Najboljši polnilnik za avtomobile: ocena, pregled najboljših modelov, specifikacije

Za zagotovitev nemotenega delovanja akumulatorja mora lastnik vozila poskrbeti za prisotnost polnilnika. To vprašanje je še posebej pomembno za prebivalce severnih regij. Pogosto se pojavijo situacije, ko se avto ne more zagnati zaradi močnega praznjenja baterije. Če želite izbrati najboljši avtomobilski polnilnik, morate upoštevati značilnosti in oceno teh naprav. O tem bomo nadalje razpravljali.

Značilnosti naprave

Če želite kupiti visokokakovosten avtomobilski polnilnik v Sankt Peterburgu, Moskvi ali drugih mestih naše države, morate upoštevati značilnosti teh naprav. Vsi vemo, da baterija ne proizvaja električne energije. Baterija je potrebna za kopičenje energije in njen nadaljnji vpliv na avtomobilske sisteme. Elektrika proizvaja generator. Vendar pa ta naprava ne more zagotoviti polne napolnjenosti baterije.


Nato se baterija izgubi. V tem primeru brez priključitve zunanjega polnilnika ne morete. V topli sezoni se motor lahko zažene iz pol-izpraznjene baterije. Pozimi to ne bo delovalo. V tem primeru morate nujno napolniti baterijo. V ta namen številna domača in tuja podjetja proizvajajo posebno opremo. Lahko hitro in kakovostno polni baterijo. Pri izbiri pa je pomembno vedeti, kateri polnilnik je primeren za določeno vrsto baterije. Drugače je lahkosamo da pokvari Za vsako vrsto baterije so dodeljeni ti ali drugi tipi polnilnikov. Priporočljivo je tudi, da se upošteva ocena teh izdelkov. To vam bo pomagalo izbrati kakovostno napravo, ki bo trajala več let.

Razpoložljiva oprema, ki lahko ima samo eno funkcijo (polnjenje baterije) ali več dodatnih načinov. To je odvisno od stroškov naprave. Zato morate pred nakupom ugotoviti, katere dodatne funkcije so dejansko potrebne v procesu sanacije baterije. Vse obstoječe vrste polnilnikov lahko razdelimo v tri skupine. Prva kategorija vključuje začetne izdelke. Uporablja se za zagon motorja avtomobila. V drugo skupino so vključeni polnilniki, ki so zasnovani izključno za obnovitev zmogljivosti baterije. Tretja kategorija je univerzalna. Ti vključujejo naprave za polnjenje in zagon. Združujejo dve prejšnji vrsti naprav.

Opis funkcij

Zagonski polnilniki se napajajo iz električnega omrežja. Če je naprava potrebna samo za polnjenje, je bolje izbrati preproste naprave. V primeru funkcije zagona ni potrebno preplačilo. Polnilnik je priključen na omrežje (220 V). Naprava pretvori napetost in napajanje v stike akumulatorja s tokom 12 par. To zagotavlja enotno, kvalitativno okrevanje zmogljivosti.
Naprave za polnjenje so opremljene z lastno baterijo. Ta naprava bo pomembna za tiste lastnike avtomobilov, ki ne morejo voziti avtomobila stran od vira napajanja. Za potovanje v oddaljenoRazdalja te vrste polnilnika je najbolj primerna. Podobni pripomočki so impulzni in transformatorji. Imajo številne razlike. Impulzni polnilnik za akumulator je kompaktne velikosti in majhne teže. Zasnova zagotavlja prisotnost zaščitnih mehanizmov. Vzemite podoben polnilnik s seboj ne bo deloval. V prtljažniku ni veliko prostora. Strošek naprave za impulzno polnjenje je višji kot pri drugih sortah. Vendar se med izkoriščanjem izplača.
Impulzni polnilnik za akumulator vozila proizvaja visokofrekvenčni tok. To ne zahteva velikih dimenzij naprave. Druga kategorija naprav za polnjenje in izstrelitev vključuje transformatorske naprave. Ta naprava je zelo velika. Vzemite ga s seboj na potovanje je skoraj nemogoče. Zato se taki polnilniki uporabljajo kot stacionarne naprave za servisiranje. Transformatorski polnilniki za avtomobilske akumulatorje v Sankt Peterburgu, Moskvi in ​​drugih mestih in regijah Rusije se uporabljajo za popravilo avtomobilov za hitro in kakovostno obnovo zmogljivosti baterije. So enostavni za popravilo in učinkovito opravljajo dodeljene funkcije.

