Alcatel One Touch: Pregled, funkcije, ugodnosti, ocene strank

Pod blagovno znamko Alcatel je na trgu predstavljena velika paleta opreme. Mobilni telefoni in pametni telefoni so le eno od mnogih področij, na katerih podjetje deluje. Compagnie G? N Rale d'Electricite je bila ustanovljena leta 1898. Njegov prednik je bil Francoz Pierre Azaria. Vendar pa je leta 2004 več kot polovico delnic kupilo podjetje TCL, v enem letu pa tudi druge. Zdaj se proizvodnja izdelkov pod to blagovno znamko ukvarja s kitajskimi inženirji. Začeli so s pametno telefonijo Alcatel One Touch. Združuje poceni pripomočke. Značilnosti nekaterih izmed njih bodo predstavljene v okviru tega članka.

Vrstica modela

Linija na dotik je razdeljena na serije. Trenutno jih je že več kot sedem. To dokazuje, da se proizvajalec trudi pridobiti oporo na trgu mobilne tehnologije. V seriji so precej različne naprave. Nekateri so svetlo okrašeni, drugi so veliki zasloni. Oglejmo si najbolj priljubljene med njimi:


 • POP. Serija združuje naprave proračunskega segmenta. Odlikuje jih svetlo mladinsko oblikovanje.
 • PIXI. Odlične funkcionalne naprave. Otroci so zelo rad zahvaljujoč pisane zgradbe. Pri upravljanju, preproste in razumljive, imajo značilnosti vstopne ravni.
 • Scribe Pro in HD. Serija je bila uvedena leta 2013. Odlikuje ga visoka kakovost zvoka, zato je primerna za avdiofilm.
 • Idol. V seriji je proizvajalec združil vodilne naprave. Niso v povpraševanjusamo v Srednjem kraljestvu, ampak tudi v Rusiji.
 • Požar. Značilnost te serije je, da telefoni uporabljajo OS Firefox OS.
 • Junak. Pametni telefoni so namenjeni tistim, ki imajo raje velike zaslone. Serija ima 6-palčne modele.
 • Zvezda. Posebnost pripomočkov je nizka cena in podpora dveh "draguljev".
 • Presenetljivo je, da v serijo modelov niso vključeni samo pametni telefoni in tablični računalniki. Prav tako lahko kupite usmerjevalnik Alcatel One Touch. V tem gradivu bo predstavljen pregled kratkih značilnosti modela Y850V0.

  Značilnosti PIXI 3 Design One Touch (4027D)

  Pametni telefon Alcatel One Touch PIXI 3 - 2015. To je pravokotna "opeka" z zaobljenimi vogali. Kar zadeva velikost, telefon izgleda precej masivno. Ta občutek je posledica velike debeline 117 mm. Upoštevajte, da je to preveč, še posebej, če upoštevate šibko baterijo. Kupci menijo, da je taka odločitev neupravičena. Širina in višina sta standardna - 651 oziroma 1322 mm. Teža pripomočka je 151 g. V rokah je telefon dobro občuten, ne zdrsne zahvaljujoč pokrovu soft-touch. Od funkcij je vredno poudariti nadzorno ploščo. Oznaka gumbov na njej je precej velika, predstavljena v obliki geometrijskih oblik - trikotnik, kvadrat in krog.

  Značilnosti PIXI 3 (4027D)

  Oglejmo si tehnično opremo zaslona Alcatel One Touch PIXI 3:
 • . Tehnologija prikazovalnika - TFT. Velikost diagonale je 45 °. Multitouch je zasnovan za dva dotika. Slika je prikazana z ločljivostjo 854 x 480 px. Nizka gostota slikovnih pik (218 ppi) nizagotavlja visoko kakovost slike. Lahko ga ocenite kot sprejemljivo. Vidni koti so ozki. Zaradi majhnega razpona svetlosti je uporaba telefona na soncu problematična.
 • Omrežje. Naprava ima brezžične module Bluetooth 4.0 in Wi-Fi. Podpirajo se omrežja druge in tretje generacije. Na voljo je tudi GPS navigacijski modul.
 • Z. Smartphone deluje na Androidu 4.4. Meni ima element »Posodobi«, vendar ni treba računati na novo različico sistema.
 • Kamere. Dovoljenje sprednjega modula ustreza 03 Mp. Interpolacija je na voljo do 2 Mp. Kakovost fotografij, glede na ocene, je slaba. Na dnu zadnje kamere je 5-megapixel senzor. Glavna pomanjkljivost je pomanjkanje samodejnega ostrenja. Kakovosten okvir je problematičen tudi pri dobri osvetlitvi. Pri fotografiranju objektov v bližini fotoaparata se ne more izostriti. Posledično bo to povzročilo nejasnost in zamegljenost.
 • Avtonomija. Naprava ima 1400 mAh baterijo. Ker je oprema telefona slaba, je za en dan dela dovolj 100-odstotno polnjenje. V načinu igre pa je povezava z vtičnico že predvidena v 3-35 urah.
 • Pomnilnik. Količina sistemskega pomnilnika je neverjetno majhna - le 512 MB. Glede na vrsto aplikacij, ki so na voljo uporabniku, bo s takšno opremo ostro občutil omejitve. Položaj ni boljši z naravnim spominom. Njegova prostornina je 4 GB.
 • Strojna platforma. Zasnovan na MediaTek MT6572. Procesor ima dve jedri, ki pospešujeta do 1200 MHz. Video kartica - Mali-400 MP.
 • Ocene o One Touch PIXI 3(4027D)

