Kako zagnati "Explorer" in ponovno zagnati storitev Explorer.exe z zrušitvami: več osnovnih metod

Program Windows, imenovan "Explorer", je najpogostejši upravitelj datotek, čeprav z zelo zanimivimi funkcijami, ki jih malo ljudi ve ali ugiba. Načeloma je vprašanje, kako zagnati "Explorer", odgovor, ki grobo predstavlja veliko večino uporabnikov. Toda iz neznanega razloga mnogi uporabljajo najbolj primitivne metode za to, ki pogosto izgledajo precej nerodno.

Kako izvesti raziskovalca na standardni način v različnih sistemih?

Uporabniki, ki so se prvič seznanili z operacijskim sistemom Windows, praviloma sledijo standardnim navodilom. V njihovem razumevanju, vprašanje, kako teči "Explorer" je najti ustrezen program v glavnem meniju "Start".


Toda to je veliko nepotrebnih ukrepov. Morate klikniti na gumb za zagon, poiskati oddelek programa v meniju, izbrati standardne programe (ali kakšen drug odsek, odvisno od različice operacijskega sistema) in nato kliknite ime izvajane aplikacije. Strinjam se, da traja veliko časa.

Alternativni zagon kot sredstvo za poenostavitev dela

Na žalost se mnogi preprosto ne zavedajo, da lahko s klikom na gumb Start preprosto spremenite gumb z leve proti desni. Pojavi se dodatni meni, v katerem boste takoj videli želeni program. Toda ta metoda je po mnenju mnogih neprijetna. Enako dolgo metodo lahko imenujemo uporaba ukazne mize "Zaženi", ki predpisuje klic raziskovalca ukazov.Uporabite lahko tudi iskalni niz glavnega menija, v katerega morate vnesti ime programa (v našem primeru je to "Explorer" brez narekovajev).


Ampak kako naj poganjati "Explorer" na najhitrejši način? Če želite to narediti, vsak sistem Windows zagotavlja posebno kombinacijo tipk Win + E (v ruski postavitev - črka "Y"). V tem primeru se program pokliče ne glede na to, kateri jezik ali razporeditev tipkovnice se trenutno uporablja v sistemu. Ta metoda se lahko imenuje najbolj priročno, in tudi za tiste primere, kjer je aplikacija sama iz nekega razloga ni uspelo.

Kako zagnati Explorer v upravitelju opravil?

Drug način zagona programa je uporaba standardnega orodja za sledenje vseh procesov in upravljanje z njimi, imenovano "upravitelj opravil". Enostavno lahko zaženete "Explorer" preko "Dispatcher".
V ta namen sistemi pod deseto spremembo uporabljajo procesni meni, v katerem želite ustvariti novo nalogo, in v zagonski vrstici programa napišite raziskovalec, kot je to storil v Run Console. V sistemu Windows 10 lahko opravilo Explorer zaženete neposredno iz menija datotek, ki izbere ustvarjanje nove naloge.

Znova zaženite program, če je "odšel"

. Ne zamenjajte ga z upraviteljem datotek in izvršilnimi storitvami, čeprav jih kliče ista ekipa.
Če se storitev nenadoma začneZa zaustavitev v sili lahko znova uporabite več načinov. Na najpreprostejši način je vprašanje, kako zagnati raziskovalca in s tem spet celoten proces sistema, uporaba bližnjice na tipkovnici Ctrl + Shift + Esc. Pokliče privzeti upravitelj opravil, "v katerem morate ponoviti zgoraj opisane korake. Podobno lahko uporabite Quick Challenge za Run Console tako, da združite Win + R in nato vnesete angleško ime procesa.
Če morate najprej poklicati glavni meni Start, morate pritisniti Ctrl + Esc in puščico desno. V istem meniju, ko pritisnete Ctrl + Shift, lahko uporabite zaustavitev ali z desno miškino tipko kliknete prosto območje »opravilne vrstice« in v razdelku izberete izhodno vrstico iz Raziskovalca in nato znova zaženite storitev prek upravitelja opravil ali Konzola »Zaženi«, kot je prikazano zgoraj.

Sklep

Kot je razvidno iz navedenega gradiva, pokličite standardni "raziskovalec" ali znova zaženite sistemsko storitev Explorer z uporabo precej številnih metod. Vendar pa nekateri niso vedno upravičeni. Kaj lahko priporočim rednemu uporabniku? Zdi se, da je najlažji in najhitrejši način uporabe ključev Win + E. Druge rešitve je najbolje zapustiti za primere, ko program ali storitev iz neznanega razloga noče normalno delovati in se nujno loti dela. Na kakšen način se prijavite za ponovni zagon, se vsak odločisam. Toda najboljša možnost je, da pokličete Run Console ali Task Manager. Druga možnost je videti boljša, ker lahko tukaj upravljate druge procese in silovito prekinete tiste, ki visijo ali povzročajo napake v sistemu, ki je povezan z Explorer.exe.

Sorodne publikacije