Papir za nalepke in nalepke

Nalepka (decal) - plastika, karton, papir ali keramična podlaga, na kateri je natisnjena slika ali slika, se lahko prenesejo na drugo površino v stiku, običajno z uporabo toplote ali vode. Beseda "decal" je skrajšana iz decalcomania (franc). Tehnika je izumil francoski graver Simon Raven. Nato se je Francoz preselil v Anglijo, kjer je izpopolnil proces, ki so ga poimenovali odstranjevanje kamna. Ta proces je bil razširjen že v 19. stoletju. Trenutno je sprejemanje decalov povsem mogoče in v domačih pogojih. Kot podlago lahko uporabite papir za brizgalne tiskalnike za brizgalne tiskalnike.

Sestava nalepk

Decal je sestavljen iz naslednjih plasti (od zgoraj navzdol):
 • Papirni ali filmski material, ki je zgornja plast nalepke. Tiskanje poteka na zgornji strani etikete.
 • Lepilni sloj, ki se nahaja na dnu nalepke.
 • Silikon ali druga ločilna plast, prilepljena na zgornjo stran substrata.
 • Podloga iz papirja ali filma, ki je spodnja plast papirja za razbarvanje.
 • Sistem za identifikacijo radijskih frekvenc (RFID), ki je antenski čip, je lahko tudi del tega dokumenta.
 • Tipi decals: strižne, vinilne samolepilne

  Premični deco je narejen s sitotiskom na sloju vodotopnega lepila snovi, ki se nanaša na vodoodporni papir. Pred uporabo ga potopite v vodo.


  V stiku z vodo je lepilna snovizgubi svoje lastnosti in nalepko lahko odstranimo iz podnožja deco papirja. Pri daljšem stiku z vodo se lepilo popolnoma raztopi, kar vodi do tega, da nalepka ni prilepljena. Samolepilni deco je vinilna samolepilna etiketa z osnovo kanala. Ta nalepka se lahko premakne na drugo površino in jo odstrani iz podnožja.

  Proizvodni proces

  Masovna proizvodnja vinil decoils se začne z velikimi zvitki vinila. Deco papir prenaša preko ploterja ali tiskalnika /rezalnika velikega formata, ki natisne želeno sliko in izreže dano obliko. Oblikovanje etiket je ustvarjeno s pomočjo specializirane programske opreme. Na zaključni stopnji se na vinilno postavitev določene oblike uporabi papirna maska.


  Uporaba

  Decoloues se pogosto uporabljajo v vsakdanjem življenju osebe. Prilepijo se na kitare, ki se uporabljajo za dekoracijo starih avtomobilov. Modelarji uporabljajo nalepke za vpis svojih izdelkov. Uporaba brizgalnega tiskalnika in posebnega deco papirja za brizgalne tiskalnike vam omogoča, da brez napora vsiljujete modelom napise in logotipe vseh zahtevnosti. V tujini vladne agencije pogosto uporabljajo nalepke na vozilih, da jih prepoznajo. Uporaba nalepk za gasilce in policijske avtomobile v Združenih državah je urejena z zakonom. Večina nalepk za označevanje avtomobilov je izdelana iz retroreflektivnega vinila z lepljivim dnom, kiobtičal na način, da se "potegne in drži". S pomočjo decals lahko okrasite skodelico z lastnim imenom ali pa naredite spominek. Deco papir se lahko uporablja na porcelanskih, keramičnih, steklenih in kovinskih površinah.

  Sorodne publikacije