Parametri D-Link DSL-2640U: Navodila po korakih

Članek bo opisal modem, natančneje, kako konfigurirati usmerjevalnik D-Link DSL-2640U. Rostelecom in drugi ponudniki potrebujejo skoraj enake nastavitve povezave. Procesi so dokaj preprosti in lahko vodijo tudi tisti, ki prvič delajo na isti tehnologiji. Ta naprava velja za univerzalno, saj deluje z Ethernet in LAN priključki.

Splošne informacije

Kaj lahko rečemo o kakovosti dela? Na žalost je veliko pritožb strank. Ena od najpogostejših: pri delu s tovarniško privzeto programsko opremo začetna različica brezžične dostopne točke ne deluje. Zaradi tega boste morali programsko opremo takoj po nakupu posodobiti. Ta problem je vzrok mnogih drugih težav - šibek signal, ogaben Wi-Fi, trajne napake in tako naprej. Že v najnovejših različicah vdelane programske opreme so takšne težave redke, proizvajalec je lahko odpravil večino pomanjkljivosti. Usmerjevalnik že deluje stabilno, brez obešanja, signal je odličen, brez prekinitev in prekinitev.


Preberite podroben opis spodaj: kako pravilno priključiti modem na računalnik, kako pravilno konfigurirati D-Link DSL-2640U, kako nastaviti žični internet in brezžično dostopno točko.

Paket

Pri nakupu modema morate preveriti, ali so vse komponente (komplet) v normalnem območju. Škatla mora imeti napravo, razdelilnik (ali pomišljaj), napajalnik in povezovalni kabel LAN. Slednji so lahko sivi, zeleni ali modri, odvisno od tega, katera različica modema je kupljena. Zaželeno je za bolj udobnodelo za nakup telefonskega kabla. Spoji morajo biti enaki kot razcepnik. Modem je najbolje namestiti v bližini računalnika, saj se priloženi kabel LAN ne razlikuje veliko po dolžini.Shema priključitve

Po zaključku vseh priprav za priključitev modema morate izvesti določeno zaporedje dejanj. Izključite kabel iz telefona in ga priključite na razdelilnik. To storite z uporabo vratnih linij. Ne pozabite na kabel, ki je v kompletu. To je kabel z izhodom telefona. Treba ga je priključiti na telefon. Nato uporabite prej kupljen kabel. Povezati ga je treba z razdelilnikom in modemom. Po - priključite napravo na vir napajanja. Nato morate modem povezati z računalnikom prek kabla LAN. Tako je vzpostavljena povezovalna shema. Nato razmislite o konfiguraciji programske opreme.

Prijava v nadzorno ploščo

Ko razumete, kako ustvarite povezovalno shemo in priključite modem na računalnik, morate iti v konfiguracijo same naprave. Najprej morate ponovno zagnati usmerjevalnik in ga predhodno ponastaviti na tovarniške nastavitve. Šele po tem lahko nastavite D-Link DSL-2640U. Kako to storiti? Morate najti gumb za ponastavitev, vzeti katero koli fino napravo (iglo, sponko in tako naprej) in jo klikniti. Da bi jo lažje našli, je treba pojasniti - nahaja se na hrbtni strani vrat LAN in priključku za napajalni kabel. Modem s temmora biti trajno vklopljen. Takoj, ko se naprava ponovno zažene, indikatorji prenehajo utripati, lahko začnete postopek namestitve.
Potrebno je pripraviti podatke, ki vam omogočajo spreminjanje nastavitev usmerjevalnika. To je prijavno ime in geslo modema, njegov naslov IP. Potrebovali boste tudi brskalnik, ki bo v naslovno vrstico vnesel zadnje podane podatke. Opozoriti je treba, da je to mogoče storiti samo na računalniku, ki je povezan z modemom D-Link DSL-2640U RA. Nastavitev je treba nadaljevati. Brskalnik mora vnesti naslov IP omrežja: 1921681.1. Standardna je. Uporabnik bo odprl meni, v katerega bo vnesel uporabniško ime in geslo, nato pa bo imel dostop do namestitve. Če so vse povezave in podatki pravilni, bo lastnik lahko dostopal do nadzorne plošče. Tam lahko takoj vidite osnovne informacije o napravah: stanje omrežja, status DSL in splošne zmogljivosti usmerjevalnika.

Nasveti

Če se nadzorna plošča odpre v tujem jeziku, morate paziti na zgornji desni kot. Za spreminjanje vmesnika je odgovoren poseben gumb. To je spustni seznam za iskanje ruskega jezika. Potem bo internetna konfiguracija D-Link DSL-2640U veliko enostavnejša. Najbolje je, da geslo takoj zamenjate za dostop do nastavitev modema. Pojdite na "Napredne nastavitve", nato v meniju "Sistem". Na voljo bo gumb "Skrbniško geslo". Ne pozabite klikniti na gumb »Shrani«.