  Kaj menijo lastniki o Alcatel One Touch PIXI 3? Na žalost se je izkazalo, da telefon ni dovolj produktiven. Majhna količina sistemskega pomnilnika je postala krivda za to. Zaradi tega obstajajo periodični izbruhi. Prav tako so slabosti tudi debelina ohišja, šibka baterija in majhno integrirano skladišče. Na žalost zasluge tega modela niso tako pomembne. Lastnikom je bilo všeč prisotnost opozorilnega indikatorja, dobra podpora za prikaz in gesto.

  Videz One Touch POP C7

  Alcatel One Touch POP C7 z nekaj luksuznimi izdelki ni drugačen. Stranke predstavljajo tipični pravokotni monoblok z zaobljenimi robovi. Sprednja plošča je zaščitena s steklom, kar je nedvomno prednost. Lastniki zagotavljajo, da med delovanjem na njem ne nastajajo praske. Nadzorna plošča je standardna s tremi tipkami na dotik. Osvetlitev ozadja je tam, vendar je precej dim. Nad zaslonom je indikator zgrešenih dogodkov. Utripa belo. Vse komunikacije in kontrole temeljijo na tipični shemi. Na zadnjem pokrovu se oddajajo mikrofon, bliskavica in fotoaparat z dušilnikom zvoka. Prav tako je v zvočniku precej velika luknja. Ohišje je v celoti izdelano iz plastike. Reže za pomnilniško kartico in "seme" se nahajajo pod pokrovom baterije.

  Specifikacije

  Spoznavanje značilnosti modela One Touch POP C7, začnimo z velikostmi. Ohišje naprave je standardno: višina - 141 mm, širina - 718 mm, debelina - 99 mm, v takšnih dimenzijah pa se je izkazalo, da je telefon precej težek - 162 str. Dovoljenjedovolj šibek - 854 x 480 px. Treba je omeniti, da imajo konkurenti naprave z značilnostmi, ki so višje. Fotoaparati so opremljeni tudi s senzorji z nizko ločljivostjo: frontalni - 03 Mp, zadaj - 5 Mp. Da telefon ne bi bil povezan z vtičnico, je proizvajalec baterijo namestil na 1900 mAh. Zahvaljujoč uravnoteženi firmware v Alcatel One Touch POP C7 in ne zelo produktivni "polnjenje", naprava deluje iz enega polnjenja za približno en dan. Ta pripomoček deluje pod Android 422. Kar zadeva strojno platformo, temelji na procesorju MTK6582 (4/1300 MHz). Sistemski pomnilnik je integriran z 512 MB, vgrajeni pa je 4 GB. Grafika ustreza grafični kartici Mali-400MP2.

  Pregledi One Touch POP C7

  Glavna prednost telefona Alcatel One Touch POP C7 je strošek. Na začetku prodaje je bilo 5000 rubljev. Uporabniki menijo, da je tehnična oprema popolnoma v skladu s proračunskim segmentom. Na žalost lastniki tega modela niso našli le prednosti, ampak tudi pomanjkljivosti. Poglejmo jih. Prednosti:
 • Komplet vsebuje več barvnih prevlek.
 • Ni najšibkejši model čipov.
 • Fotoaparat omogoča snemanje videa v polni visoki ločljivosti.
 • Proti:
 • Kakovost fotografij.
 • Velikost RAM-a je zelo majhna.
 • Slab volumen.
 • Primitivna zunanja oblika.
 • Kratek opis oblikovanja Heroja (Scribe Pro)