Strokovno svetovanje

Pri izbiri modela avtomobilskega polnilnika je treba upoštevati nekaj strokovnih nasvetov. Trdijo, da je treba upoštevati številne nianse. Najbolj poceni so naprave z ročno nastavitvijo. S takšno napravo lahkovrnite celo brezupno baterijo. Če je bila baterija že dolgo prana v stanju globokega praznjenja, na začetku skoraj ne sprejema toka. Ročna nastavitev vam omogoča, da naredite vse, kar je v njeni moči, da ponovno napolnite akumulator.

Na voljo so tudi avtomatski polnilniki za avtomobilske akumulatorje. Če je baterija slabo izpraznjena, se taka naprava ne more polniti. Na terminalih takšne naprave ne zaznajo obremenitve. Zato ne bodo niti vključeni v pogoje globokega praznjenja baterije. Namesto tega je pri samodejnem polnjenju baterija boljša. Postopek je dolgotrajen. Samodejne naprave ga nenehno spremljajo. Postopoma zmanjšujejo moč polnilnega toka. Ko bo baterija prejela polno zmogljivost, bo naprava izklopila električno napajanje. Če želite pustiti brez nadzora, je takšna naprava povsem možna. Napravite avtomobilski polnilnik z lastnimi rokami. Vendar pa je možno, da bo delo takšne tehnike negativno vplivalo na delovanje baterije. Če taka naprava ne more priključiti vtičev, lahko elektrolit "zavre". To vodi do eksplozije. Prav tako strokovnjaki svetujejo, da izberete polnilnike s funkcijo razžveplanja. To je še posebej pomembno v prisotnosti svinčevega akumulatorja. Če traja dlje časa v praznjenem stanju, se na ploščah pojavijo kristali svinčevega sulfata. So zelo uničeni. S tem se zmanjša zmogljivost baterije.
Za pomlajevanje baterije daje kratke impulze. Soprecej velike zmogljivosti. Naprava nato odda baterijo. Če baterija še ni brezupna, jo je mogoče napolniti, kar znatno poveča zmogljivost. S tem se izognete nakupu nove baterije.

Obračunavanje vrste akumulatorjev

Nekateri lastniki vozil izdelajo polnilec akumulatorjev z lastnimi rokami. Vendar je to nevarno. Stroški nabavljenih naprav so relativno majhni. Kupiti novo baterijo je veliko dražje. Zato ni priporočljivo, da bi polnilec za avtomobil izdelal z lastnimi rokami.
Pomembno je tudi upoštevati vrsto baterije. Razdeljeni so v tri glavne kategorije. Prva skupina vključuje WET baterije. To je svinčeno-kislinska naprava, znotraj katere je tekoči elektrolit. Takšne baterije so nameščene na različnih vrstah vozil v naši državi. Za polnjenje te baterije se bo prilegal običajni polnilnik. Akumulatorji tipa AGM so naprednejša, nova naprava. Imajo poseben material iz steklenih vlaken. Še ena relativno nova vrsta so GEL baterije. Vsebujejo gel elektrolit. Baterije GEL in AGM zahtevajo uporabo posebnih polnilnikov. Primerne so tudi univerzalne naprave, ki imajo več načinov polnjenja. Preklopijo v ročnem načinu. Pri tem se lahko polnjenje opravi v samodejnem načinu. Če uporabljate običajen polnilnik, da obnovite zmogljivost baterije z absorpcijskim, gel elektrolitom, lahko pričakujeteHitro izpraznite baterijo. Rahlo povečanje napetosti je za take naprave katastrofalno. WET baterije so v načinu polnjenja manj zahtevne. Zato ne potrebujejo posebnih prilagoditev. Opozoriti je treba, da proizvajalci baterij ne priporočajo uporabe lastnih prostoročnih polnilnikov - to lahko povzroči akumulator. Pomembno je upoštevati navodila proizvajalca. V nasprotnem primeru lahko motite delo opreme. Najlažji način je pridobivanje samodejnih naprav. Najboljši od njih so sposobni določiti zmogljivost baterije, kot tudi raven napolnjenosti. Postopek izvajajo po uveljavljenem algoritmu. Pri novih, produktivnih baterijah je to pomembno.

