Opis razširitve MPP. Kako odpreti datoteko?

Če ima vaš računalnik datoteko, ki ima razširitev MPP, potem ni dejstvo, da jo lahko odprete. Dejstvo je, da za delo s to obliko uporablja poseben program, ki se redko nahaja na napravah navadnih uporabnikov. V resnici pa problem ni tako resen. Z lahkoto lahko z njim preberete ta članek.

Opis formata

Datoteke za razširitev MPP so ustvarjene s programom Microsoft Project, ki je zasnovan za razvoj načrtov, inventarja, upravljanja proračuna in sledenja napredku projekta. Povprečni uporabnik verjetno ne potrebuje tega pripomočka.
Kar zadeva značilnosti, je razširitev MPP dodeljena z binarnimi datotekami, ki vsebujejo popolno predstavitev dokumenta Microsoft Project. Vodijo projektne načrte in druge spremljajoče informacije.


Omeniti je treba, da Microsoft Project, ki je del zbirke aplikacij Microsoft Office, vanje nikoli ni bil vključen. Uporabniki, ki želijo uporabiti ta pripomoček, so na voljo za nakup posebej.

Osnovni program

Kot ste verjetno razumeli: najbolj naravno je, da uporabljate Microsoft Project za delo s podaljškom MPP. Če ste pripravljeni plačati za uporabo tega pripomočka, lahko obiščete uradno Microsoftovo spletno mesto in ga kupite tam. V nasprotnem primeru lahko poiščete zlomljeno različico.
Preden odprete razširitev MPP, boste morali v računalnik namestiti Microsoft Project. To naredite tako, da zaženete namestitveno datoteko in natosledite pozivom na zaslonu.


Ko je program nameščen, se samodejno poveže z MMP datotekami. Te dokumente boste lahko odprli z dvojnim klikom, ne da bi morali ročno izbrati aplikacijo, ki bo vsakič delala z njimi.

Druge možnosti

Druge oblike, ki nimajo nič skupnega z Microsoft Projectom, so povezane s formatom MPP. Na primer, ta razširitev se uporablja v:
 • Musepack. Tukaj je format MPP dodeljen avdio datotekam, ki imajo visoko stopnjo stiskanja /dekompresije (v primerjavi z MP3). Res je, da se ta razširitev zdaj zelo redko uporablja zaradi izgube pomembnosti (zamenjala jo je MPC).
 • Publisher MobileFrame. Ta program se uporablja za ustvarjanje mobilnih aplikacij, MPP pa je skladišče enega ali več projektov. Na domačih računalnikih navadnih uporabnikov je ta pripomoček zelo redka.
 • Ne pozabite vnaprej določiti, kateri od zgoraj navedenih programov je MPP datoteka, ki je zadela vaš računalnik, ne bo delovala. Najbolje je, da te informacije pojasnite v osebi, ki jo je poslala.

  Možne težave

  Med delom z datotekami MPP lahko naletite na nekatere težave. Najpogosteje se pojavijo v naslednjih primerih:
 • Datoteka je bila poškodovana. Težavo lahko poskusite odpraviti s ponovnim nalaganjem dokumenta. Poleg tega ga lahko prenesete iz drugega vira.
 • Poskušate odpreti datoteko, ki ni v programu.
 • Na trdem disku ni bilo veliko prostora za delo z dokumentom MPP. To je toizjemno redki primer, vendar je to tudi primer.
 • Poleg tega vedno preverite datoteke MPP s protivirusnim programom. Obstaja določena verjetnost, da so zlonamerne programske opreme zlonamerne.

  Sorodne publikacije