Sidro - kaj je to, vrste in uporabe uporabe

S prihodom interneta se je slovar sodobnega človeka dopolnil z velikim številom besed. Nekateri so izhajali iz računalniške tehnologije, deloma zaradi novih poklicev. Danes bomo govorili o sidrih. Kaj je to, samo tisti, ki so se odločili, da bi dobili posebnost "seoshnika" vem. Drugi lahko samo ugibajo, od kod ta koncept prihaja.

Poklic

Preden razumemo sidro, kaj je to in kaj je potrebno, je pomembno na kratko povedati o SEO.
Bill Gates je nekoč dejal: "Če vaše podjetje ni na spletu, potem niste v poslu." Vse to je privedlo do dejstva, da zdaj oseba ni treba zapustiti hišo, da bi darilo za novo leto, dostavo večerjo in potrebno blago.


Internet prodaja vse: storitve, hrano, naprave, spominke in še veliko več. Torej je bila tudi nora konkurenca. Lastniki podjetij so se morali samostojno ukvarjati z različnimi koncepti, kot so »ciljanje«, »optimizacija« ali »sidro«. Kaj je to, ni bilo jasno vsem, zato se je pojavila potreba po strokovnjakih na tem področju. SEO je optimizacija iskalnikov. Vključuje sklop del za promocijo spletnega mesta. Strokovnjak mora prikazati želeni vir v glavnem iskalniku. To poveča prepoznavnost spletnega mesta in zaupanje vanje. Vse to vodi k privabljanju ciljnega občinstva in povečanju prodaje.

Izobraževanje

Že postalo je očitno, da je posebnost "seoshnika" postala modna in priljubljena. Tistiki je pred 10 leti samostojno obravnavala to temo, zdaj poučuje na stotine ljudi. Ker na univerzah ni takšnih posebnosti, vsakdo išče znanje na internetu in na tečajih. To je tisto, ki pove, kaj je sidro. To je trenutno najboljša možnost za pridobitev poklica "seoshnika".Sidro

Zdaj gremo naravnost v sam izraz. Tisti, ki poznajo angleščino, so že uganili, da se beseda prevede kot sidro ali sidro. V našem primeru to "sidro" postane referenčno besedilo. Če poznate HTML, potem razumete, da gre za besedilo med oznakama "" in "". Vemo, da so vse strani in spletna mesta povezana s povezavami. To je vrsta besedila "postaja", ki bralcu omogoča, da potuje iz ene teme v drugo. Povezava med oznakami mora uporabljati atribut href. Na primer, imamo standardni referenčni načrt: "besedilo povezave" (brez narekovajev). Torej je "besedilna povezava" sidro.

Vrednote

Ko vemo, kaj je sidro, je treba opredeliti pojem in razumeti njegov namen. Vsak "seoshnik" vam pove, da se ta "sidro" uporablja za promocijo mesta. Vpliva na oblikovanje posebnega statusa virov. To je posledica ujemanja ključnih besed, ki jih je strokovnjak dal v sidro.
Vsi ti sistemi vplivajo na razvrstitev napotitev. Kaj pomeni ta koncept? Uvrstitev je vpliv nekaterih dejavnikov na vrstni red. Na primer, položaj vira v iskalniku lahko vpliva na avtoriteto, ugled, ustreznost mesta. Kot rezultat, celoten proces, kije opravil spletno stran pred prevzemom tega ali tistega mesta v izdaji in je uvrščen.
Sidro ima nekoliko drugačen učinek na opredelitev reda. V iskanju lahko na primer naletite na odrezek, ki bo kazal na spletno mesto »Najdena povezava«. V tem primeru je lahko zahteva sama po sebi nepomembna za to, kar ste zahtevali. Torej, zakaj je točno to mesto bilo v izdaji? V tem postopku je bila sprožena razvrstitev povezav, za katero je bilo ugotovljeno, da je ustrezna za uporabnikovo poizvedbo. Z ustrezno oblikovanim sidrom lahko padeš v top sistem z nepomembnimi (ne odzivnimi) poizvedbami. To pa lahko privabi promet. Čeprav ni vedno kakovostna.

