Kako vklopiti računalnik brez gumba za vklop, če je pokvarjen?

Tisti, ki imajo računalnike že dolgo časa, se pogosto pritožujejo nad kakršnimi koli težavami. Eden od njih je okvara gumba za izklop. Od časa do časa zavračajo, nato pa postane vprašanje nujno: kako vklopiti računalnik brez gumba za vklop?

Splošne informacije

Obstaja tudi dejstvo, da je moč v omrežju prisotna, matična plošča dela signalizira lastno LED, ko pa pritisnete gumb na stikalu, se nič ne zgodi. Računalnik se ne vklopi! Kaj storiti v tem primeru? Kako vklopiti računalnik brez gumba za vklop in po možnosti ne na zelo zapleten način?


Treba je opozoriti, da so razlogi za takšno vedenje tehnologije lahko zelo veliki. V članku bodo obravnavane nekatere izmed najbolj priljubljenih variant neuspeha in njihova odstranitev. Dali bodo tisti, ki jih je mogoče zlahka ponoviti doma. Če nobeden od spodnjih elementov ne more pomagati, je bolje, da se obrnete na strokovnjake, da bodo lahko rešili ta problem.

Hitro, vendar zahtevno preverjanje

Najprej morate preveriti napajanje:
 • Za to morate najprej odstraniti vse priključke (iz video kartice, matične plošče, trdega diska, hladilnika itd.).
 • Zaprite dve žici na najširšem priključku od tistih, ki so na napajalniku. Praviloma je zelena, najbližja pa je črna. To lahko storite s preprosto sponko ali objemko.
 • Iz vtičnice napajamo napetost. In če navijači niso zaslužili, in vse, kar je storjeno prav, potem lahko z gotovostjo rečemo, da je napaka v napajanju. Če so se začeli, potem lahko rečemo, da deluje.
 • Sedaj lahko priključite konektorje in rešite takšno nalogo.


  Kako zagnati računalnik?

  Torej smo ugotovili, da je problem v samem računalniku. Kaj počnete zdaj? Matična plošča ima veliko priključkov, na katere so povezani elementi na sprednji strani ohišja računalnika - gumbi, LED, USB vrata in druge komponente. Priključki za gumb za vključitev se običajno nahajajo na spodnji desni strani plošče. Vendar pa bi bilo najbolje odpreti dokumentacijo o uporabi elementa in ugotoviti, kje v njej so stiki. Če ni, potem je potrebno poiskati napise: "Stikalo za vklop" (PW stikalo), Vklop, Vklop-Izklop. Po tem odstranite konektorje in previdno zaklenite sponke PWR SW in ozemljitev. Zakaj? Toda tudi s kemičnim svinčnikom. Računalnik lahko vklopite brez gumba za vklop. In če po tem vse deluje, potem natančno vemo, v čem je problem. Ona - v samem gumbu za vklop /izklop. Toda kaj storiti, ko ugotovimo to dejstvo? Seveda jo popravite ali zamenjajte. Za nekaj časa, da se izognemo situaciji, lahko uporabite tudi gumb za ponovni zagon, ki ga namesto haka pritrdite. Ponavadi je naročena na Reset. Torej, tukaj je enostaven način, da napravo opremite za delo. In če je gumb za vključitev pokvarjen, ga lahko čim prej priporočite, da se izognete tej težavi.Vendar bodite pozorni - zaradi neizkušenosti ali sočutja je lahko računalnik resno poškodovan. Zato je treba popolna popravila opraviti samo na lastno odgovornost. Gumb za ponovni zagon lahko uporabljate dlje časa.

  Delo s tipkovničnimi bližnjicami

  Tipkovnica je del računalnika, ki je zelo podcenjen. Morda je odgovor na vprašanje, kako izklopiti računalnik brez vklopa gumba za vklop, vredno začeti s to metodo, ki je hkrati enostavna in enostavna. V ta namen bomo morali delati z osnovnim V /I sistemom. Res je, da tukaj ni vse tako preprosto. Dejstvo je, da je za uspešno uporabo te metode tipkovnico treba priključiti ne na vrata USB, temveč na okroglo PS /2. Če ni tako, potem se na žalost nič ne bo zgodilo. Če je tipkovnica takšna, kot jo potrebujemo, potem morate nastaviti nastavitve (in sicer izberite elemente, ki ustrezajo gumbom, ki lahko s tipkovnico vklopite računalnik). To je lahko preslednica ali tipka za vklop /izklop (gumb za vklop je na voljo na "podaljšanih" tipkovnicah) ali Ctrl-Esc. Po tem morate shraniti nastavitve in izklopiti računalnik, da bi poskusili tako inovacijo. Kako najti zahtevano nepremičnino? Takoj, ko je bil vhod v osnovni V /I sistem izdelan, pojdite v razdelek Nastavitev upravljanja porabe in spremenite Vklop po tipkovnici. In zdaj imamo ilustracijo vprašanja, ali lahko vklopite računalnik brez gumba za vključitev.

  Značilnosti tehnične zasnove

  Kot je povedala ena oseba, je lahko bolj zanesljiv stikalni gumb le litega železaponev sovjetske proizvodnje. In kaj, treba je omeniti, da je velik del resnice v teh besedah. Torej, če je gumb za vklop računalnika ne deluje, potem lahko razmišljate o tem, in ne, ali spremeniti enoto tehnologije? Konec koncev, to je eden od osnovnih elementov računalnika, tako da, ko ne uspe, lahko rečemo, da je operacija dobesedno na zalogi. Ali je bila kupljena tajna proizvodnja iz Kitajske. Da bi to preprečili, morate biti previdni pri izbiri računalnika, ko ga kupite.

  Varnostna tehnologija

  In zdaj želim malo nazaj in pomisliti na varnost. Treba je opozoriti, da je večina računalniških elementov, ki delujejo pod majhno napetostjo, ki je enota ali celo volt. Toda ni vse tako preprosto - drugače ne bi bilo povezano z 220 V. Zato je vedno, tudi z najmanjšimi kozmetičnimi spremembami, potrebno popolnoma odstraniti tehnologijo iz napajalne napetosti. Seveda je precej težavno, vendar ne pozabite, da je vsa varnostna oprema napisana s strani nekoga v krvi. Poglejmo majhen primer malomarnega odnosa. Tukaj je računalnik, ki ga je sistemski blok precej težko odklopiti od napajanja. Vstopi v način mirovanja in odpre stransko vrstico. In tu se sprožijo prekinitve (npr. Iz sporočila, ki je prišlo preko omrežja) in tehnologija je vklopljena. Trenutno ni verjetno, da bo zadel, vendar pa lahko ventilator na matični plošči dobro hodi v roke. On seveda ne odseka prstov, vendar jih je mogoče premagati s svojimi rezili.

  Sklep

  Tukaj smo razstavili, kako vklopiti računalnik brez vklopa gumba. Toda to so bili najbolj primitivni načini za preverjanje statusa aktivacije. Treba je opozoriti, da obstaja precej veliko število različnih pomožnih strojev, preko katerih lahko obnovite in zaženete dobesedno mrtvo elektroniko. Ampak to je, praviloma, izkušeni strokovnjaki, ki se ukvarjajo v tem poslu že kar dolgo časa. Čeprav je, kot je bilo že omenjeno, pri takšni okvari še vedno bolje razmišljati o zamenjavi sistemske enote. Konec koncev je v tem primeru iz njega mogoče odstraniti vse "notranjosti" in jih preurediti v novo. In to bo prihranilo vse razpoložljivo delo, zamenjava pa bo v nekaj dneh pozabljena.

  Sorodne publikacije