Recikliranje na LED osvetlitev monitorja: metode, navodila po korakih

Stroji imajo vedno svojo življenjsko dobo. To velja tudi za LCD monitorje. Pogosto se prebijejo skozi okvaro osvetlitve ozadja. Vendar pa obstaja izhod iz te situacije, zato ne smete zavreči take tehnike. Če želite obnoviti svoje delo, bo dovolj, da obdelate LED osvetlitev monitorja.

Podrobnosti

Pri iskanju potrebnih podrobnosti lahko naletite na dejstvo, da fluorescenčne sijalke ne bodo v prodaji. Zamenjava osvetlitve monitorja na LED samih ne bo delovala. Pogosto uporabljamo LED trak.

Ocena okvare

Pred namestitvijo traku na zaslon je treba oceniti stopnjo okvare. Za to morate vedeti nekaj podrobnosti. Izpad svetilk v osvetlitvi je lahko posledica naslednjih razlogov.


Prvič, lahko pride do začetne proizvodne vrzeli. Drugič, svetilke bi se lahko poškodovale, ko bi naprava padla iz udarca. Tretjič, včasih v kovinski del svetilke so ključavnice. Četrtič, svetilke bi lahko preprosto propadle, ker so določile rok. Preprosto povedano, lahko gorijo. Ko odklopite zaslon, je težko prepoznati napake in ugotoviti vzroke, ki so privedli do okvare. Za kakovostno zamenjavo osvetlitve zaslona je potrebno razumeti, na kakšnih načelih deluje matrika tekočih kristalov, ki je vgrajena v vse vrste sodobnih naprav z zasloni.

Načela dela matrik LCD

V vsakem sodobnemLCD monitor deluje v skladu z načelom svetilnosti. To pomeni, da naprava deluje z razsvetljavo, žarnicami, ki sijejo celotno matrico.


Vendar je treba upoštevati, da je kakovost zaslona neposredno odvisna od vrste razsvetljave. V televizorjih in stacionarnih monitorjih v danem času se pogosto uporablja neposredna svetlobna osvetlitev. To pomeni, da se LED svetilke nahajajo na celotni površini plošče. Za osvetljevanje matrike sta uporabljena dva bloka. Vsaka enota ima dve svetilki. Nahajajo se na vrhu in dnu zaslona. Na ta način se ustvari enakomerna osvetlitev celotne matrike. Ta razporeditev vodi do dejstva, da razsvetljava deluje tudi, ko je svetilka zlomljena. Moč teh žarnic ustreza pretvornikom. Takoj, ko se katera od žarnic zlomi in se ustavi, razsmernik kaže, da je osvetlitev postala neenakomerna. Zato preneha delovati. Ta funkcija je vgrajena, da bi se izognili nadaljnjim težavam pri osvetljevanju. Tako pogosto razsmernik izzove situacijo, ko po okvari enega od 4 žarnic deluje nekaj časa. Po obvladovanju teh informacij lahko nadaljujete s postopkom namestitve nove osvetlitve.

Proces

Za pravilno namestitev osvetlitve LED monitorja se morate držati številnih pravil. Pomembno je, da vse naredimo v natančno določenem redu. Zato morate najprej določiti, ali je svetloba resnično zlomljena, saj nizadolžena je za svetlobo. To je lahko razumljivo, če pogledamo zaslon.
Pogosto se takšna okvara pojavlja pri monitorjih televizorjev, računalnikov. Zaslon se lahko vklopi in nato ponovno za kratek čas. Preden monitor spremenite v LED osvetlitev, ga je treba predhodno razstaviti. To ni težko. Postopek je enak za različne modele zaslonov in ko namestite osvetlitev LED na monitor LD 22 in druge podobne zaslone, lahko uporabite isto navodilo.

