Eset NOD32: strokovni in uporabniški pregledi programa

Dejstvo, da morajo biti sodobni računalniški in mobilni sistemi nujno prisotni z določenim osebjem ali prenosnim delom zaščite pred vsemi vrstami zlonamerne programske opreme, ni predmet dvoma. Eden od najmočnejših in najbolj zanimivih orodij te vrste je programska oprema podjetja Eset, ki že dolgo deluje na trgu protivirusne programske opreme. Njegova prednostna aplikacija je standardno orodje v obliki protivirusnega programa Eset NOD32. Povratne informacije uporabnikov, ki so poskusili z uporabo takšnih orodij, so nadalje obravnavani in predlagani.

Glavni izdelki programske opreme Eset za domačo in pisarno

Kot pri vseh drugih razvijalcih programske opreme, Eset ni omejen na izdajo samo enega izdelka, ki vsem uporabnikom brez izjeme ponuja popolnoma drugačna varnostno usmerjena orodja v različnih situacijah. , ki jih ločujejo (čeprav precej samovoljno) od domačih in pisarniških programčkov. Med vsemi, ki jih lahko najdemo med varnostnimi paketi, je treba upoštevati naslednje:


 • standardni antivirus NOD32;
 • Integrirani paket NOD32 Smart Security;
 • Internet Security Toolkit Internet Security NOD32;
 • domači branilec družine NOD32.
 • Namestitev kakršne koli protivirusne programske opreme Eset

  Kar zadeva namestitev kateregakoli od zgoraj navedenih izdelkov na linijo Eset NOD32, so odzivi skoraj vseh uporabnikov in strokovnjakov pozitivni. Posebne težavenamestitev ne povzroča niti navadnim uporabnikom, saj so skoraj vsa dejanja popolnoma avtomatizirana. Toda s prvo namestitvijo katerega koli programa je treba posebno pozornost nameniti prisotnosti predhodno nameščenega protivirusnega programa ali njegovih ostankov v sistemu. Podobno se v nobenem primeru ne priporoča, da istočasno namestite več enakih programskih izdelkov tega razvijalca (na primer standardni antivirus NOD32 in Eset NOD32 Smart Security). Pregledi strokovnjakov kažejo, da monterji teh paketov sami, pod pogojem, da vzporedna namestitev ne zagotavlja takšnih ukrepov. Toda poleg samega operacijskega sistema in navideznega strojnega emulatorja ali OS, ki se uporablja kot drugi, je možna taka namestitev.


  Obremenitev sistemskih sredstev

  Glede na sistemske zahteve so videti dovolj skromne, da omogočajo namestitev in uporabo kateregakoli paketa, tudi na šibkih strojih. Vendar pa obstajajo njegove pasti. Če pogledate enake odzive o Eset NOD32 Antivirusu (vendar, kot pri vseh drugih paketih), imajo vsi ene pomembne pomanjkljivosti, ki so jih mnogi pravkar motili. Povezan je z vsiljivim povpraševanjem po posodobitvi programskih modulov do najnovejše različice, da je zaželeno, da ne bi vedno zastareli računalniški sistemi. Ampak, da bi zavrnili, žal, to ne more biti, ker so komponente programske opreme posodobljene na popolnoma enak način kot antivirusne baze podatkov, samodejno.
  Med delom posebnih obremenitev procesorja in RAM-a niso opazili.Poleg tega lahko v parametrih programa nastavite iskanje v ozadju samo za primere, ko antivirus definira dolg sistem mirovanja.

  Vmesnik in osnovne nastavitve

  Po mnenju velike večine uporabnikov in strokovnjakov na področju računalniške varnosti je videz katerega koli programskega izdelka videti eleganten, nič ni odveč in na splošno ustvari ugoden vtis.
  Vendar pa mnogi opažajo dejstvo, da so nekatera orodja in nastavitve tako globoko skrita, da je skoraj nemogoče priti do njih brez posebnega znanja in spretnosti (zlasti v situacijah, kjer je potrebno prilagoditi nekatere posebne parametre, kot je seznam izjem in odklepanje vrat ali internetnih virov).

  Konflikti z drugo programsko opremo

  Zdi se zelo hvalevredno, da noben programski izdelek ne povzroča konfliktov s sistemom, nameščenim v aplikaciji, ali s sistemom, ki ga namerava namestiti. Podobno se antivirus popolnoma ne odziva na uporabo prenosnih skenerjev, ki lahko spontano spremenijo sistemske nastavitve z odstranitvijo okuženih objektov.

