje vašega spletnega mesta.yota. Druge težave je mogoče rešiti individualno,se obrnemo na tehnično podporo Yote. Zaposleni bodo nujno pojasnili vse faze postavitve, pomoč pri povezovanju in reševanju različnih vprašanj.

  Sorodne publikacije