Demontaža

Natančneje, ta opis postopka ne predstavlja posebne zapletenosti, vendar ima vsaka vrsta opreme številne značilnosti, različne monitorje in velikosti, proizvajalci pa jih zbirajo na različne načine. Toda postopek ima vedno enake korake, samo na nekaterih točkah obstajajo razlike. Zato lahko splošne trenutke preprosto pobarvamo. Najprej odstranite stojalo z odvijanjem vijakov, ki ga držijo, skupaj z drugimi pritrdilnimi elementi ohišja. V vsaki napravi je poseben utor, namenjen za odpiranje ključavnic, podveviv pokrov z ravnimi predmeti. Nahaja se na koncu. Pri prvem razstavljanju monitorja je treba upoštevati, da bodo zapahi tesno pritisnjeni, kasneje pa se bodo lažje in lažje spopadali z njimi. Nato odstranite kovinski okvir. V ta namen odstranite ključavnice ali privijte vijake iz ohišja. Ljudje, ki so že zamenjali svetilko na LED trakuali so zamenjali dele na takih napravah, se zdi postopek zelo preprost. Po tem postopku prekinite povezavo z žicami.
Nato gredo v matrico, dostop do katere je trenutno odprta. Obstaja veliko povezovalnih zank, ki so zelo krhke. Zato je pri delu z njo potrebna previdnost. Najboljša rešitev je, da matrico postavimo na stran in jo pokrijemo s krpo, da se ne po nesreči poškoduje, poškoduje ali pusti, da se na njej pojavi prah. Če je delo opravljeno pravilno, se bo odprl dostop do pretvornika, elektronskega vezja in žarnice. Delo z njimi zdaj ne bo delovalo. Če se oseba odloči, da bo na monitorju obdelovala osvetlitev LED žarnice, mora upoštevati položaj vseh odstranljivih delov v njem. Težko jih je zamenjati, vendar morajo začetniki upoštevati potencialno tveganje zmedenosti njihove lokacije.
Naslednji korak pri preprečevanju osvetlitve monitorja na LED bo prekinitev povezave vsake svetilke z matrico. Po odstranitvi žlebov lahko iz njega izvlečete vire trenutne osvetlitve in se znebite. Za tiste, ki še niso namestili osvetlitve LED zaslona monitorja, je treba upoštevati, da žarnice CCFL vsebujejo živo srebro. Zato moramo biti pozorni in vedno previdni pri delu z njimi. Na naslednji stopnji obdelave LED osvetlitve svetilke na monitorju neposredno nadomešča svetlobni vir.

Osvetlitev ozadja

Pomembno je, da se tega zavedatepostopek izbere sam LED trak. Za te namene je najbolje, da za osvetljevalno napravo vzamete niz LED osvetlitve, ki je že odstranjena, ali pa izberete tisto, katere dolžina bo nekoliko večja. Torej naj bo v 1 metru vsaj 120 žarnic. Za reprodukcijo osvetlitve monitorja na LED je potrebno izbrati barve, ki jih ne boste zmečkali. V nasprotnem primeru obstaja tveganje, da bodo ljudje v drugem krogu preoblikovani.

Najboljše je, da osvetlitev LED monitorja nastavite z lastnimi rokami, raje raje bele žarnice. Čudovito primerni trakovi s kristali 3528 in 4115. Njihove dimenzije morajo biti primerne za sajenje mest, kjer bo nameščena tračna instalacija. Najpogosteje je velikost 7 mm. LED trak na osvetlitvi ozadja lahko vsebuje različno število svetilk, njegova prednost pa je, da bo v vsakem primeru trajal dlje kot njegovi predhodniki. Po tem traku pritrdimo z dvostranskim lepilnim trakom. Namesto LED osvetlitve monitorja namestite LED trak na isto mesto, kjer so bile prejšnje svetilke. Običajno so to majhni utori. Včasih se stare žice iz odstranjenih virov svetlobe uporabljajo za nadaljnje povezovanje z viri napajanja. Pred tem je nujno preveriti, ali je zbirka LED osvetlitve pravilno izvedena. V ta namen je z zunanjimi viri baterij povezan z zunanjimi viri napajanja. Na naslednji stopnji je priključena LED osvetlitev zaslona monitorjanapajanje Napajalna plošča je vedno na zaslonih računalnikov in televizorjev. Da bi bila osvetlitev LED monitorja učinkovita, je treba več pozornosti nameniti tej točki. Tisti, ki imajo izkušnje s povezovanjem nizkonapetostnih naprav na napetostno omrežje, ki je preseglo indikativne standarde, ne pozabite, da v tem primeru tehnologija gori. To se zgodi zaradi dejstva, da upor naprave ni zasnovan tako, da bi bil takšen. Morali boste najti 12 V sponke na plošči in z njimi variti nove žarnice. Ko vzpostavljate povezavo z osvetlitvijo LED zaslona monitorja, morate upoštevati polarnost.
S tem lahko obiščete televizor ali računalnik.

