Žeton - kaj je to?

Informacije v vsakem trenutku so bile pomemben del človekove dejavnosti. Nekatere vrste so bile zelo razširjene, druge pa so omejevale dostop do drugih. Vedno so obstajali načini za skrivanje nekaterih informacij. Da bi omejili dostop do zaprtih informacij, so bili njeni prevozniki nameščeni na skrbno varovanih mestih, za katere je vedel le majhen krog ljudi. Zdaj, ko so elektronski mediji postali elektronska sredstva, so se pojavile nove zahteve za zaščito zaupnih informacij. Gre za eno od teh orodij in bo obravnavano v tem članku.


Opredelitev

En računalnik lahko uporabljajo osebe, ki imajo dostop do različnih delov informacij, ki jih vsebuje. Za razlikovanje dostopa se uporabljajo postopki preverjanja pristnosti in preverjanja pristnosti. Ko govorimo v preprostem jeziku, identifikacija odgovarja na vprašanje »Kdo potrebuje dostop?«, Avtentikacija na vprašanje »ali je on tisti, ki ga daje?«. Identifikacija ne zahteva nobenih zvijač, saj želi dostop do informacij, ki jih javno prikliče, in preverjanje pristnosti je zapleten postopek, ki varuje informacije.
Trenutno je najbolj zanesljiva metoda overjanja tista, v kateri se uporablja žeton. Kaj je oznaka? Na to vprašanje bomo odgovorili spodaj v besedilu. V tehnični literaturi je žeton opredeljen kot naprava majhne velikosti, ki zagotavlja varnost informacij in se uporablja za identifikacijo lastnika. Ta definicija daje idejo o namenu, vendar kljub temucelotna slika ne daje takšne stvari kot žeton.


O tem, kaj je znak v polnem pomenu, bomo nadalje razpravljali. Podrobnejše informacije o tej temi bomo zagotovili. V tem primeru se lahko v postopku nadaljnje predstavitve izraz "žeton" nadomesti z besedo "pripomoček" v primeru in številko, ki ustreza kontekstu.

Vrste naprav

Obstajajo naslednje vrste naprav:
 • brez povezave;
 • s priključkom.
 • Kot lahko vidite iz naslova, se prvi ne poveže z računalnikom. Imajo prikaz, na katerem se številka prikaže na zahtevo uporabnika, in zadnji uporabnik ročno vstopi v računalnik, kar omogoča dostop do zahtevanega vira.
  Slednji morajo biti povezani z računalnikom, žično ali brezžično. Takšne naprave posredujejo potrebne identifikacijske informacije računalniku takoj po vzpostavitvi povezave in tako odpravijo potrebo po ročnem vnosu informacij. Za povezavo naprav, ki uporabljajo žice na računalniku, potrebujete ustrezen vnos, na primer, lahko je USB vrata. Najbolj znana povezovalna naprava sta USB-žetoni in pametne kartice. Brezžični žetoni - kaj je to? To so naprave, ki zagotavljajo bolj priročno uporabo, saj so lahko naprave, na primer, v obliki obeskov za ključe, ki poenostavljajo zlasti proces njihovega shranjevanja.

  Druge funkcije, ki jih izvajajo naprave

  Iz zgoraj navedenega lahko že sestavite vsaj figurativno razumevanje žetona, kaj je in kako deluje. Vendar pa lahko poleg preverjanja pristnosti in identifikacije tudi:
 • IzvajaŠifriranje in dešifriranje v skladu z algoritmi šifriranja.
 • Zagotoviti generiranje šifrirnih ključev.
 • Ustvarjanje in preverjanje elektronskega digitalnega podpisa.
 • Izvedite heširanje podatkov.
 • Žeton se lahko dejansko obravnava kot mikroračunalnik, saj ima operativni in dolgoročni pomnilnik, kot tudi mikroprocesor.

  Težave z napravami

  Čeprav so trenutni žetoni najbolj zanesljivo sredstvo preverjanja pristnosti, so lahko ranljivi. Kaj bi morali najprej vedeti za tak elektronski ključ kot žeton? Kakšno napravo je mogoče prekiniti in zaobiti njeno zaščito. Najbolj očitna ranljivost je njena izguba. Na splošno pa se vprašanja varnosti podatkov ne pojavijo, ker če nekdo prevzame napravo, ne bo mogel dostopati do ustreznih informacij, saj se običajno izvede avtentikacija z dvema faktorjema. Vendar pa je sistem, ki omogoča uporabniku avtentikacijo prek interneta, varnostno nezanesljiv, lahko pa je ranljiv, ker ima napadalec zmožnost prestrezanja sporočil pri izmenjavi dveh uporabnikov in izdelavi samovoljnih sprememb. Na splošno velja, da je žeton več kot dovolj. Vendar pa se poleg predstavljenih definicij še vedno sklicuje na igralniško industrijo na internetu. Velikost interneta se pogosto srečuje z vprašanjem "Kaj je napačen žeton?". V večini primerov to ni povezano z zgoraj omenjeno temo. Praviloma gre za elemente različnih iger. In vprašanje odstranitve ustreznihtežave je treba rešiti za vsako posamezno igro.

  Sorodne publikacije

  Kaj je žeton (cryptovolume) - opis, izrazi in povratne informacije