Kako prilepiti dokumente PDF v eno datoteko: najpreprostejše metode

Povsem običajno je, da je na primer za organizacijo dokumentov ali za njihovo udobno branje potrebno združiti več datotek PDF v eno. Lepljenje dokumentov PDF je mogoče narediti na nekaj preprostih načinov. Toda nekatere operacije bi morale upoštevati nekatere nianse.

Kako prilepiti datoteke PDF v eno s programom Adobe Acrobat Professional?

Najbolj tradicionalna metoda združevanja več formatnih datotek v en dokument je uporaba izvirnega Adobe Acrobata, po možnosti različice Professional. Če poskušate narediti takšno operacijo v običajnem "Riderju", se nič ne bo izšlo.


Dokumente PDF lahko prilepite z glavnim menijem programske datoteke, v katerem morate izbrati element Ustvari PDF in pojdite v datoteko Združi datoteke v eno datoteko PDF. V izbirnem oknu za želene objekte morate namestiti PDF v vrstico za formatiranje na dnu, saj naj bi bili privzeto odprti vsi podprti formati. Zdaj morate izbrati datoteke. Če jih izberete, ko pritisnete tipko Shift, se izbira dotakne tudi vmesnih objektov, zato uporabite tipko Ctrl in nato kliknite gumb Dodaj. Po tem se bodo izbrane datoteke pojavile v posebni datoteki za združevanje. Pri tem je treba omeniti, da bo vrstni red predmetov neposredno odvisen od njihovega položaja pri izbiri (razvrščanju). Če želite dokument premakniti gor in dol, ga je treba pobeliti z levim klikom inUporabite gumba Premakni gor (Up) in Premakni navzdol (Dol). Te gumbe lahko najdete v posebnem območju Razvrsti datoteke. Poleg njih obstaja tudi gumb za brisanje izbranega dokumenta (Odstrani). Če si želite ogledati želeno naročilo, uporabite običajen gumb za predogled.


Ko je vse pripravljeno, boste morali še vedno klikniti na gumb »OK« in potem boste pozvani, da shranite prejeti dokument. Polje vrste datoteke označuje format PDF in nato shranjevanje preprosto potrdi.

Kako lepiti 2 PDF datoteke in še več s pretvorbo oblike?

Če nimate zgornjega programa, lahko greste mimogrede. Lepljeni dokumenti PDF lahko pretvorite iz PDF v JPG in JPG v PDF.
Najprej morate pretvoriti datoteke PDF v slike v formatu JPG, nato pa preimenovati nastale slike v vrstnem redu, po katerem se morajo slediti, ko se združijo. Sedaj morate zagnati slikovni pretvornik v formatu PDF, dodati oštevilčene datoteke v delovni prostor programa, določiti lokacijo končne datoteke in začeti postopek konverzije.

Uporaba posebnih orodij

Druga možnost za veliko število dokumentov je precej neprimerna. Zato za enostavnost lahko uporabite majhen brezplačni pripomoček, imenovan PDF Split-Merge (to, mimogrede, omogoča kombiniranje in razdelitev datotek tega formata).
V tem primeru morate dodati datoteke, tako da sledite želenemu vrstnemu redu in začnete postopek pretvorbe.
Datoteke PDF lahko zlepite tudi s programom Foxit Phantom PDF. V bistvuukrepi iz prejšnjega programa se praktično ne razlikujejo. Razlikuje se od imen ukazov glavnega menija. Ampak ta pripomoček je zanimiv, ker ko združujete dokumente, lahko nastavite omejitev velikosti datoteke in po želji lahko še vedno urejate besedilo in zamenjate pisave.

Obdelava dokumentov na spletu

Končno, če je uporabnik leni za takšne konverzije, lahko na internetu najdete veliko specializiranih virov, kot je PDF Joiner, kjer lahko združite dokumente na spletu. Vse je preprosto: datoteke morate dodati le v vrstnem redu, v katerem bi morali biti v novem dokumentu, po potrebi zamenjati dokumente na mestih, nato pa aktivirati začetek obdelave. Ko je konverzija končana, morate samo prenesti rezultat v računalnik. Edina omejitev je, da lahko hkrati dodate do 20 predmetov.

Sorodne publikacije