Ocena

Pri izbiri najboljšega polnilnika za avtomobilski akumulator upoštevajte oceno priljubljenih modelov. Razdelimo jih lahko v dve skupini. Prva kategorija vključuje napravo za obnovitev kapacitete baterije avtomatskega tipa, v drugi pa ročne polnilnike. Ocena je temeljila na ocenah kupcev in strokovnjakov. Na prvem mestu med avtomatskimi polnilniki je model "Kedr-Auto-10". Ta naprava je dobila oceno 95 točk od 10. Stroški te opreme je približno 1300-1400 rubljev. Kupci trdijo, da je ta polnilnik optimalno povezan s ceno in kakovostjo. Drugo mesto med avtomatskimi napravami predstavlja model "Orion PW-150". Ocena te naprave je 89 točk. Glasovanje je potekalo med kupci in strokovnjaki na tem področju. Cena polnjenja je približno 960-1000drgnite Ta ugodna cena naredi ta model priljubljen. Med samodejnimi sprožilci zasluži pozornost polnilna in zagonska naprava podjetja "Resanta" pod znamko PU-2. Gre za večnamensko napravo, ki zagotavlja visoko vrednost trenutnega impulza (400 A). Dodatni akumulator je opremljen s polnilnikom za avto. Priključek USB, kompresor in celo svetilka so opremljeni s PU-2. Cena modela je 3650-3900 rubljev.
Med ročnimi polnilniki so uporabniki identificirali tri modele. Prvo mesto je Orion PW-265. Naprava prejme oceno 93 točk. Njegova cena je 1300-1400 rubljev. Drugo mesto v tej kategoriji pripada modelu "ZPU-135". Dobila je 91 točk. Strošek tega ročnega polnjenja je 3900-4000 rubljev. Zaradi visokih stroškov kupci raje uporabljajo prejšnji model. Tretje mesto pripada napravi Sonar UZP-210. Ta strošek stane 3100-3200 rubljev. Model prejme oceno 87 točk.

Ocene o «Kedri-Auto-10»

Z izbiro avtomatskega polnilnika za avtomobilski akumulator je treba najprej obravnavati model »Cedar-Auto-10«. Ta model je vodilni v skupini in je nesporni vodilni v prodaji. Ima sprejemljivo ceno. Hkrati pa je funkcionalnost zelo primerna za domače voznike. Polnjenje "Cedar-Auto-10" ima 3 načine delovanja. Pri samodejnem polnjenju se postopek začne s tokom 5 A. Ko se zmogljivost ponovno vzpostavi, se ta indikator zmanjša.
Drugi način polnjenja se imenuje predhodnik. V temV primeru priključkov akumulatorja je napajan tok 10 A. To omogoča hitro polnjenje naprave. Ta način je potreben v primeru, če avtomobila ni mogoče zagnati in je nujno nujno zapustiti avto. Čez čas se prepovedani način preklopi na samodejno. Tretji način se imenuje cikličen. Med njegovo izvedbo obstaja preprosta razžveplanje. Kratkotrajni tokovni impulzi 5 A se izmenjujejo s premori. Pri izterjavi zmogljivosti s pomočjo zagotovljene opreme morate upoštevati zahteve proizvajalca. Naprava nima vgrajene obremenitve. Zato navodilo priporoča, da se na baterijo priključi zunanji porabnik energije, kot je svetilka. Postopek polnjenja v tej napravi je enostavno upravljati z vgrajenim ampermetrom. Veliko uporabnikov opozarja na prednosti kompaktnosti "Cedar-Auto-10". To je preprost, vendar učinkovit model. Omogoča hiter zagon avtomobila, ko se baterija izprazni. Pomanjkljivost predstavljenega modela je, glede na povratne informacije kupcev, nezmožnost prilagajanja maksimalnega toka.