  Za Alcatel One Touch Hero je proizvajalec izbral klasični slog oblikovanja. Na primeru ni nenavadnih elementov - vse je preprosto in lakonično. V pregledih so lastniki ugotovili prisotnost stabilnega stekla Dragontrailna različne vrste mehanskih poškodb. Poleg standardnih priključkov je pametni telefon opremljen z dodatno vtičnico, oblikovano za pisalo. Sedem kartic je nameščenih v režah, ki se nahajajo na obeh straneh ohišja: prva - na desno, druga - na levo. Odprejo se s posebno sponko za papir. Na ploščah, ki pokrivajo te reže, so simboli: SIM 1 in 2 SIM. Nadzorna plošča je pod zaslonom. Med značilnostmi je treba poudariti tudi dejstvo, da je luknja zvočnika na zadnji strani izdelana tako, da zvonjenje telefona, ki leži na trdni površini, ni utišano. To smo dosegli z uporabo posebnih stranskih sten.

  Značilnosti junaka (Scribe Pro)

  Alcatel One Touch Hero je opremljen z visokokakovostnim 6-palčnim zaslonom, ki temelji na matriki IPS. Zračna plast je odsotna, kar izboljša sliko. Veliko gostoto kažejo tudi gostota 367 ppi in ločljivost 1920 x 1080 px. Telefon je opremljen z dvema fotoaparatoma Sony. Za glavni uporablja 13-megapixel senzor, in na sprednji strani je modul 2 Mp. Oba fotoaparata lahko snemata videoposnetke Full HD.

  Pametni telefon deluje na procesorju blagovne znamke MediaTek (4 jedra). Njegove zmogljivosti - 1500 MHz. V parih s centralnim čipom je nameščen PowerVR SGX 544MP pospeševalnik. Obseg pomnilnika popolnoma ustreza sodobnim zahtevam: sistem - 2 GB, vgrajen - 16 GB. Te lastnosti zadostujejo za nemoteno delovanje vmesnika Android 4.2. Avtonomijo zagotavlja napajanje z 3.400 čarovniki.

  Mnenja One Hero Hero (Scribe Pro)

  Alcatel One Touch Hero je nadgrajena različica Idola X. Velik je. Povečanje velikosti zadeve je popolnoma upravičeno. Dejstvo je, da je proizvajalec na pripomoček namestil 6-palčni zaslon z ločljivostjo Full HD. V svojih uporabniških ocenah je zelo učinkovit. Drugi telefon v kompletu, ki je povezan s pametnim telefonom prek Bluetootha, je za mnoge postal presenečenje. Poleg teh prednosti so lastniki poudarili tudi:
 • Dolgo življenje z enim polnjenjem.
 • Odličen senzor.
 • Kakovost zbiranja in materialov.
 • Delo z dvema "sedmimi".
 • Vključeno pisalo.
 • Večpredstavnostni zvočnik.
 • Katere so slabosti uporabnikov?
 • Vgrajeni pomnilnik ni mogoče razširiti.
 • Kakovost glavne kamere.
 • Gladke slike animacije.
 • Router Alcatel One Touch Y850V0

  Kljub dejstvu, da je bila ta brezžična naprava izdana pred štirimi leti, se njene značilnosti danes štejejo za pomembne. Kaj je v njem tako posebnega? Najprej načrt. Naprava je videti lakonična in celo nekoliko stroga. Ima majhno velikost 84 x 84 mm. Njegova debelina je le 146 mm. S takšnimi dimenzijami tehta 135 gramov, zaradi katerih se lahko varno imenuje mobilni. Na sprednji plošči je poleg imena še zaslon. Prikazuje aktivne funkcije. Na strani linije so vrata za "sedem" in microSD kartice.
  Naj na kratko preučimo možnost Alcatel One Touch Y850V0:
 • Naprava lahko hkrati razdeli internet desetih naprav. Podpira 2G, 3G in 4G omrežja.
 • Polmer signala pokriva območje 60 m 2.
 • Baterija izpolnjuje življenjsko dobo akumulatorja 3000 mAh. S takšnim napajanjem v aktivnem stanju naprave deluje do 8 ur. Čeprav lastnik ocenjuje, da polnjenje traja le 4 ure.
 • Standard Wi-Fi - 80211 a /b /g /n.
 • Podpira pomnilniške kartice do 32 GB. V usmerjevalniku je vgrajen tudi vgrajen pomnilnik z zmogljivostjo 4 GB.
 • Možnost sinhronizacije z napravami, ki omogoča povezavo v prihodnosti brez vnosa gesla.
 • Značilnosti hitrosti: 3G - do 21 Mbit /s, 4G - 150 Mbit /s (sprejem) in 50 Mbit /s (prenos).
 • Sorodne publikacije