BMW 850: opis, specifikacije, testna vožnja

Nemci lahko izdelujejo kakovostne avtomobile. Obstaja veliko primerov, vrednih legendarnih naslovov. Vsak od nas je slišal za takšno blagovno znamko BMW. Te avtomobile odlikuje ne le opazen videz, temveč tudi močni motorji. V današnjem članku je pozornost namenjena enemu takemu primeru. Ta BMW 850. Značilnosti, fotografije in značilnosti modela - še.

Opis modela

BMW 850 je ohišje E31. To je avtomobil osme serije Gran Turismo, ki je serijsko izdelan od 89. do 99. leta. Ta model je postal naslednik BMW E24. Treba je omeniti, da je imel novi avto karoserijo coupe in je bil zasnovan za štiri osebe. Cena novega BMW E31 je bila okoli sto tisoč dolarjev.


Videz

Pri opisu BMW 850 je treba omeniti, da je videz oblikoval oblikovalec Klaus Capitza. Ni treba posebej poudarjati, da je ustvaril živo in edinstveno podobo kupeja.
Ta avto ni bil podoben drugim znamkam. Od družine značilnosti je treba omeniti, da "nosnice" na rešetki radiator, ki je bil zmanjšan. Drugi deli telesa so bili popolnoma drugačni. Torej, avto dobil neverjetno dolgo kapuco z mimo slep žarometi. Tudi spodaj so bile dvojne kvadratne luči, ki so opravljale funkcijo kratkega svetlobnega pramena. Strani so zatemnjeni s smerniki. Loki na avtu so razširjeni skupaj s krili. Mimogrede, slepi žarometi so bili značilnost športnih luksuznih avtomobilov (vendar je bil BMW E31 enak). Avto ima živahno in dinamično silhueto. Tudi v preteklih letih je ta avto v središču pozornosti.Poleg svojega živahnega videza je ta model BMW zelo redka.

Telo in korozija

Na žalost avtomobili BMW v 90. letih niso bili zelo odporni proti koroziji. In ta model ni bil izjema. Torej, med problematičnih območjih vredno omeniti pragov in loki. V tej seriji ni nobenih tovarniških kompletov za popravilo, zato je prebavljanje zelo težko in drago. Vendar je treba opozoriti, da ta stroj ni tako intenzivno uporabljen kot njegova "kolega" peta, sedma in tretja serija.

Mere, zračnost

BMW 850 nima kompaktnih dimenzij. Tako je celotna dolžina telesa 48 metrov, širina 174 višine - 186 metrov. Velikost medosne razdalje je 2685 milimetrov. S tako dolgo bazo ima BMW 850 precej nizko razdaljo. Njegova vrednost je le 140 milimetrov.

Salon BMW 850

Kljub nizki razdalji, je pristanek v avtomobilu primeren. Vrata so široka in odprta do velikega kota. Notranjost kot v klasičnem BMW v zgodnjih 90-ih. Volan s tremi kraki, brez gumbov. Instrumentna plošča je puščica. Sredinska konzola je rahlo obrnjena proti vozniku. Enak trend so opazili pri tretji in peti seriji BMW. Pri roki je vse, kar potrebujete. Ergonomija kabine na višini. Ker je bil stroj ustvarjen v poznih 80-ih, ni več multimedijskih sistemov in igralnih palic. Kljub temu je nadzor naprav preprost in intuitiven.
Kljub nizkemu pristanku ni nobene težave z vidnostjo avtomobila. Mimogrede, sprednja sprednja žarometa lahko delujejo kot sprednji nadzornik parkiranja. Enostavno je videti, kje jedolgi pokrov motorja je konec. Zanimivo dejstvo: če potrebujete pranje žarometov, vam ni treba vklopiti motorja. Dovolj je, da petkrat kliknete stikalo v kabini in "visijo" v odprtem položaju.
Pregledi lastnikov so udobno udobni sedeži z dobro bočno in ledveno oporo. Mimogrede, varnostni pasovi so integrirani neposredno v sedež. Za zadnjo vrsto je zelo malo mest. Zato lahko uživate le v salonu, ki sedi v prvi vrsti. Za njim bo odkrito tesno - recite povratne informacije. Kakovost zaključnih materialov je impresivna. Plastika je prijetna na dotik, elementi dekoracije nimajo sledov znatne obrabe skozi čas. V tem primeru ima avto globok prtljažnik, ki popolnoma vstopi v kovček ali vrečko srednje velikosti. In pod lažnim nadstropjem je rezervno kolo polne velikosti.