  Eset NOD32: povratne informacije uporabnikov o zaznavi nevarnosti

  Antivirusne baze podatkov veljajo za najvišje med vsemi. Mnenja o protivirusnem programu Eset NOD32 pravijo, da ima sam modul precej impresivne lastnosti in vam omogoča prepoznati in eksplicitne ter potencialne grožnje, ki temeljijo na vedenjskih in heurističnih analizah. Storitve v oblakunamenjeni za skeniranje pred vnosom virusov v računalnike, se ne uporabljajo, vendar pa se vsak program od vseh razvitih dovolj uspešno zazna in nevtralizira, preden lahko povzročijo škodo računalniškemu sistemu. Mimogrede, napačni pozitivni rezultati, kot smo videli v Avastu! ali Dr. Splet sploh ni del definicije neželene programske opreme.
  Zanimivo je tudi omeniti, da se protivirusi zelo odgovorno odzivajo na poskuse drugih uveljavljenih programov, da bi se zatekali k nevarnim virom.
  Na primer, tekstopisci v preverjanju besedila pogosto vidijo opozorila, da je vir blokiran ali je grožnja fiksna.

  Pregledi Eset NOD32 internetne varnosti, pametne varnosti in družine

  Ti dve orodji sta precej učinkovita orodja za celovito zaščito vseh vrst in se ne osredotočata le na odkrivanje groženj, ki lahko prodrejo pri prenosu datotek iz interneta ali na obisk vseh mestih. V smislu prepoznavanja groženj, ki jih najdemo na vprašljivih lokacijah, ti paketi izgledajo kot izdelki nad glavo. Imajo celo možnost dvojnega odziva uporabnika, da izdaja opozorila. Po eni strani lahko pravočasno zavrnete premik v sumni vir ali blokirate njegovo spletno vsebino za ogled, po drugi strani pa se uporabnik kljub opozorilu lahko še vedno premakne na pravi naslov. Posebna pozornost v samih protivirusnih paketihpreveri pristnost varnostnih potrdil, kar skoraj vedno izključuje nenamerno nameščanje različnih programčkov v obliki skriptov, ki so se začeli uporabljati na spletnih mestih, namestili oglaševalske viruse ali programe ugrabiteljev.

  Pregledi družine Eset NOD32 (ta modul je ena izmed sort Smart Security) prav tako izgleda zelo zanimivo. Še posebej velja omeniti nizko obremenitev računalniških virov in zmožnost namestitve v večini, če lahko rečemo, okostja sistema.
  Omeniti je treba, da imajo vsi uporabljeni paketi dva posebna orodja, ki jih uporabnik lahko namesti ali aktivira po lastni presoji. To so moduli za zaščito bančnih plačil in tako imenovana protipostavka.

  Vprašanja za aktivacijo

  Kot je bilo že omenjeno, se plačajo vsi izdelki Eset, za mnoge uporabnike pa se cena vsakega od njih zdi precej visoka, zlasti če kupite licenco za eno leto ali več. Ampak tukaj, kot se je izkazalo, je rezultat.
  Dejstvo je, da lahko na internetu najdete številne uradne strani, ki so prosto porazdeljeni aktivacijski ključi katerega koli programa iz te vrstice. Najnovejše različice pa samih ključev ne zaznavajo, saj zahtevajo le uvedbo licence. In to ni problem! Podobno je uradno prost ključ mogoče pretvoriti v licenčno kodo na uradnih reklamacijskih virih. Če govorimo o neuradnih aktivatorjih, lahko na internetu najdete majhen pripomoček, imenovan TNOD User & amp; Iskalnik gesel, ki ga lahko namestite iz zbirke po meriantivirus
  Ko se sistem zažene ali ko uporabnik zažene uporabnika, aplikacija na internetu preveri brezplačne licence in sproži aktiviranje neodvisno brez sodelovanja uporabnika. Pravzaprav je ta metoda nekoliko nezakonita, kljub temu pa lahko najdete povratne informacije o Eset NOD32, ki jasno navaja, da tudi v tem primeru noben protivirusni program iz celotne vrstice, ki je predstavljen s tem programskim aktivatorjem, sploh ne nasprotuje (in ne blokira) .

  Odstranjevanje protivirusnih orodij

  Z lahkoto odstranite vse protivirusne programe iz sistemov, ki temeljijo na sistemu Windows. Ne potrebujete niti varnega načina.
  Prilagojen vgrajeni namestitveni program lahko to obravnava precej dobro, čeprav je najbolje uporabiti specializirane programe za popolno čiščenje. Vendar pa je treba pri ponovni namestitvi opozoriti, da so po uporabi standardnih orodij nekaterih drugih izdelkov programske opreme (na primer iz razvijalca Malwarebytes) nekatere funkcije protivirusnega programa brez njihove popolne odstranitve, s temeljitim čiščenjem sistemskega registra onemogočene.

  Kakšen je rezultat?

  Še vedno je treba dodati, da so praktično vsi pregledi Eset NOD32 pozitivni. Kljub plačilu kateregakoli programskega izdelka iz celotne linije, na splošno izgledajo dobro in obetavno. Njihova uporaba v pisarnah in na domačih računalnikih je popolnoma in povsem upravičena. Mnogi od tistih, ki so testirali te pakete v akciji, ne obžalujejo veliko denarja, porabljenega za nakup. Če iz nekega razloga ne želite kupitiuradnih izdajah ali pa preprosto nimate sredstev, možnost aktivacije lahko uporabite vsakih trideset dni. Malo neprijetno, vendar kakovost zaščite presega vsa pričakovanja.

  Sorodne publikacije