Kjer pomnilnik CD-ja "C" izgine: Možni vzroki in načini za rešitev problema

Ni skrivnost, da se vsi uporabniki zadnjih operacijskih sistemov Windows soočajo s problemom, ko disk "C" izgine iz pomnilnika. Zakaj se to dogaja? V skladu z idejo uporabniki ne shranjujejo v sistemski particiji posebej težke vsebine. V nadaljevanju je predlagano, da se ta problem obravnava čim širše in da se predložijo nekatera priporočila za sprostitev prostora v sistemski particiji ali preprečevanje takšnih težav.

Zakaj pomnilnik diska "C" izgine: možni razlogi

Začnimo z dejstvom, da ni nujno zmanjšati prostega prostora na sistemski particiji, ki je lahko posledica nereda diska zaradi napake uporabnika. Če preučite obnašanje samega operacijskega sistema, lahko razumete, da se lahko tudi, če ni aktivnosti uporabnika, na disku, kjer je nameščen operacijski sistem, zmanjša razpoložljiv prostor. Med glavnimi vzroki za takšne situacije so:


 • neobjavljene datoteke starega sistema pri nadgradnji na deseto različico operacijskega sistema Windows;
 • začasne programske datoteke, ki ostanejo po namestitvi;
 • tehtnice po odstranitvi aplikacij;
 • datoteke za posodobitev operacijskega sistema;
 • preveliko število varnostnih kopij in obnovitvenih točk;
 • smeti v brskalnikih;
 • poveča velikost ostranjevalne datoteke in globok spanec;
 • Vpliv virusov.
 • Pomnilnik diska z operacijskim sistemom Windows 10 izgine: kaj storiti najprej?

  Torej predpostavimo, da uporabnik, ki temelji na stavkuMicrosoft Corporation je sedmo ali osmo različico nadgradil na deseto spremembo. Tudi v uradni izdaji je navedeno, da se lahko v tridesetih dneh vrnete v prejšnje OS. Če izraz ne obstaja, tega ne bo mogoče storiti. Uporabnik ugotovi, da je trdi disk izgubil spomin. Ampak kam je šla? Jasno je treba razumeti, da so nekatere sistemske namestitvene datoteke še vedno v sistemski particiji in objekti, odgovorni za vrnitev na staro. In to, žal, približno 15-30 GB prostora na disku zaseden.
  Prva stvar, ki jo je treba storiti, je, da pokličete standardno orodje za čiščenje diska, ki se nahaja v servisnem meniju lastnosti particije, in se nato znebite zgornjih komponent.

  Namestitev programov in začasnih datotek

  Toda predpostavimo, da so opisani objekti izbrisani, vendar iz pogona »C« pomnilnik izgine. Kaj storiti v tem primeru? Najprej si je treba zapomniti, katere programe je uporabnik namestil po prvi namestitvi samega operacijskega sistema.

  Težava je v tem, da mnogi inštalaterji prihajajo v zapakirani obliki in po odstranitvi podatkov iz arhiva na disku se pojavijo namestitveni imeniki. Toda arhivi sami in podatki, pridobljeni po zaključku namestitve programov, ne gredo nikamor (samodejno brisanje ni zagotovljeno).
  Zato je treba te objekte skrbno preučiti (zelo pogosto se te situacije opazijo pri prenosu vsebin iz torrent sledilcev).

  Neprimerna odstranitev vlog

  Zgoraj opisano stanje jealternativa. Uporabnik ve, na primer, da nekateri nameščeni programi zasedajo določeno količino. Odstrani ga, vendar se zaradi tega mesto sploh izpusti v velikosti, ki ustreza izbrisanemu programu. Kje je spomin na CD "C" izginil? Tu je glavni problem, da odstranitev programa morda ne bo v celoti izvedena. To je še posebej opazno pri uporabi standardnega orodja za odstranitev (razdelek programov in komponent v nadzorni plošči). Ni nujno, da se zanašate na vgrajeno odstranitev aplikacij ali celo operacijski sistem, saj po njihovem delu ostaja količina računalniškega smeti, ki si je ni mogoče zamisliti.
  V tem primeru je bolje uporabiti posebna orodja, kot je iObit Uninstaller, ki izbere program, ki ga je treba izbrisati, po standardnem postopku se aktivira zmogljivo skeniranje in šele nato se izbrišejo vsi ostanki, vključno z imeniki, datotekami in registrskimi ključi (v končni fazi je zaželeno aktivirati način uničenje datotek). Samo v tem primeru ste lahko prepričani, da je program popolnoma in popolnoma izbrisan.