Slabosti

Namestitev namesto luči monitorja ima LED trak en pomemben minus. Ker je vse neposredno povezano, je ni mogoče urediti in onemogočiti. Zato vedno gori, ko se zaslon vklopi. LED osvetlitev matrice monitorja, ki je povezana z lastnimi rokami, bo zelo svetla, saj bo od oči utrujena. Vendar pa je ta naloga rešena.

Prilagoditev

Po zamenjavi osvetlitve monitorja z LED diodami začnejo prilagajati osvetlitev ozadja. V ta namen delajo z žicami, ki so bile priključene na trakove, da se jim omogoči vklop in izklop ob pritisku nekaterih gumbov. Obstajata dva načina za njihovo ustvarjanje.
V skladu s prvim, zbere shemo in z njo izvede uredbomoč in svetilnost. To naredite tako:
 • Vzemite plastični konektor, ki se nahaja na plošči zaslona. Najdite, da je preprosto: iz nje se oddajajo žice, vsako režo, za katero je podpisana.
 • Za zagotovitev vklopa in izklopa se uporabljajo reže DIM. Prilagodi svetlost s spreminjanjem PWM krmilnikov.
 • Nato vzemite poljski tranzistor s kanalom N. Potem sperite negativne žice z LED traku do zaključka Drain Fieldwalk. Povežite skupno žico z LED na vhodni element vira. Shema predvideva uporabo upora z nominalno vrednostjo od 100 do 2000 ohmov. Prek njega je Gate-tranzistor povezan z vsako DIM vtičnico.
 • Nato spajkajte žice z "plus" osvetlitvijo LED. V ta namen svoj izhod izvedejo na čip moči 12 V, nato pa spajkamo.
 • Ko končate vsa ta dejanja, nastavite točke pritrditve osvetlitve in nato začnite sestavljati zaslon v obratnem vrstnem redu. Bodite prepričani, da se spomnite skrbnih ukrepov z matriko, filtri. Po tem elementu lahko uporabite zaslon.
 • Druga metoda je naslednji postopek za uporabo trakov s pretvorniki LED osvetlitve v monitorjih, vgrajenih v njih. To se naredi tako.
 • Za priključitev tokokroga te metode, boste morali ponovno najti plastični konektor z DIM vtičnico in vklop /vtič. Najlažji način je, da ga definirate z nadzorno ploščo.
 • Uporaba multimetra,odseka vtičnice iz krmilne enote, ki je bila odgovorna za osvetlitev zaslona na prikazovalniku. Od njih zahtevani signal DIM, kot tudi on /of.
 • Na naslednjem koraku spajkajte žice z LED pretvornikov na odkrita gnezda. Za regulacijo osvetlitve z uporabo pretvornikov odstranite žice, ki so jih poganjale prejšnje svetilke.
 • Z dvostranskim trakom jih pritrdite tam, kjer je prostora.
 • Za dokončanje obdelave osvetlitve ozadja monitorja na LED indikatorju preverite novo lučko na ohišju.
 • Uporaba te metode vodi k dobremu delovanju novih svetilk. Preoblikovanje LCD zaslona na osvetlitvi LED bo zadovoljilo vsako tehniko, ki bo trajala dlje.

  Razlogi za zamenjavo

  Zdaj so zasloni s tekočimi kristali, ki so vgrajeni v osvetlitev ozadja, zelo priljubljeni. Ta tehnologija je nadomestila zastarele modele, ki so bili najslabše kakovosti. Tudi z visoko kakovostjo so takšne naprave včasih opremljene z osvetljevalnimi svetilkami zastarelega formata. Nikoli se niso razlikovali v dolgem življenjskem obdobju, pogosto niso uspeli. Prav zaradi tega je svetloba v sodobni tehnologiji pogosto razbita. To ni preveč slabih težav in v vseh primerih vam ni treba iti k specialistu. Prihranite denar z obračanjem monitorja na LED.

  Zakaj LED diode?

