Asus x540s. Opis, karakterizacija

Asus x540s ni le delovni prenosnik, ki bo opravljal večino preprostih in srednje velikih nalog, ampak tudi proračunsko zasnovano igro za relativno majhen denar. Svetla zasnova, tehnologija blagovnih znamk, veliko modifikacij in še veliko več ponuja to novost v letu 2017. Oglejmo si to podrobneje.

Opis
Asus x540s je eden od novih izdelkov podjetja 2017, ki spada v tako imenovano linijo X. Glavne značilnosti te serije so Asusova zasnova, blagovna znamka, nizki stroški in dobra zmogljivost. Drugi modeli modelov so jasno postavljeni za določen razred nalog, medtem ko so x540s neke vrste zlata sredina.


Po mnenju proizvajalca je prenosni računalnik sposoben izvajati večino nalog, ki so mu dodeljene, srednje in visoko zahtevne, in deluje tudi kot varianta proračunske igre. Seveda je malo verjetno, da se bodo igrali za maksimalne nastavitve, vendar je povprečje ali minimum zelo verjetno.

Videz

Prenosni računalnik Asus x540s je izdelan v obliki blagovne znamke Asus, ki je postala značilnost serije X. Material v ohišju je v celoti izdelan iz plastike, vendar visokokakovosten. Površine so zelo podobne brusilnim kovinam, in da bi bil učinek še močnejši, je proizvajalec izdelal posebno teksturo, ki spominja na kovinsko površino.
Barve v prenosniku so nekoliko - črne, rjave, bele in zlate, večinoma pa v prodaji lahko najdete vzorce včrna ali rjava. Tako ali drugače, laptop izgleda odlično in lepo.


Na desni strani Asus x540s se nahaja samo pogon, na desni pa priključki USB 2.0 /3.0, 35 mm priključek za slušalke in mikrofon, HDMI, VGA, LAN vrata RJ-45 USB Type -C in priključek za priključitev zunanjega napajanja. Morda je najpomembnejša pomanjkljivost X linije zelo majhno število USB-vtičnic, kar ni zelo priročno. V tem primeru ima laptop samo dva USB vhoda, z eno različico 2.0 in drugo 3.0.
Glede na to, da je desna stran praktično prazna, bi lahko zlahka namestili vsaj 1 dodatno USB priključek, kar bi zelo poenostavilo življenje uporabnika.

Zaslon

Zaslon prenosnega računalnika ima diagonalo 156 palcev in ločljivost 1366 x 720 s gostoto slikovnih pik na palec 100ppi. Parametri so več kot standardni, čeprav bi v letu 2017 želel videti ločljivost vsaj HD HD. Matrika tukaj, tako kot v celotni seriji X, je narejena z uporabo TN + filmske tehnologije. Inženirji podjetja so trdo delali, da bi iztisnili največjo zmogljivost matrice, tako da je praktično brez vseh bolezni, ki se pojavljajo v vzorcih TN.
Kar zadeva sliko, je slika svetla, z dobrim prenosom barve in kontrasta. Obstaja tudi zaloga svetlosti, koti gledanja so dobri. Največji kot odpiranja zgornjega pokrova je 135 stopinj, kar je povsem dovolj za udobno delo ali ogled katerega koli videa.
Morda je najpomembnejša pomanjkljivost zaslona sijajni premaz, zaradi česar je praktično nemogoče delati s prenosnim računalnikom na ulici.svetlo sonce.

Značilnosti

Zdaj pa si poglejmo tehnične specifikacije modela Asus x540s. Zaradi lažje uporabe so bili vsi podatki postavljeni v majhno tabelo.

Procesor Asus x540sIntel Pentium QuadCore N3700
Intel Celeron DualCore N3150 /N3050RAMDDR3 2-8 GB) ShranjevanjeHDD 500 GB /1 GB /2 GBIntel /Nvidia 900Vmesniki1xUSB Type-C, 1xUSB 201xUSB 3.0 VGA, HDMI, RJ-45 priključek 35 mmBaterija2930 MAG1366x768100 ppiMere (D /W /T)381,4 mm /251,5 mm /25,4 mm

98)
NaprednoICESound, ASUS SonicMaster

Upoštevajte, da ima prenosnik precej dobrih funkcij, ki zadoščajo za večino vsakodnevnih opravil. To je dovolj za normalno delo. Poleg operacijskega sistema Windows lahko najdete tudi različice za Linux, DOS ali sploh brez vnaprej nameščenega operacijskega sistema.
V tem primeru boste morali kupiti pogon z operacijskim sistemom, ki upravlja licenco, ali pa prosite za pomoč trgovino, ki prodaja ta model. Za dodatno plačilo, bodo zlahka namestite Windows na Asus x540s.

Značilnosti

Obstajajo prenosniki in njihove zanimive funkcije, ki jih je vredno povedati nekaj besed.
Prvi je lastniška tehnologija SonicMaster in EQ za fino nastavitev zvoka AudioWiazrd. SonicMaster je tehnologija, ki omogoča zvokkristalno jasno in jasno. Na voljo je več prednastavitev, kot tudi možnost ročnega konfiguriranja vseh potrebnih nastavitev.
Druga stvar, ki jo želim omeniti, je tehnologija za Splendid zaslon. Ta funkcija vam omogoča, da izberete enega od štirih načinov zaslona, ​​odvisno od situacije. Recimo, da je za gledanje filma način Vivid odličen, zato je bolje, če uporabljate Eye Care za pisarniško delo.
In zadnja zanimiva lastnost prenosnika - IceCool. Glavna točka je, da vse najbolj vroče elemente prenosnika odmaknete od rok in tako preprečite segrevanje zgornjega dela nad tipkovnico.

Cena

Do danes je mogoče Asus x540s po ceni 13 tisoč rubljev za najcenejšo spremembo, v kateri bo nameščen procesor z dvema jedroma, 500 GB trdega diska in 2 GB RAM-a. Za približno 20 tisoč rubljev je mogoče dobiti laptop že s 4 GB RAM-a, vendar bodo ostali parametri ostali nedotaknjeni. No, na koncu, za 25-28 tisoč rubljev lahko vzamete različico s 4-jedrnim procesorjem, 4-8 GB pomnilnika in trdi disk 1 GB.
Pravzaprav je vredno omeniti, da se že več kot 24.000 že osredotoča na x540LJ, ki ima nameščen procesor Core-i3 in grafično kartico Nvidia 920M.

Zaključek

Asus x540s je precej dober prenosnik za svoj denar, ki ima zelo dobre lastnosti. Njegova predstava je dovolj za opravljanje večine vsakdanjih opravil in ne preveč zahtevnih iger. Glavna pomanjkljivost je le 2 USB-vtičnice in malo precenjene cene zaniso zelo različne.

Sorodne publikacije