  Sistemske posodobitve

  Zdaj nekaj besed o namestitvi posodobitev. Kje spomin na "C" pogon izgine? Če kdorkoli ne ve: privzeto je katera koli od najnovejših različic operacijskih sistemov Windows aktivirana s sprejemanjem in nameščanjem servisnih paketov. Hkrati pa v procesu namestitve stari paketi ne gredo nikamor. Poleg tega je možno, da so nastavitve aktivirane s prejemanjem posodobitev ne samo za operacijski sistem, temveč tudi za druge.Microsoftovi izdelki programske opreme. V najboljšem primeru lahko namestite posodobitve za njih. Vendar pa ni potrebno popolnoma deaktivirati nadgradnje sistema, kljub dejstvu, da so nedavni paketi povzročili okvaro računalnikov, ki temeljijo na procesorjih AMD, in sistemi z Intelovimi procesorji starejših generacij so se začeli nenamerno vključiti v način za ponovni zagon. Vse to so začasne napake, ki jih mora družba popraviti v bližnji prihodnosti.

  Če uporabnik vidi, da pomnilnik na lokalnem disku izgine, se lahko nekateri paketi izbrišejo s standardnim programskim in komponentnim oddelkom, nato pa ročno iščejo posodobitve in odstranijo nepotrebne iz namestitvenega seznama. Mimogrede, to pomaga pri reševanju številnih problemov, saj se, kot je že jasno, nekateri paketi sami zrušijo. Toda začasne datoteke so prenesene posodobitve, shranjene v imeniku SoftwareDistribution, ki je v standardni obliki približno 700-1000 MB, vendar se lahko poveča, če pride do sistemskih težav. Če jih želite zbrisati, lahko znova očistite trdi disk, preimenujete izvorno mapo in jo znova izbrišete (po ponovnem zagonu se bo izvirni imenik ustvaril samodejno).

  Varnostne kopije in obnovitvene točke

  Ko pomnilnik "C" izgine, je to lahko tudi posledica dejstva, da je v sistemu ustvarjenih veliko obnovitvenih točk. Običajno se ti postopki aktivirajo pri nameščanju kritičnih posodobitev ali pri namestitvi nekaterih uporabniških programov.
  Najbolj žalostnosistem rezervira približno 12% prostora na disku za vsako particijo. Domneva se, da je za normalni ponovni zagon dovolj, da ni več kot tri kontrolne točke. Nastavitve se lahko izvedejo v distribuciji sistema "Nadzorna plošča" na zavihku zaščite, ki določa maksimalno rezervirano prostornino (3-6% bo dovolj).
  Tudi nedavno ustvarjene točke, če je uporabnik prepričan, da je sistem popolnoma varen, lahko izbrišete z uporabo čiščenja na istem zavihku. Toda varnostne kopije sistemske particije, če že imate to potrebo, je bolje shraniti v virtualnih delih ali uporabiti izmenljive medije za to (hvala, zdaj jih je dovolj - flash diski, zunanji USB HDD, itd.).

  Težave z brskalniki

  Toda predpostavimo, da je pomnilnik diska "С" izginil (Windows 7 se uporablja ali kateri koli drug OS, v tem primeru ni pomembno). Ni vsakdo misli, da ko obiščete internetne vire z ustreznimi brskalniki v sistemski particiji, se lahko isti računalniški odpadki kopičijo v obliki predpomnilnika brskalnika, začasnih datotek in piškotkov. Včasih pa lahko precej obsežnosti.
  Tako je reševanje problema sprostitve mesta na trdem disku očitno: vse te objekte je treba izbrisati. Seveda lahko to storite v razdelku, ki razčisti zgodovino obiskov iz katerega koli brskalnika.