  Čeprav je veliko proizvajalcev zaslonov, imajo vsi aparati enako načelo delovanja. Zato je zelo priročno zamenjati svetilkeosvetlitev LED monitorja. Ni pomembno, kateri proizvajalec naprave. Če tudi, če sledite navodilom, želeni element ne najdete na določeni lokaciji, je v vsakem primeru skrit v bližini. Če ga pogledamo, bo preprosto zaznan.
  Svetleče diode so sodoben in napreden vir svetlobe. Najpogosteje uporabljajo LED trak. Ko morate popraviti zaslon, so LED luči izbrane iz naslednjih razlogov. Prvič, služi dolgo časa. Če ga pravilno priključite, lahko deluje brez poslabšanja kakovosti za celotno 10 let. Nobena druga žarnica, ki se uporablja za iste namene, se ne more pohvaliti s tako značilnostjo. Pred tem izrazom ne uspejo. Drugič, zelo priročno je, da so trakovi izdelani na samolepilni podlagi. Zato je montaža izvedena brez težav na kateri koli površini, vključno z zadnjo steno zaslona. Tretjič, LED žarnice imajo svetel svetlobni tok. Osvetljujejo zaslon precej intenzivno. Če upoštevate številna priporočila, potem se po obdelavi LCD monitorja na LED osvetlitvi skoraj nikoli ne naveličate dolgotrajnega stika z zaslonom. Četrtič, lahko izberete katero koli osvetlitev po vaših željah. Treba je paziti na trenutek. Čeprav je izbira trakov po vrsti razsvetljave vedno zelo velika - na policah, ki so predstavljene široko, je najbolje dati prednost mirnim, pastelnim odtenkom. Na primer, najboljša izbira borumeni ali beli trak. Z izbiro teh barv bo oseba, ki bo v prihodnosti, za to povedala hvala. Oči bodo lažje zaznavale informacije z zaslona s takšnimi žarnicami.

  O trakovih

  Prodaja trakov z LED diodami poteka v kolutih 5 m. Ta dolžina je vedno dovolj za učinkovito in kakovostno osvetlitev zaslona. Izdelek je zelo enostaven za priključitev na ploščo naprave. Dovolj je, da sledite preprostim navodilom. Tudi trakovi so pri porabi električne energije nizki, moč vira svetlobe pa je dovolj velika. Večina svetlečih diod zahteva napetost samo 12-24 Vd. Diode se v tem procesu nikoli ne preveč segrejejo. To je izjemno pomembno, saj je pregretje žarnic in je vzrok za lom svetilk, vgrajenih zaslonskih struktur. Stare žarnice se lahko razbijejo tudi zaradi dejstva, da je naprava pogosto vklopljena ali izključena. Ampak diode niso grozne. LED trakovi so precej odporni na vse vrste zunanjih vplivov. Prav tako prispeva k njihovi dolgoživosti. Če jih uporabljate, ste lahko prepričani, da je tveganje poškodb zmanjšano. Tako zamenjava zastarele ali razstavljene razsvetljave na zaslonu povzroča številne pozitivne učinke. Preden pa na LED traku izdelate LED osvetlitev, morate s priročnikom prebrati vse oskrbe in pri opravljanju dela je vredno skrbno upoštevati vsa priporočila. Potem bo nova osvetlitev trajala dolgo in bo zadovoljila lastnika.

