STL: kako odpreti datoteke

V tem gradivu bomo govorili o STL formatu. Kot odpreti materiale te vrste in kakšne so njihove značilnosti, bomo podrobneje preučili. Razvijalec te rešitve je Albert Consulting Group.

Stereolitografska datoteka modela

STL je format datoteke, ki se uporablja v stereolitografiji. To so tehnologije za izdelavo prototipov. Kratica pomeni StereoLithography. V ruskem jeziku lahko ta stavek prevedemo kot »volumetrična litografija«. Datoteke STL vsebujejo podatke, ki jih lahko uporabite pri izdelavi delov. Zaporedje trikotnikov se uporablja za ustvarjanje tridimenzionalnega modela. Podatki se lahko shranijo v obliki besedila, ki zavzame več prostora ali v binarni obliki. V slednjem primeru je zagotovljena večja učinkovitost.


Zdaj veste, kaj ima ta različica STL formata. Odkrivanje datotek te vrste vam bo pomagalo razumeti aplikacijo Autodesk Inventor. To orodje je namenjeno izdelavi dokumentacije in oblikovanja. Rešitev je zahtevna na področju tridimenzionalnega parametričnega modeliranja objektov. Tehnologijo digitalnih prototipov se lahko hitro naučite. V ta namen ima program naslednje orodje: ponovite zadnji ukaz, sistem pozivov, bližnjic in ikon. Pri 3D modeliranju lahko uporabite podatke o oblikovanju iz materialov v 2D. Program podpira izvozni proces in uvoz. S tem programom lahko rešite niz nalog, ki so povezane z načrtovanjem kakršne koli kompleksnosti.Uporabite lahko tudi naslednje programe za interakcijo s podaljškom: Dassault Systemes SolidWorks, ShareCAD, IMSI TurboCAD, Nosorog, Blender, CATIA, IronCAD, ideaMK STL Viewer.


Tehnologije smreke

Obstaja druga vrsta gradiva, ki uporablja podobno kratico. V tem primeru govorimo o datoteki s podnapisi Spruce Technologies. Razvijalec te rešitve je Spruce Technologies. Torej, pred nami je datoteka s podnapisi. Uporablja se pri predvajanju vizualnega materiala. Podnapisi so v besedilnem prevodu ali izvirnem jeziku. Na ta način se avdio posnetek prenosa ali filma dopolni in redko dopolni. Podnaslov prikazuje jezik ljudi in znake v okvirju. Običajno se taki podatki med gledanjem videa nahajajo na dnu zaslona. Materiali so shranjeni v besedilni obliki. Poleg tega lahko datoteke, ki nas zanimajo, vsebujejo komentarje in ukaze. Slednji se odprejo s simbolom dolarja. Definirajo atribute podnapisov, kot so poravnava, pisava in barva. Komentarji so postavljeni med posebnimi znaki "//". Ta oblika se imenuje EBU podnapisi. Dejstvo je, da je njegov ustvarjalec predvsem jezikovna unija. Tu smo obravnavali drugo verzijo formata STL. Kako odpreti datoteke te vrste? Podprli bomo naslednje aplikacije: EZTitles, Final Cut.

Micrografx Designer

Obstaja druga vrsta gradiva, ki uporablja obliko, ki nas zanima. V tem primeru govorimo o slogu. Razvijalec te rešitve je Corel. Posledično takšne datoteke vsebujejo grafične sloge, ki se imenujejo MicrografxOblikovalec Po nakupu tega projekta je spremenil ime. Zdaj se aplikacija imenuje Corel Designer. Pri tem smo upoštevali še eno možnost uporabe razširitve STL. Kako odpreti datoteke te vrste? Podprli bomo naslednje aplikacije: Micrografx, iGrafx, Corel Designer.

Sorodne publikacije