Tehnične značilnosti BMW 850

Na ta avto so bili nameščeni različni motorji. Ko govorimo o BMW 850, so za to modifikacijo predvideli tri elektrarne. Sprva je bil kupe opremljen z 12-valjnim motorjem M70V50 z atmosferskim bencinom. S prostornino 4988 kubičnih centimetrov je proizvedla 300 konjskih moči. Navor je 450 Nm in je na voljo pri 4 000 vrtljajih. Tip mehanizma za distribucijo plina - ONB, za vsak valj je imel dva ventila. Kompresijsko razmerje motorja je 88.
Par s to enoto upravlja 6-stopenjski ročni menjalnik. Pospešek na sto traja 68 sekund. Največja hitrost - 250 kilometrov na uro. Hkrati je povprečna cenaza podatke o potnih listih je 13 litrov. Malo kasneje je ta model začel nameščati močnejši motor. Imajo motor M73B54. Ta enota pri delovni prostornini 5.379 kubičnih centimetrov proizvede do 326 konjskih moči. V tem primeru je navor motorja - 490 Nm (na voljo od 39 tisoč obratov). V preteklosti se v motorju uporablja mehanizem za distribucijo plina ONB in ​​za vsak valj sta predvidena dva ventila. Kompresijsko razmerje motorja je 10.

Ta motor deluje v parih z avtomatskim 5-stopenjskim menjalnikom. S tem avtomobil pospeši na sto v 63 sekundah. Največja hitrost je 250 kilometrov na uro (omejena z elektroniko). Poraba goriva v mestnem ciklu - 17 litrov. Na cesti porabi 84 litrov. V mešanem ciklu stroj porabi približno deset litrov. Najbolj produktivni med vsemi razpoložljivimi v seriji je motor S70B56. Je tudi 12-valjna enota, vendar z delovno prostornino 5576 kubičnih centimetrov. Največja moč motorja je 380 konjskih moči. Navor 550 Nm je na voljo od 4 tisoč obratov. Kompresijsko razmerje pogonskega sistema je 98. Povprečna poraba goriva je 128 litrov. V mestu, avto porabi do 20. In vzdolž poti - približno 85. Zanimivo je, da je s tem motorjem avto imel neverjetno dinamične značilnosti. Torej je bila razpršenost na stotine ocenjena na šest sekund. Največja hitrost je bila omejena na 250 kilometrov na uro. Kot kontrolna točka je bila uporabljena 6-stopenjska mehanika.

Tekalni mehanizem

Stroj je zgrajen na nosilcu zadnjega kolesa s sprednjega in zadnjega neodvisnega vzmetenja.Na sprednji strani - stoji "McPherson", zadaj - večnadstropne. Testna vožnja BMW 850 je pokazala, da ima vzmetenje čudovito ravnovesje gladkosti in ravnanja. Stroj je dobro pogoltnila neenakost, brez zvitkov, ki bi se spremenili v zavoje. Vendar moram reči, da so značilnosti vzmetenja natančneje izostrene pod nemško nemško avtocesto. Prav tako je treba omeniti različico "Alpina". Razlikujejo se ne le v drugih zunanjostih, temveč imajo tudi bolj togo, športno vzmetenje.
Med vznemirljivimi trenutki je treba dodeliti sistem preureditve zadnjih koles. To pozitivno vpliva na ravnanje nemškega avtomobila.

Cena

Trenutno lahko tak avtomobil kupite po ceni od 600 tisoč do 1 milijon 100 tisoč rubljev. Na voljo ni veliko kopij. Hkrati povprečna kilometraža avtomobilov - več kot 250 tisoč kilometrov.

Povzetek

Torej, kaj je BMW 850? To je coupe z dvema vratoma, opremljen z opaznim videzom in z močnim motorjem. Avto je dobesedno ustvarjen za ljubitelje agresivnega jahanja. Na tem avtu lahko jasno izstopate, tudi skromno se premikate v potoku. Ampak moram reči, da je tak avto zelo redka, saj lahko pri njenem vzdrževanju pride do težav. Iskanje nadomestnih delov se lahko pogosto naroči samo, cena originalnih delov pa je včasih nora.

Sorodne publikacije