  Miti o svetlečih diodah

  Če je nastavljenoVsak uporabnik nadzorovane tehnologije bi ga zamenjal z LCD zaslonom na isti, vendar z LED osvetlitvijo, v 90% primerov bi bil odgovor pozitiven. Vendar pa pojasnitev, zakaj bo to boljše od tradicionalnih tehnologij CCFL, večina ne bo uspela. V najboljšem primeru je eden od današnjih skupnih mitov, ki prekrivajo osvetlitev LED osvetlitve. Vendar pa pri razumevanju tehnologije LED ni posebnih težav. Precej znanja in mitov o njej so diskreditirani. Mit številka 1: LED monitor je boljši od LCD. LED zasloni so ločena vrsta tehnologije, ki ni pomembna za običajne računalniške monitorje. Da, imajo informacije in oglaševalske monitorje, ki so nameščeni na ulicah v mestih. Na teh monitorjih se vizualizacija pojavi z uporabo LED svetilk - ena, in mnogi, zato se imenujejo. Dovolj so svetle, vendar je njihovo dovoljenje majhno.
  Povsem ločen pojav pa so LCD monitorji računalnikov z osvetlitvijo ozadja LED. V njih še vedno nastajajo piksli s pomočjo matrike. V svojih celicah se tekoči kristali nadzorujejo z napetostjo signala, pomagajo pri privijanju ravnine polarizacije svetlobe do želenih kotov. Torej je stopnja njene penetracije regulirana. Ko je zaslon nameščen z LED, se vir svetlobe spremeni. Za njegovo prenašanje še vedno ustreza matrika. Običajno so zasloni prvotno nameščeni CCFL-žarnice. Vžigajo jih pretvorniki. Vendar pa svetleče diode svetijo točno z enako intenzivnostjo, vendar porabijo manj električne energije. Zato so prišliračunalniški monitorji Zato LED prikazovalniki ne morejo tekmovati z LCD-jem, saj so na začetku različne vrste naprav. Mit številka 2: LED osvetlitev je povsod enaka kot CCFL. Obstaja veliko vrst CCFL-žarnic. Lahko vplivajo na najpomembnejše lastnosti naprave. Torej, če so izboljšali luminophor, ima monitor širšo barvno paleto. Ko gre za LED diode, je stanje težje. Dejstvo je, da jih je več glavnih vrst. Značilnosti so zelo različne. Najpomembnejša razlika med njimi je barva. Da, obstajata dva glavna načina za izvajanje osvetlitve LED. Prvič, poceni in enostavni način - kupiti belo žarnico. Toda za ta namen je potrebno posebej skrbno izbrati svetlost odtenka sijaja. Drugič, pot je veliko bolj obetavna. Obstajajo trakovi z barvnimi svetlečimi diodami in njihova posebna kombinacija daje beli svetlobi. RGB triade so pogosto uporabljene, vendar obstajajo tudi druge možnosti. Če želite ustvariti barvo slikovnih pik, uporabite celoten razpoložljivi bitni bit. Zaslon pokriva velik barvni razpon in barvni prenos postane bolj natančen. Običajno so te značilnosti zelo pomembne v strokovnih tehnikah, kjer se ta znanja uporabljajo posebej aktivno. Vendar pa izvajanje druge poti vodi do trka z veliko težavami. Da, morate skrbno izbrati triade diod. Poleg tega se morate naučiti, kako nadzirati razsvetljavo, tako da se ob spremembi svetlosti monitorja bela točka ohrani. Obstaja razlika vModeli osvetlitvenih blokov: lahko so konec in nazaj. Večina LCD monitorjev uporablja končno svetlobo. Svetilke se nahajajo na koncih plošč. Njihovo sevanje se preusmeri na optična vlakna. Svetlobni žarki se lomijo in se premikajo v matriko LCD, polarizator in svetlobne difuzorje. Glavna prednost te naprave je, da je zaslon tanek. Ampak, da bi zagotovili, da je osvetlitev ozadja v njej enotna, je težje. Za njih se uporablja končna LED osvetlitev z belimi LED diodami. V zadnjem delu je predvidena uporaba skupin LED svetilk. Pri izbiri takšne oblike je mogoče nadzorovati svetlost osvetlitve ozadja po območjih. To je super za televizorje. Toda ta način velja samo za monitorje s pomembno debelino. Mit številka 3: LED osvetlitev ima najboljšo barvno pokritost. LED osvetlitev se je že od vsega začetka uporabljala samo v profesionalnem inženirstvu, zahvaljujoč posebnostim RGB. Ima široko barvno pokritost, ki presega standarde. Toda za uporabo teh funkcij v vsakdanjem življenju bo takšna osvetlitev nerazumno draga. Bele LED diode nimajo enake barve. So