Kako vzpostavitipovezavo?

D-Link DSL-2640U in njegova povezava se izvajata na dva načina. Prvi je WAN, drugi pa klikni »Poveži«. V članku bomo opisali le zadnjo možnost. Dejstvo je, da je veliko lažje za tiste ljudi, ki prvič vzpostavijo internet in delajo z modemom.

Kliknite »Poveži: Konfiguriraj modem«

. Ta način namestitve bo trajal veliko dlje kot možnost razhroščevanja prek WAN-a, vendar je veliko lažje in enostavno bo sledil, kje je prišlo do napake. Če želite začeti postopek spreminjanja parametrov, morate v nadzorni plošči najti isti zavihek.
Preverite, ali v modemu obstaja povezava, ki jo zagotavlja razdelilnik. Če želite to narediti, morate biti pozorni na kazalnik DSL - naj gori. Kaj naj storim, če žarnica ne zasveti? Preveriti morate stike. Vtič je priključen na električno vtičnico, kabel na ločilo, usmerjevalnik in računalnik. Če je vse pravilno priključeno in ni težav, indikator pa ne sveti, je potrebno preveriti, ali obstaja električna energija. Po odpravljanju napak, ko žarnica zasveti, morate iti še dlje. Na strani z nastavitvami modema D-Link DSL-2640U boste morali izbrati vrsto povezave. Da bi razumeli, kaj je potrebno, morate uporabiti pogodbo ali poklicati ponudnika telefonske številke. Ko izberete povezavo, kliknite "Naprej". Odpre se okno, v katerem boste morali vnesti uporabniško ime in geslo, ki ga je zagotovil ponudnik. Nato vnesite VCI (40) in VPI

. Po kliku na gumb "Naprej" boste morali potrditipodatkov Odprlo se bo okno, v katerem piše "Nastavitev povezave ni končana". Kliknite V redu in preverite, ali je vzpostavljena povezava z internetom. Če je test uspešen, je konfiguracija usmerjevalnika D-Link DSL-2640U končana. Včasih se zgodi, da se internet pojavi v nekaj minutah - malo moramo počakati. Končni korak: usmerjevalnik morate shraniti in ponovno naložiti. To lahko storite z mehanskimi tipkami na napravi in ​​na nadzorni plošči v meniju System.

Delo z Wi-Fi

Za nemoteno delo z dostopnimi točkami morate narediti določene nastavitve. Ta modem deluje s temi vrstami omrežij, zato poglejmo vse manipulacije, ki jih je treba opraviti. V meniju Wi-Fi morate iti v "Napredne nastavitve". Po tem boste morali poiskati poglavje "Osnovni parametri", ki bodo morali navesti vse potrebne podatke. Označiti morate možnost »Omogoči brezžično povezavo«. Nato morate posneti ime omrežja. To morate storiti v polju SSID. Navesti morate državo. V "Kanalu" lahko pustite avtomatsko polnjenje. Ko je usmerjevalnik D-Link DSL-2640U WiFi pravilno konfiguriran, morate v meniju »Varnost« nastaviti geslo in šifriranje. Slednji je odgovoren za izmenjavo informacij med računalnikom /telefonom in modemom. Ni treba izbrati nastavitev WEP /WPA. Bolje je dati prednost WPA2 in kasneje. V nasprotnem primeru bodo lahko sosedje ali drugi zunanji uporabniki zlahka prevzeli geslo. Naprej mora biti napisana v želenem stolpcu. Geslo je treba zapomniti, kot je potrebnopovezavo z dostopno točko. Nato morate shraniti podatke. Po želji lahko znova zaženete usmerjevalnik, saj se včasih omrežje morda ne prikaže takoj.

Povzetek

Ta modem velja za univerzalen. Zato se lahko uporablja tako v pisarnah kot v običajnih bivalnih prostorih. Hkrati se tip vnaša na internet in uporaba dodatnih komponent ni pomembna. Na žalost, nekaj super-pametni funkcionalni model proizvajalca ni dobil. Toda njegova utemeljitev lahko rečemo, da je usmerjevalnik precej enostaven za uporabo, in D-Link DSL-2640U je tudi preprost in hiter. Signal se ne izgubi, se ne izgubi in ne erodira. Večina potrošnikov se sooča s pregrevanjem naprave. Vendar lastniki opozarjajo, da funkcionalnost in kakovost dela ne vpliva nanj. Samo napravi morate dati "počitek". Mnogi priporočajo to napravo za nakup in uporabo. Njegova vdelana programska oprema je bila sčasoma nadgrajena, zato jo uživate z veseljem. D-Link DSL-2640U je čim pametnejši. Torej se ne bojte nakupa, ta izbira resnično opravičuje. Dobro nakupovanje in odlična uporaba!

Sorodne publikacije