Ocene o Orioni PW-150

Avto polnilnik Orion PW-150 je povpraševanje domačih kupcev. To je preprost model, katerega delovanje ne povzroča težav voznikom. Cena v predstavljenem modelu je najnižja med modeli, ki so se uvrstili v rating. Indikator polnjenja ni priložen priloženemu polnjenju. Prav tako ni nobenega stikala. Orion PW-150 vam omogoča polnjenje baterije v enem načinu. Obstaja samo sprednja ploščasistem svetlobne signalizacije, ki uporabnika opozori na polnjenje, kot tudi napolnjen akumulator. "Orion PW-150" je primeren samo za določene vrste baterij. Obseg njene uporabe je precej omejen. Naprava se uporablja za polnjenje samo kislinsko-svinčenih baterij, katerih zmogljivost je 45-70 Ah. Shema naprave je precej preprosta. To ne izpolnjuje zahtev za polnjenje drugih vrst baterij. Pomanjkljivost naprave je tudi, da ni mogoče obnoviti zmogljivosti globoko izpraznjenega akumulatorja. Avtomatizacija se preprosto izklopi, ker naprava ne sprejema toka. Vendar pa predstavljeni polnilnik za avto, ki je prišel v rating, ni naključen. Mnogim uporabnikom je všeč ta preprostost. Napravo lahko preprosto priključite na ustrezno baterijo in sploh ne nadzorujete postopka polnjenja. Naprava zagotavlja zaščito pred kratkim stikom, ponovno polarizacijo. Nizki stroški naprave so po mnenju kupcev tudi prednost polnjenja. Zato je Orion PW-150 veliko povpraševanje med lastniki avtomobilov.

Ocene o Orioni PW-265

Pri izbiri najboljšega avtomobilskega polnilnika z ročno nastavitvijo bodite pozorni na Orion PW-265. Ta naprava ima en poseben riž. Tukaj je uporabniku dana možnost, da samostojno določi raven maksimalnega toka. Zato je naprava precej vsestranska. Uporablja se lahko v procesu polnjenja velikih in majhnih baterij. Največji polnilni tok je 6 A. To je dovoljnapolnite baterije za avtomobile, motorna kolesa. Uporabniki ugotavljajo, da je prednost modela dostopnost zaščite pred pregrevanjem. Prav tako naprava ne bo gorila, če jo voznik pozabi onemogočiti in zagnati motor. Zasnova zagotavlja zaščito pred kratkim stikom. Škatlica za polnjenje je trdna. To je priročno za shranjevanje. Vpenjalne žice niso visoke kakovosti. Vendar opravljajo svojo funkcijo. Če želite, lahko kupite nove žice s "krokodili". Glede na preglede je zanesljiv, trajen model. Ima precej funkcionalnosti. Vendar pa obstajajo negativne ocene. Priloženi polnilnik nima načina za razžveplanje. V tem primeru je cena modela enaka ceni "Kedrom-Auto-10", ki ima tako značilnost. Vendar pa je med ročnimi polnilniki ta model upravičeno na prvem mestu.

Ocene o ZPU-135

Med najboljšimi polnilniki za avtomobile je tudi naprava ZPU-135. Izdelana je v Tambovu. To je eden najmočnejših polnilnikov v ratingu. Njegov maksimalni polnilni tok je 13 A. Zato se taka naprava uporablja za polnjenje baterij do 140 Ah. Priloženi polnilnik je primeren tako za 12 V kot za 24 V baterijo. Zaradi širokega obsega ZPU-135 je ta model priljubljen. Pogosto jih pridobijo specializirana podjetja za prevoz motornih vozil, storitve. Za običajnega uporabnika je cena te naprave lahko precej visoka. Zato med rokoNaprave za polnjenje ZPU-135 je druga. Med pomanjkljivosti tega modela, uporabniki pokličite pomanjkanje zaščito pred kratkim stikom. Zato, ko se ukvarjajo s terminali morajo biti zelo previdni. Pozitivna žica morali ročno preklopiti prehod iz načina polnjenja in zagon motorja.

Komentarji za "Sonar PSM-210"

Car Charger "Sonar PSM-210" razlikuje kompaktne velikosti. Prav tako se lahko uporablja kot samostojno predjed. Naprava je opremljena z napredno impulz napetosti pretvornika. Med pomanjkljivosti modela iz uporabnikom majhne zmogljivosti notranjo baterijo. Po pregledu polnilnike na lastnosti avtomobila, se lahko ocene njihovih strank in strokovnjakov, da bi se pravilno odločitev o tem, ali za nakup takšne naprave za osebno uporabo.

Sorodne publikacije