Vrste

Zdaj je pomembno razumeti, kaj se dogaja s sidri. Razdelimo jih lahko na več vrst in podvrst. Na primer, v smislu sidra lahko razredčimo in nerazredčimo. Prva možnost predvideva, da besedilo vsebuje povezavo ne le čistega ključa, ampak tudi dodatne besede. Ampak nerazredčeno - ne vsebuje samo glavnega ključa, temveč je tudi značilno neposredno (verbalno) vstopanje.
Poleg tega je sidro mogoče razdeliti glede na vrsto iskalne poizvedbe. Da, so visokofrekvenčna (HF), srednjefrekvenčna (MH) in nizkofrekvenčna (nizkofrekvenčna) sidra. RF se nanaša na takšne zahteve, s katerimi se uporabniki najpogosteje srečujejo. Obstaja tudi mnenje, da visoko frekvenca ne vključuje komercialnih poizvedb, torej tistih, ki vsebujejo besede, kot je "buy". HF se včasih nanaša na običajne zahteve po informacijah, kot je "sidro". Srednje frekvenca je lahko sestavljena iz 2-4 besed in ima nekaj izboljšanja.Na primer, če lahko RF "kupite vrata", potem bo RAC "kupiti vrata v Moskvi." To pomeni, da je pred nami pogojno razredčeno sidro. V skladu s tem je LF najpogostejša poizvedba z velikim številom besed. Na primer, ko uporabnik ne išče samo vrat v Moskvi, ampak tudi za določenega proizvajalca (ali želeno barvo, obliko, material in morda celo model).

Pisanje

Sidro je referenčno besedilo, kar pomeni, da potrebujete pomoč poklicnega tekstopisa. Prvič, če pride do napak, taka sidra ne bodo sprejeta na uglednih mestih. Drugič, nepismeno besedilo lahko negativno vpliva na referenčno vrednost projekta. Tretjič, pri pisanju je pomembno upoštevati nekatere zahteve:
 • edinstvenost;
 • berljivost;
 • število;
 • ustreznost;
 • pismenost;
 • ponovite. Zdaj je vprašanje edinstvenega besedila postalo še posebej pereče. Vedno ponavljajo in govorijo o tem. Iskalniki so se začeli prilagajati izdelkom, napisanim za ljudi, in ne za stroje. Zato je pomembna tudi edinstvenost sidra.
  Čitljivost se pogojno nanaša na prejšnjo zahtevo. Poleg edinstvenosti mora biti vsebina preprosta in razumljiva za branje. Nato je pomembno spremljati število sider (natančneje, razmerje razredčenega do nerazredčenega). Običajno se v tem primeru vzame do 30% neposrednih vložkov in do 70% posrednih. Potem morate paziti na relevantnost. Neskladje predmetov lahko negativno vpliva na promet. S spletnimi mesti ne morete vnašati poizvedb, kot je »kupi vrata«računalniške igre. Še enkrat, pomembno je, da bodite pozorni na pismenost pisnega besedila in ponovite. Pogosto optimizatorji združujejo zahteve v eno sidro. To lahko povzroči prenos vira na črni seznam.

  Oblikovanje

  Druga pomembna sestavina napredovanja je oblikovanje sidrnega lista. To je seznam povezav, ki so predstavljene z različnimi ključnimi poizvedbami, ki označujejo želene vrste vnosov. Objavljena je na spletnih mestih donatorjev. Sidrni list poveča referenčno maso.
  Strokovnjaki sami priporočajo, da zbirajo ta seznam. Kljub temu, da imajo manj časa za to, samostojno delo prinaša boljše rezultate, poleg tega pa prihrani denar.

  Zaključek

  O sidru se veliko govori. To je del promocije, ki vedno traja veliko časa. Nerazumevanje dela in vpliv sider lahko vodi do zmanjšanja položaja mesta in drugih težav. Zato je pomembno, da temo »referenčne mase« razumemo previdno in ne mudi.
 • Sorodne publikacije