precej konkurenčni z običajnim CCFL. Končne značilnosti barvne pokritosti so odvisne od značilnosti same matrice. Mit številka 4: LED osvetlitev daje več enakosti. Neenakomernost plošče lahko povzroči neenakomerno sevanje svetlobnih virov, značilnostioptična vlakna, polarizator, matrika, motnje pri prenosu svetlobe, svetlobni filtri. Zato osvetlitev ni edini vidik tega vprašanja. Toda rešitev obstaja. Neenakomernost monitorja se lahko izravna. Vendar pa to zahteva veliko stroškov. Enakomernost zaslonov z LED osvetlitvijo se ne razlikuje veliko od enakih lastnosti monitorjev CCFL. Mit 5: LED osvetlitev ne utripa, za razliko od CCFL. Ali LCD monitor utripa kljub nenavadnim mislim, da ni. Proces se zgodi tako pogosto, da ni opazen. Ta problem ni rešen. Delo s sodobnimi zasloni z največjo svetlostjo pri dnevni svetlobi v sobi izgubi oči. Čeprav je obseg sprememb svetlosti v LED diodah širok, je teoretično mogoče nadzorovati svetlost brez uporabe PWM. On je tisti, ki povzroča utripanje. Toda v resnici to ni poceni užitek, ampak dodaja tudi številne tehnološke težave, katerih reševanje bo težko. Zato bo vsak zaslon, tudi z LED, utripal. Mit 6: LED osvetlitev je stroškovno učinkovitejša od CCFL. To je res. Izjava je precej poštena, saj je ta svetleča dioda dobro zaslužena. Pri uporabi bele svetleče diode se električna energija porabi skoraj dvakrat manj kot pri uporabi standardnega CCFL. Torej je ta mit potrjen v praksi. Mit 7: LED-osvetljeni zasloni so bolj okolju prijazni kot CCFL. Znano je, da je okolje vedno močno prizadeto med proizvodnjo opreme IT industrije. To je pripeljalo do tega, kar se je pojavilo povsodokoljskih standardov. Skrbno se upoštevajo. V nasprotnem primeru gre za postopek recikliranja. Da, vsi vedo, da navadne žarnice vsebujejo strupeno živo srebro. Vendar so vsi priča, kako so jih ljudje vrgli, pogosto v zlomljeni obliki, skupaj z drugimi smetmi. Kasneje so odpadke zažgali in vse prebivalstvo države vdihnilo hlapi živega srebra. Svetila CCF vsebujejo živo srebro. Toda svetleče diode tako nevarnega elementa so prikrajšane. Zato njihova uporaba resnično pozitivno vpliva na okolje. Mit je potrjen tudi v praksi. Mit 9: LED osvetlitev je dražja od CCFL. Ne dolgo nazaj je bila ta izjava resnica. RGB LED sistem zahteva visoke stroške. Cena za to je še vedno visoka. Toda drugače prihaja z belimi LED. Pojav teh novih vrst žarnic je povzročil pravo trženjsko vojno med proizvajalci LED in tradicionalnimi CCFL. Pogosto je cena zaslona z LED diodami višja. Dejstvo je, da so te tehnologije še vedno precej mlade in potrošniki niso imeli časa, da bi se z njimi seznanili tako tesno. Navdušenje okoli njih je precej veliko. Mit 10: LED osvetlitev je bolj kontrastna. To pomeni dinamični kontrast, saj njegov statični tip ni odvisen od virov svetlobe: lahko je tako CCFL kot LED, indikator se ne spremeni. Dinamični kontrast ni konstanten. To je odvisno od algoritmov dela ustreznih blokov prilagoditve osvetlitve, od vsebine, ki je prikazana na monitorju. Toda pri uporabi LED osvetlitve zadnjena rezultat vpliva tudi osvetlitev ozadja z območno kontrolo - lokalno zatemnitev. Če ima slika hkrati svetlo in temno območje ob istem času, bo kontrast skladen s statičnimi indikatorji. Vendar lokalne tehnologije zatemnitve dušijo osvetlitev v temnem prostoru, medtem ko je svetloba povečana. To vodi do povečanega kontrasta. Da bi lokalno zatemnitev delovala pravilno, so potrebne ločene enote, ki omogočajo upravljanje posameznih skupin LED. Toda ta zasnova je draga. Običajne bele LED diode so ugasnjene in vklopljene zelo hitro, kar jih loči od CCFL. Zato se v praksi potrdi mit. Ampak, če je to računalniški monitor, potem mu ta indikator ni pomemben. Veliko bolj pomemben je statični kontrast.

  Zaključek

  S pravilno vgradnjo LED v monitorju lahko dosežete prihranke, izboljšate delovanje naprave. Zamenjava je dokaj preprost postopek. Glavna stvar je, da pozorno sledite navodilom.

  Sorodne publikacije