"Korak": kjer so shranjeni posnetki zaslona in druge skrivnosti

Zahvaljujoč Steamu lahko svojo zbirko vedno napolnite z lepimi posnetki zaslona. Da bi to naredili, vam ni treba uporabljati programov tretjih oseb, kot je "Fraps", zaradi česar je ta metoda zelo, zelo priročna. Posnetki zaslona so narejeni neposredno v odjemalcu, vendar mnogi začetniki čutijo malo težav pri uporabi te funkcije.

Naučite se fotografirati

Standardni način za izdelavo posnetka zaslona v vsaki igri, ki teče skozi storitev Steam, je zelo preprost, uporabite tipko F12. Ko to naredimo, se bo slišal zvok in pojavilo se bo pojavno okno s svežim posnetkom.
Novi posnetek lahko prenesete na strežnik Valve, kjer bo shranjen. V tem primeru se dostop do njega odpre s katero koli napravo. Če želite to narediti, morate označiti vse potrebne zaslone in klikniti na zavihek "Nalaganje". Opozarjamo vas, da bi morala obstajati aktivna povezava z internetom.


Sprememba vroče tipke

Obstaja tudi dejstvo, da nam F12 zaradi nekega razloga ne ustreza in da je njegova uporaba zapletena zaradi celotnega igralnega procesa. V tem primeru lahko funkcijo posnetka zaslona vedno pripišemo drugemu ključu. To naredite tako:
 • Zaženite Steam.
 • Pojdite v meni z nastavitvami in pojdite na naslednji razdelek, ki se imenuje "V igri".
 • Zdaj morate za fotografijo pobrati nov ključ. Pri tem vam bomo pomagali z vrstico "bližnjice na tipkovnici": kazalko prikažemo na njem, kliknemo križ in kliknemo.na kateri koli priljubljeni tipki na tipkovnici.
 • Mimogrede, v istem razdelku se spremenijo tudi drugi parametri, na primer zvok, ki se predvaja, ko fotografirate ali prikažete pojavna sporočila.

  Kje so shranjeni posnetki "Stime"

  Takoj, ko smo posneli sliko, se je ta samodejno shranila nekje na računalniku. Po tem, veliko uporabnikov ima naslednje vprašanje: kje so posnetki, shranjeni z "Steam"?
  Za začetek je vredno reči, da lahko tako kot pri bližnjici spreminjamo lokacijo za prihodnji prenos katerega koli posnetka. To je narejeno v podobni shemi, opisani zgoraj. Če govorimo o standardnem mestu, kjer so shranjeni posnetki zaslona "Screenshots", se naložijo v korensko mapo programa. To se izvede samodejno.

  Za hiter in enostaven dostop do mesta shranjevanja posnetka v "Steam" je dovolj, da posnamete sliko, nato pa v pojavnem oknu izberite ukaz "Prikaži na disku". Na tako preprost način bomo odprli mapo, ki jo potrebujemo, vezano na igro, ki smo jo nazadnje posneli. Mimogrede, namesto črk je pot predstavljena v številkah, kar je povsem običajen pojav. Na istem mestu bomo našli tudi druge "Steam" mape, ki shranjujejo posnetke drugih iger. Če nimajo ničesar, lahko poskusite narediti posnetek katerega koli programa in ponovno preverite. Ročni način iskanja v mapi z zaslonskimi posnetki je običajno naslednji: C: Programske datoteke (x86) Podatki o paru120058444760vrednost.

  Naučite se prenesti sliko iz Steam-a

  posnetki zaslona "Stima" so shranjeni, pojdite na naslednje vprašanje. Kaj moram storiti, da prenesem posnete slike? Potrebne nastavitve so v našem profilu, zato jih odprite in desno izberite kategorijo "Screenshots". Prikazali bomo seznam vseh slik, ki smo jih ves čas naredili. Mimogrede, navigacija znotraj je zelo jasna, saj so vse fotografije združene in podvržene ročni filtraciji.
  Po tem kliknite na screenshot in kopirajte povezavo - to se stori, da bi uporabili kopirani naslov v naslovni vrstici našega brskalnika. Tam smo prenesli slike. Toda tukaj je novo vprašanje: ali je mogoče shraniti posnetke iz drugih računov? Odgovor: Da, vendar le, če v našem profilu ni omejitev glede njihove prepoznavnosti. Nastavitve se preverijo tudi v meniju »Upravljanje posnetkov«.

  Sorodne publikacije