  Swap file

  Toda to še vedno ni razlog, da pomnilnik izgine iz pogona "C". Eden od problemov je veliko strokovnjakovponavadi pokliče stran stranfile.sys, ki je odgovorna za rezervacijo prostora na disku za navidezni pomnilnik. Navidezni pomnilnik se začne uporabljati, ko ni dovolj RAM-a. Hkrati se komponente, ki se izvajajo, ne prenesejo v RAM, temveč na trdi disk. Kljub temu, da je sistem samodejno nastavljen na izbiro ostranjevalne datoteke, ki naj bi bila fiksna, v resnici, pod potrebami navideznega pomnilnika dodeli prostor na trdem disku ali v logičnem delu, presega količino RAM-a v 2-4 krat. Predstavljajte si, koliko je lahko na primer z 8 GB RAM-a.
  Izhod je en: vnesite nastavitve navideznega pomnilnika in nastavite velikost ostranjevalne datoteke, ki je 15-2 krat manjša od predlaganega sistema, ali pa jo sploh onemogočite (čeprav naj se takšna dejanja izvajajo samo, če računalnik Računalniški terminal ne predvideva hkratnega zagona številnih programov, ki zahtevajo veliko virov.

  Spalna datoteka

  Če pomnilnik "C" izgine iz pogona, je treba omeniti, da sistem ne aktivira standardnega načina mirovanja, temveč tako imenovani način mirovanja, ki shranjuje vse nastavitve tekočih aplikacij. Bolj kot so, in bolj pogosto se sistem prenaša v takšno stanje, večja bo datoteka z datoteko hyberfil.sys. Ne morete ga izbrisati ročno (dejanski operacijski sistem tega ne bo storil), toda tukaj lahko izklopite način mirovanja (po tem bo sam sistem izbrisal želeno datoteko).samodejno). To naredite tako, da uporabite ukazno vrstico, ki se izvaja v imenu skrbnika, v katerega je vnesen ukaz powercfg -h off. Če še vedno potrebujete ta način, lahko zmanjšate velikost same datoteke z uporabo niza nizke vrste powercfg /h /type.

  Virusni vpliv

  Če pomnilnik "C" izgine iz pogona, je lahko posledica virusov. Nekateri od njih so sposobni ne le pogoltniti sistemskih virov ali ustvariti lastne kopije, ampak tudi trgati mesto v sistemski particiji. Kot najlažji primer lahko uporabite viruse, ki se imenujejo brskalniki, ki so prijazni za oglaševanje. V okviru svoje dejavnosti prenesejo in namestijo veliko število vprašljivih aplikacij, izpolnijo predpomnilnik in porabijo prostor na sistemski particiji. V večini primerov se lahko znebite takšnih groženj z rutinsko ročno odstranitvijo ali jo uporabite za brisanje. Vendar pa zanemarjanje protivirusnih pripomočkov prav tako ni vredno. Eden najmočnejših prepoznanih programov, kot je Rescue Disk, ki ga je mogoče zapisati na izmenljivi medij, zagnati z njega in skenirati celoten sistem, vključno z RAM-om, preden se Windows zažene.

  Nasveti na koncu

  Ti skupni problemi so povezani s stalnim zmanjševanjem prostora v sistemski particiji. Če pristopite k čiščenju diska s praktičnega vidika, je bolje uporabiti orodja Windows in posebne optimizatorje programske opreme, ki omogočajo varnejše in bolj popolne ukrepe. Če želite odstraniti programe, kot je že jasno, je bolje uporabitiuninstallers Toda z datotekami za zamenjavo in mirovanje morajo biti vse nastavitve ali deaktivacije izvedene same, saj za to niso predvidena samodejna programska orodja. Da, optimizacijo sistema ali brisanje sistemske particije iz zbranega smeti je treba izvajati pogosto (vsaj enkrat tedensko, če želite, da računalnik deluje z največjo produktivnostjo).

  Sorodne publikacije