Kako je pnevmatsko vzmetenje nameščeno na "GAZel"?

Tovornjaki so izpostavljeni visokim obremenitvam, kar vodi do deformacije ogrodja. Ena od rešitev problema je namestitev pnevmatskega vzmetenja, ki ga dopolnjuje prečni ojačevalnik. Krmiljenje se izvaja s posebnim sistemom, ki je običajno nameščen med regalno kabino in sedeži.

Namen

Ta vrsta opreme preprečuje razcepitev vzmeti in poškoduje obešalne elemente. Stroški popravil se bistveno zmanjšajo, saj se obdobje delovanja mnogih elementov podvoji. Pneumodrive na Gazelle NPC izboljša kakovost delovanja mnogih sistemov in zagotavlja možnost spremembe lumna po nakladanju. Namestitev opreme traja nekaj časa in ne zahteva posebnega orodja.

Značilnosti

Izboljšanje tehničnih značilnosti tovornega in osebnega avtomobila postaja vse bolj pereča naloga. V tem primeru je treba posebno pozornost nameniti ne le pričakovanemu rezultatu, temveč tudi času, ki je potreben za vrnitev porabljenih sredstev. Med različnimi dodatki je treba omeniti pnevmatsko vzmetenje, za katerega je značilna visoka ekonomska učinkovitost, ki je opazna že od prvih dni uporabe.

S pomožno opremo je možno prevažati tovore večje teže, ne da bi se povečala verjetnost poškodb vzmetenja in preobremenitve. Zato ni potrebe po povečanju vzmeti in njihovi pogosto zamenjavi.Pnevmatsko vzmetenje na "GAZEL" danes postaja vse bolj priljubljeno, deloma zaradi dejstva, da proizvajalci nenehno izboljšujejo zasnovo in uporabljajo za ustvarjanje kakovostnih in trajnih materialov. Rezultat je varna in zanesljiva naprava, ki je težko namestiti in upravljati.

Kaj morate vedeti

Tudi pnevmatsko vzmetenje na "GAZel" je včasih izdelano z lastnimi rokami. V tem primeru je težko narediti improvizirane materiale in minimalni nabor znanja. V primeru neupoštevanja osnovnih pravil načrtovanja in neupoštevanja značilnosti sestavnih elementov obstaja verjetnost za pridobitev obsežne konstrukcije, ki ne le ne ščiti pred preobremenitvijo, temveč tudi poškoduje celotno vzmetenje. Torej, namesto varčevanja proračuna lahko dobite veliko težav in nepotrebnih stroškov za popravilo avtomobila.

Pri izbiri pomožnih naprav priporočamo, da bodite pozorni na zanesljivost in ugled proizvajalca, kot tudi na kakovost celotne izvedbe. Poudariti je treba, da je pnevmatsko vzmetenje varna za povečanje skupne nosilnosti, kar zmanjšuje stroške prevoza in ščiti pred prezgodnjimi okvarami.

Namestitev pnevmatskega vzmetenja

GAZel se najpogosteje uporablja kot delovno vozilo, tako da je dolg čas neuporabe za popravila izjemno nezaželen. Montaža je izvedena v kratkem času brez spreminjanja glavnih komponent sistema. Za začetek odstranite pritrdilne dele ožičenja in zavorecevi, kot tudi ogrlice. Pnevmatsko vzmetenje na "GAZel" je nameščeno med vzmetjo in okvirjem s pomočjo posebnih pritrdilnih elementov, ki so vključeni v komplet. Treba je omeniti, da imajo ključavnice na različnih straneh razlike v oblikovanju. Glavna prednost namestitve je odsotnost potrebe po varjenju.

Načelo delovanja

Valji v izvedbi so napolnjeni s stisnjenim zrakom s povečanim tlakom, zaradi česar predstavljajo del obremenitve od vzmeti. Stiskanje zraka pri vožnji po makadamski cesti ali slabem asfaltu postane opazno višje, zaradi česar se nagib avtomobila na ovinkih, udarcih in vibracijah zmanjšuje. Pnevmatsko vzmetenje na "GAZelu", ki ga ni posebej težko namestiti, je mogoče krmiliti z enosmernim sistemom, nameščenim v notranjosti avtomobila, ki zagotavlja hkratno črpanje pnevmatskih delov. Naprave na osnovi dveh kontur so primernejše za zmanjšanje nihanja na zavojih, saj so v tem primeru pnevmatske blazine neodvisne druga od druge. Kot smo že omenili, se dvižna zmogljivost doseže tudi z vgradnjo kompresorja z visoko zmogljivostjo. Povečanje volumna sistema zagotavlja gladkost gibanja in udobje pri upravljanju.

Glavne prednosti

Med glavnimi pozitivnimi vidiki uporabe pnevmatskih naprav je treba upoštevati naslednje:
  • Smernice. Sodobni pnevmatski baloni povečajo svojo togost v skladu s kompresijo. DaZagotavlja širok nabor karakteristik, ki jih dopolnjuje možnost nadzora in spreminjanja parametrov iz notranjosti vozila.
  • Večfunkcionalnost. Slog vožnje je drugačen, pa tudi posebnosti uporabe avtomobila. Pnevmatsko vzmetenje "GAZel" omogoča prilagajanje potrebnih karakteristik brez dodatnih sprememb v konstrukciji avtomobila. Ko spreminjate pritisk vožnje, lahko avto postane tog in bolj gladko in mehko. Prav tako se lahko poveča največja osna in varnostna obremenitev.
  • Zanesljivost in trajnost. Za komercialne "Gazele" in tovornjake je ta parameter še posebej potreben. Zaradi uporabe pnevmatskega vzmetenja je mogoč majhen presežek dovoljene obremenitve brez izgube voznih lastnosti.
  • Podobni modeli so se že izkazali za učinkovite kot sredstvo za zmanjšanje obremenitve vzmetenja. Prve naprave so bile uporabljene pred mnogimi leti, danes pa sodobne možnosti pred izvedbo opravijo številne verifikacijske cikle, zaradi katerih ne morete dvomiti v njihovo zanesljivost in dolgoročno izkoriščanje. Kemični reagenti, ki se uporabljajo na cestah in hladno podnebje, negativno vplivajo na pnevmatske balone. Toda v odsotnosti ogrevanja iz izpušnih cevi in ​​trenja na delu avtomobila se njihova življenjska doba bistveno poveča. Zahvaljujoč številnim prednostim pnevmatskega vzmetenja za "Gazelo", vam omogoča, da izboljšate ravnanje z nizko kakovostnimi premazi, povečate varnost voznika in drugih udeležencev gibanja ter povečate skupnonosilnost.

    Sorodne publikacije